Jestem posiadaczem często wymienianego w tym wątku Naneu Pro Alpha. Plecak posiada wiele zalet, między innymi jest pakowny (mimo niepozornego wyglądu). Ale... Trochę bym go udoskonalił. Przydałoby się usztywnienie zewnętrznej, dolnej części, np. w formie spotykanego często w plecakach czarnego tworzywa. Sprzęt byłby lepiej chroniony i plecak ze spokojem można by stawiać na niezbyt czystym podłożu. Przydałby się też większy otwór przedniej, górnej kieszeni, tak aby np. fotograficzne czasopismo :wink: można było włożyć bez zwijania w rulonik. Jednak niech te "wady" nie zniechęcają Was do zakupu ww. plecaka. Zalet jest znacznie więcej. Najważniejsza to "antyzłodziejski" sposób wkładania sprzętu, czyli "od strony pleców". Dizajn też jest niczego sobie.
A teraz najważniejsze: lubię też gdy jest dobrze dociążony, gdyż jego ergonomia powoduje, że czuję się jak w samochodzie wyposażonym w fotele z regulacją podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa.

PS Kupiłem plecak w kolorze oliwkowym, określanym przez niektórych sprzedawców jako zielony. Jednak jest też na rynku wersja w kolorze prawdziwej zieleni, niestety w obrzydliwym odcieniu. Tak więc: uważajcie! A może to jednak mój nieskalibrowany monitor...