Strona 184 z 357 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194234284 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 831 do 1 840 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    A jaki plecak polecacie do zamiennego noszenia laptopa i sprzętu foto (40D + 70-200F4 + kit + lampa + 50mm )

Interesuje mnie tylko plecak w którym jest specjalna przegroda do laptopa.
    Czołem.

Jeśli nie planujesz za mocno rozbudowywać parku szklarni to proponuje Lowepro Compudaypack. Sam kupiłem 2 miesiące temu. Na początku trochę na niego psioczyłem, bo pakowność dolnej kieszeniu (w sensie, że zmieścisz tam puszkę i kilka obiektywów) to mit, ale.. Odkąd zacząłem nosić body w górnej kieszeni mieści mi się do niego bardzo wiele. Na wigilię do rodziny spakowałem w niego na przykład: 5DmII z 17-40 oraz zasilacz laptopa do górnej kieszeni, u dołu 35mm, 70-200 f4, 50mm, 580ex i ładowarkę. Do przedziały laptopowego laptopa HP 15 cali i 3 książki. Z USA przywiozłem w nim też laptopa HP 17cali.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Do przedziały laptopowego laptopa HP 15 cali i 3 książki. Z USA przywiozłem w nim też laptopa HP 17cali.
    A jakiego? Bo HP 17" ale typu Widescreen (a dokładnie model DV7-1150) - nie zmieścił się do CompuDaypacka.
    Tak więc z napisami "mieści 17" " trzeba uważać i najlepiej przymierzać przed zakupem.
    A tak bardzio chciałem coś mniejszego niż CompuRover .

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A jakiego? Bo HP 17" ale typu Widescreen (a dokładnie model DV7-1150) - nie zmieścił się do CompuDaypacka.
    Tak więc z napisami "mieści 17" " trzeba uważać i najlepiej przymierzać przed zakupem.
    A tak bardzio chciałem coś mniejszego niż CompuRover .
    Dokładnie taki. Jest tylko mały "cwancyk" - na spodzie komory laptopowej jest luźna wkładka zabezpieczająca komorę dodatkowo od dołu. Po jej wyjęciu laptop wchodzi bez najmniejszego problemu.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Dokładnie taki. Jest tylko mały "cwancyk" - na spodzie komory laptopowej jest luźna wkładka zabezpieczająca komorę dodatkowo od dołu. Po jej wyjęciu laptop wchodzi bez najmniejszego problemu.
    Dzięki czas wybrać się znowu na Giełdę .

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Oszaleć można od bogactwa modeli lowepro. Stał może ktoś przed wyborem jednego z tych plecaków?

Lowepro Vertex 300 AW
    Lowepro Photo Trekker AW II
    Lowepro Nature Trekker AW II
    Lowepro Pro Trekker AW II

Wszystkie rozmiarami są zbliżone, cena także jest podobna. Który najlepiej sprawdza się w praktyce? Ewentualnie może jest jakiś plecak tamraca/katy/thinkthanka tego typu warty polecenia?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 02-01-2009 o 21:39

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Oszaleć można od bogactwa modeli lowepro. Stał może ktoś przed wyborem jednego z tych plecaków?

Lowepro Vertex 300 AW
    Lowepro Photo Trekker AW II
    Lowepro Nature Trekker AW II
    Lowepro Pro Trekker AW II

Wszystkie rozmiarami są zbliżone, cena także jest podobna. Który najlepiej sprawdza się w praktyce? Ewentualnie może jest jakiś plecak tamraca/katy/thinkthanka tego typu warty polecenia?
    Wszystkie 3 wymienione Lowepro się różnią rozmiaram + paroma dodatkami w tych większych - generalnie to świetne plecaki, doskonale się noszą nawet z bardzo ciężkim sprzętem, ale już z Nature Trekkerem bywa problem w niektórych samolotach. Czym większy tym będzie gorzej...
    Vertexa nie dotykałem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jaką polecacie torbę na dużą ilość sprzętu (2 puszki + 7 szkieł bez tele, lampę)

Mam Lowepro D400, kupiłem D650, ale miejsca w środku jest niewiele więcej, a przez komorę na laptopa torba jest o połowę większa...

Potrzebuję coś większego od tej D400 ale na maksa pojemnej na sprzęto foto a nie na inne pierdoły.

Za radę dziękuję.

PS. Wypatrzyłem Tamraca bodaj Pro 12, jutro go będę lukał, ale może macie jakiś inszy typ.
    Nie zmieści ci się w tego Tamraca dużo. Tzn dużo sprzętu by weszło ale nie obiektywy o świetle 2.8. Ja miałem ten sam problem i kupiłem Commerciala AW - Weszło dużo sprzętu i to na leżąco a nie tak jak wszyscy producenci robią (obiektywem w dół) A commercial, no cóż mały nie jest ale jak się pracuje na spokojnie to jest to dobry wybór

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

wojkij wszystko zależy kiedy będziesz używał plecaka. Czy będzie tylko służył do przenoszenia sprzętu czy góry. Mam photo trekkera i dla mnie jest w sam raz. Jak gdzieś jadę to zabiorę wszystko co mam. Bardzo wygodny podczas całodniowego chodzenia i w cenie plecak DayPack a zależało mi na tym plecaKU żeby mieć dodatkowe miejsce na rzeczy.
    Pro treekera nie widziałem widziałem wersję super i jest to kolos więc pro też taka będzie.
    Nature fajny no ale dla mnie brak DayPack.
    Vertex 300 AW tylko oglądałem i wygląda bardzo fajnie, pakowny i jeśli dobrze pamiętam to można odpiąć od niego szelki.
    Kata bardzo pancerna ale mało pojemna i mało kieszeni na rzeczy osobiste.
    Tamrac wykonanie podobnie jak w lowepro, bardzo wygodny ale mi nie pasuje.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Nature fajny no ale dla mnie brak DayPack.
    ?? Nature Trekker jak najbardziej Daypacka ma.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ale musisz sobie dokupić. Ja nigdzie nie widziałem tego plecaka razem z Daypack.
    edit
    zajrzałem do jednego sklepu i jednak jest :smile:
    nie wiem ale jak ja kupowałem swój plecak to nie widziałem żeby był dołączony :-?
    ale nie żałuję swojego wyboru
    Ostatnio edytowane przez TomS ; 03-01-2009 o 10:16

Strona 184 z 357 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194234284 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów