Witaj.
Najczęściej używam Lowepro Flipside 400 AW . Dla mnie to plecak w sam raz do codziennej pracy.
Przede wszystkim jego budowa jest zwarta, stosunkowo niewielka (jak na ilość sprzętu, którą może pomieścić). Jest wygodny, przemyślany i praktyczny. Ważna dla mnie jest peleryna przeciw deszczowa chowana na spodzie.
Jego górna część jest głębsza - wchodzi 5D z gripem (który planujesz kupić) i jest jeszcze miejsce u góry. Na dole pakuję 30D (z gripem też się mieści). Do tego dwie grubsze stałki, szeroki zoom, długi też wejdzie (np.70-200). Lampa 580EX i reszta ważnych drobiazgów dopełniają całości.
Zastanawiam się tylko nad odcięciem (bo niestety nie jest wyciągany jak w Lowepro Compu Trekker Plus AW) pasa biodrowego. Solidny, miękki od wewnętrznej, z szuflekami ale za duży i mnie to mierzi ;-).
Zewnętrzne, regulowane paski z klamrami na zapięcie np. kurtki, wysuwana kabura na statyw, kieszonki na karty to kolejne udogodnienia.
Średnia cena ok. 350 zł. z przesyłką.
Mój sprzęt nie jest widoczny w stopce - wstydliwy jestem :-D ;-).
Proszę ! Nie pytajcie, czy się plecy pocą :-D . Przecież to się zdarza nawet chodząc bez plecaka :-P .
Pozdrawiam Marcin