MalutkoZamieszczone przez Roqfort
. A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd
![]()
MalutkoZamieszczone przez Roqfort
. A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd
![]()
Drugie body? Chyba żony :-D Nie mam potrzeby kupowania drugiego body. Nie jestem milionerem. Databank? A po co mi? Mam 2 karty po 2Gb każda. Lampa błyskowa? Kiedy ja brzydzę się fleszem? Do doświetlania cieni wystarcza mi wbudowany flesz. Mam wszystko co potrzebuję i jeszcze kupę miejsca na przyszłe szkła. I o to chodziło :-P
Nie jestem zawodowcem, więc zabieranie ze sobą paru nepalskich sherpów i ciągnięcie dwukołowego wózka z klamotami, zabierałoby mi radość z czystego radosnego fotografowania
Po prostu kiedyś trzeba powiedzieć sobie - dość
Poza tym - to drogie hobby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
I dalej uważam że TEN plecak jest dla mnie po prostu SUPERTURBOPANZERFAUST i "w porzo"![]()
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 16-06-2005 o 23:12
Mam to samo. Fotografia w tej chwili awansowała dość wysoko w hierarchii, ale głównie ze względu na zakup aparatu. Też mam Mikro Trekker 'a i jak zacznie brakować miejsca, to mam nadzieję, że uświadomi mi to, że starczy wydatkówZamieszczone przez Roqfort
. Jak nie to żona to zrobi i wciśnie się na pierwsze miejsce
PS. W razie jakby żona czytała: oczywiście jesteś zawsze na pierwszym miejscu
![]()
Hehehe, tomi przeczytaj watek o zonach, wszystko bedzie jasneZamieszczone przez tomi
Co do 70-200 i 100-400 to ja tez za bardzo sensu w tym nie widze, i mam nadzieje ze nie zobacze![]()
Tez tak kiedys mowilem... potem sfocilem koncert dwoma body na raz - szerokim i tele, na dwoch body osobno... ehhhZamieszczone przez Roqfort
Tez tak kiedys mowilem. A jak potem zabraklo mi moich 3GB to zaczynalem przestawac tak mowicDatabank? A po co mi? Mam 2 karty po 2Gb każda..
To juz lepiej nie doswietlaj... albo kiedys zauwazysz jak brzydkie, ostre i nienaturalne swiatlo daje ta wbudowana w doswietlanych cieniach. Ja raz sprobowalem wbudowana doswietlac i wiecej tego nie robie, a zanim sprobowalem to tez mowilem "a po co bede lampe ze soba na to slonce ciagac"Do doświetlania cieni wystarcza mi wbudowany flesz.
Jak tylko kupilem Canona G3 prawie 3 lata temu to tez tak powiedzialemMam wszystko co potrzebuję.
Dokup dwa, sredniej wielkosci i powtorz toi jeszcze kupę miejsca na przyszłe szkła.
Ja to caly czas mowie.Nie jestem zawodowcem
I mimo sporego podpisu nie mam az tak kolorystycznej sekcji tragarskiej - jedna wielka torba wystarcza a wcale nie psuje radosci foceniawięc zabieranie ze sobą paru nepalskich sherpów i ciągnięcie dwukołowego wózka z klamotami, zabierałoby mi radość z czystego radosnego fotografowania![]()
.
Po prostu kiedys zona musi powiedziec - dosc. Ja zony na szczescie nie mamPo prostu kiedyś trzeba powiedzieć sobie - dość![]()
![]()
Tez tak mowie... ale co z tego?Poza tym - to drogie hoby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
Tez tak mowilem po kupnie pierwszej torby foto.I dalej uważam że TEN plecak jest dla mnie po prostu SUPERTURBOPANZERFAUST i "w porzo"![]()
Nie to zebym sie z toba spieral, czy negowal twoj wybor itp - daje ci tylko do porownania... jak tego typu podejscie "ten plecaczek starczy mi na wieki" wygladalo z mojej perspektywy.
no i pewnie coś w tym jest, ale jezeli skonczy sie podobnym podpisem jak Twoj Vitez to sie nie zmartwię![]()
EOS 300D + KIT + Sigma 70-300 APO Macro Super II i EF 50 f/1.8 II
Vitez napisał: Nie to zebym sie z toba spieral, czy negowal twoj wybor itp - daje ci tylko do porownania... jak tego typu podejscie "ten plecaczek starczy mi na wieki" wygladalo z mojej perspektywy.[/QUOTE]
Ja na szczęście nie daję się wciągać urządzeniom tak bardzo jak ty![]()
W końcu - ja tu rządzę
Po prostu czasem stojąc obciążonym 80kg sprzętu, kołysząc się z lekka w celu utrzymania równowagi, trzeba zamknąć oczy i powiedzieć sobie - sprzedałem dom, żona odeszła, ukrywam się przed komornikami, czy to jeszcze zabawa w fotografię czy już nałóg? A potem rozebrać się do naga, pieprznąć tym wszystkim w krzaki, założyć wianek na głowę, Smienę do ręki i pognać na łąkę aby cieszyć się fotografowaniem i naturą w najczystrzej formie :-P
Pozdrawiam!
A przypadkiem nie zona trzymajaca piecze nad wydatkami?Zamieszczone przez Roqfort
Ja takiej kontroli nad swoim portfelem na szczescie nie mam 8)
Sorry, ale czy ten caly belkot to nie jest przypadkiem nie na temat?
Z mojego watka o moich zdjeciach koledzy moderatorzy wycieli kupe ciekawych uwag,
bo tak im sie uznalo za stosowne, a tu zamiast ograniczyc sie do opisow nowych toreb,
30 stron totalnej wody, gdzie jeden z nich wiedzie najwyrazniej prym.
Mam niestety wrazenie, ze to cale forum to prywatny folwark kilku
"moderatorow", malo kto poza nimi tu zaglada i cos sensownego wnosi...
Merytorycznie masz rację (i rzeczywiście niektórzy się nie pilnują). Jednak ten wątek jest jednym z kilku wyjątków-gigantów, które dawno wymknęły się spod jakiejkolwiek kontroliZamieszczone przez snowboarder
![]()