Strona 36 z 357 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    i jeszcze zostało ok. 25% miejsca na kolejne szkiełka.
    Malutko . A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mialem w rekach Micro bo moj brat sobie kupil do Sony 717. Hmmm... na pewno do tego Sony wystarcza Jesli chodzi o cos wiecej, to mam mieszane uczucia ;-)

Talking

Drugie body? Chyba żony :-D Nie mam potrzeby kupowania drugiego body. Nie jestem milionerem. Databank? A po co mi? Mam 2 karty po 2Gb każda. Lampa błyskowa? Kiedy ja brzydzę się fleszem? Do doświetlania cieni wystarcza mi wbudowany flesz. Mam wszystko co potrzebuję i jeszcze kupę miejsca na przyszłe szkła. I o to chodziło :-P
    Nie jestem zawodowcem, więc zabieranie ze sobą paru nepalskich sherpów i ciągnięcie dwukołowego wózka z klamotami, zabierałoby mi radość z czystego radosnego fotografowania
    Po prostu kiedyś trzeba powiedzieć sobie - dość
    Poza tym - to drogie hobby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
    I dalej uważam że TEN plecak jest dla mnie po prostu SUPERTURBOPANZERFAUST i "w porzo"
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 16-06-2005 o 23:12

Talking

[QUOTE=mmsza]Miałem ( i mam) torbę NOVA 5AW - przepastna.

Ostatnio dokupiłem Mini Trekkera, przed zakupem 100-400 był dla mnie idealny a teraz mam kłopot - albo zabieram ze sobą 70-200 albo 100-400 - razem nie wlizą ni cholery [img]

Widzisz...bo to wynika z naszych odmiennych filozofii.
    Ja nie dubluję szkła, bo mnie na to nie stać. Chcę mieć dobrą portretówkę, jakiś spacer-zoom, i jakiś tele. Kupowanie tele 70-200 i 100-400 to DLA MNIE zbytek. Więc ten dylemat mnie nie dotyczy

Najlepiej kupić uniwersalny.
    Np. 18 - 1200mm ze światłem 1,2 :-P żartowałem!
    Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Najlepiej kupić uniwersalny.
    Np. 18 - 1200mm ze światłem 1,2 :-P
    Ale taki obiektyw (o ile go ktoś by skonstruował) to musiałbyś wozić na platformie podobnej do tych, z których startują rakiety w Bajkonurze ;-)

A poza tym uważam że 70-200 i 100-400 naraz ma sens, pod warunkiem że jest to 70-200/2.8 (IS) :-)

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poza tym - to drogie hoby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
    Mam to samo. Fotografia w tej chwili awansowała dość wysoko w hierarchii, ale głównie ze względu na zakup aparatu. Też mam Mikro Trekker 'a i jak zacznie brakować miejsca, to mam nadzieję, że uświadomi mi to, że starczy wydatków . Jak nie to żona to zrobi i wciśnie się na pierwsze miejsce

PS. W razie jakby żona czytała: oczywiście jesteś zawsze na pierwszym miejscu

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomi
    Mam to samo. Fotografia w tej chwili awansowała dość wysoko w hierarchii, ale głównie ze względu na zakup aparatu. Też mam Mikro Trekker 'a i jak zacznie brakować miejsca, to mam nadzieję, że uświadomi mi to, że starczy wydatków . Jak nie to żona to zrobi i wciśnie się na pierwsze miejsce

PS. W razie jakby żona czytała: oczywiście jesteś zawsze na pierwszym miejscu
    Hehehe, tomi przeczytaj watek o zonach, wszystko bedzie jasne

Co do 70-200 i 100-400 to ja tez za bardzo sensu w tym nie widze, i mam nadzieje ze nie zobacze
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Malutko . A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd
    eeee, Vitez, no nie kazdy ma tyle szpargalow co Ty
    ale jak nazbieram ich więcej - to tak jak licze nawet plecak za okolo 1000PLN bedzie tylko malym dodatkiem do wydatkow
    EOS 300D + KIT + Sigma 70-300 APO Macro Super II i EF 50 f/1.8 II

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Czy ma sens czy nie to już się kiedyś pytałem - dla mnie MA.
    W poście chodziło o fakt, że w Mini Trekkera 4 obiektywy (w tym dwa długie) nie wlizą. (jakby kto chciał wiedzieć oczywiście)
    Jestes pewny ze nie ? Jednego dlugasa przypnij do korpusu, drugiego obok (np. 70-200), zostaja Ci 2 male, po bokach sie zmieszcza spokojnie. Chyba ze Ty chcesz wszystkie oslony wlozyc, to moze byc problem...
    Troche moich knotow

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    to wtedy lampa mi nie włazi
    tzn - na ścisk to wszystko nogą można dopchnąć ale kultury użytkowania to już nie ma.
    A sprobowales lampe wlozyc do tej przedniej kieszeni ? Czesto tam trzymam kable i inne cuda jak gdzies wyjezdzam...
    Troche moich knotow

Strona 36 z 357 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów