MalutkoZamieszczone przez Roqfort
. A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd
![]()
MalutkoZamieszczone przez Roqfort
. A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd
![]()
Mialem w rekach Micro bo moj brat sobie kupil do Sony 717. Hmmm... na pewno do tego Sony wystarczaJesli chodzi o cos wiecej, to mam mieszane uczucia ;-)
Drugie body? Chyba żony :-D Nie mam potrzeby kupowania drugiego body. Nie jestem milionerem. Databank? A po co mi? Mam 2 karty po 2Gb każda. Lampa błyskowa? Kiedy ja brzydzę się fleszem? Do doświetlania cieni wystarcza mi wbudowany flesz. Mam wszystko co potrzebuję i jeszcze kupę miejsca na przyszłe szkła. I o to chodziło :-P
Nie jestem zawodowcem, więc zabieranie ze sobą paru nepalskich sherpów i ciągnięcie dwukołowego wózka z klamotami, zabierałoby mi radość z czystego radosnego fotografowania
Po prostu kiedyś trzeba powiedzieć sobie - dość
Poza tym - to drogie hobby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
I dalej uważam że TEN plecak jest dla mnie po prostu SUPERTURBOPANZERFAUST i "w porzo"![]()
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 16-06-2005 o 23:12
[QUOTE=mmsza]Miałem ( i mam) torbę NOVA 5AW - przepastna.
Ostatnio dokupiłem Mini Trekkera, przed zakupem 100-400 był dla mnie idealny a teraz mam kłopot - albo zabieram ze sobą 70-200 albo 100-400 - razem nie wlizą ni cholery [img]
Widzisz...bo to wynika z naszych odmiennych filozofii.
Ja nie dubluję szkła, bo mnie na to nie stać. Chcę mieć dobrą portretówkę, jakiś spacer-zoom, i jakiś tele. Kupowanie tele 70-200 i 100-400 to DLA MNIE zbytek. Więc ten dylemat mnie nie dotyczy
Najlepiej kupić uniwersalny.
Np. 18 - 1200mm ze światłem 1,2 :-P żartowałem!
Pozdr.
Ale taki obiektyw (o ile go ktoś by skonstruował) to musiałbyś wozić na platformie podobnej do tych, z których startują rakiety w Bajkonurze ;-)Zamieszczone przez Roqfort
A poza tym uważam że 70-200 i 100-400 naraz ma sens, pod warunkiem że jest to 70-200/2.8 (IS) :-)
Mam to samo. Fotografia w tej chwili awansowała dość wysoko w hierarchii, ale głównie ze względu na zakup aparatu. Też mam Mikro Trekker 'a i jak zacznie brakować miejsca, to mam nadzieję, że uświadomi mi to, że starczy wydatkówZamieszczone przez Roqfort
. Jak nie to żona to zrobi i wciśnie się na pierwsze miejsce
PS. W razie jakby żona czytała: oczywiście jesteś zawsze na pierwszym miejscu
![]()
Hehehe, tomi przeczytaj watek o zonach, wszystko bedzie jasneZamieszczone przez tomi
Co do 70-200 i 100-400 to ja tez za bardzo sensu w tym nie widze, i mam nadzieje ze nie zobacze![]()
eeee, Vitez, no nie kazdy ma tyle szpargalow co TyZamieszczone przez Vitez
![]()
ale jak nazbieram ich więcej - to tak jak licze nawet plecak za okolo 1000PLN bedzie tylko malym dodatkiem do wydatkow
EOS 300D + KIT + Sigma 70-300 APO Macro Super II i EF 50 f/1.8 II
Jestes pewny ze nie ? Jednego dlugasa przypnij do korpusu, drugiego obok (np. 70-200), zostaja Ci 2 male, po bokach sie zmieszcza spokojnie. Chyba ze Ty chcesz wszystkie oslony wlozyc, to moze byc problem...Zamieszczone przez mmsza
A sprobowales lampe wlozyc do tej przedniej kieszeni ? Czesto tam trzymam kable i inne cuda jak gdzies wyjezdzam...Zamieszczone przez mmsza