Tamrac mi nie pasuje jakoś, kata też.. za to lowepro jak najbardziej..
Porównywałem photo trekkera i nature trekkera (photo na żywo w sklepie) a nature w internecie - i kupiłem nature trekkera - jako plecak typowo w góry do całodziennego noszenia w terenie.. day pack oczywiście jest w zestawie..
Pro trekker za duży..
Nature trekker jest super - sprawdza się doskonale - nie chodze na wysokogórskie wyprawy tylko w takie nieduże górki ale na 15-25 km jest jak najbardziej ok - wtargałem to na Pilsko czy Babią Górę (Diablak) z całym sprzętem i statywem bez problemów.. DayPack też fajny wynalazek (oczywiście w zestawie jest z plecakiem).. Jakbyś w kielcach był przypadkiem to zapraszam na oglądnięcie..
BTW o ile ostatnio dobrze wiedziałem to w moim sklepie w kielcach był phototrekker wersja 1 na półce i gość jak zamawiałem u niego naturetrekkera (cena 800 zł - taniej nigdzie nie było a tu miałem na miejscu) to chciał mi sprzedać po znajomości tego photo za 350 zł.. nie wiem czy jeszcze leży ale mimo tej ceny kupiłem nature trekkera - większy trochę i lepiej mi leżał.. pas biodrowy cała uprząż czy system wentylacji pleców w połączeniu z odpowiednią koszulką sprawdził się doskonale w górach.. w przeciwieństwie do np. typowych miejskich plecaków bo noszenie tego w górach było dla mnie koszmarem..