Strona 162 z 357 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 611 do 1 620 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serbio Zobacz posta
    Do Nova 4AV na wyskość 70-200 nie wejdzie ,mam 5AW i tam jest ok.
    .
    70-200 zmiescisz ale tylko wersje 4 lub 4 IS.. o 2.8 zapomnij. Mialem 4 AW i 70-200 4 wchodzila na sztorc , tyle ze zapomnij o oslonie . bo tego co potrzebujesz to 4AW bedzie chyba za mala. 40D z gripem, 70-200 i lampa.. i juz niewiele co zostaje chyba ze upychac na sile... nie wiem czy warto! A jak ci sie znajdzie nastepne szklo to bedziesz na nastepna torbe wymienial. Faktycznie jak pisza koledzy, od razu wez sobie 5 AW i nie bedziesz mial na jakis czas klopotow a wszystko pomiescisz.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Mekko ma lepiej rozwiązany uchwyt statywu ponieważ nie ma rzemyka a jest zwykły pasek. puszki z gripami będą lekko wystawały ale o ile się orientuje z minitrackera tez wystaje.
    Dokladnie to ok 2cm wystaje 400D z gripem ale to w zadnym wypadku nie przeszkadza w zamknieciu torby.

W torbie wszystko zależy od ustawienia przegródek. Jak miałem 70-200 4L nie było większego problemu, jednak 70-200 2,8l ma większa średnice przez co jest większy problem z druga puszką z Gripem ale można to poukładać.
    Dosyc pojemna torba i konfigurowalna pod praktycznie kazdy zestaw (mam w niej to co w stopce i zapas na jeszcze 1-4 obiektywy (jak wszystko poukladam na max pojemnosc). Obecnie jednak mam w niej ulozone na lezaco T70-300 z tulipanem, C28-105 z tulipanem, c50 z tulipanem, kita na stojaco oraz lapme na lezaco i pomiescilbym w tym ulozeniu jeszcze 1dna lampe i 1dno body.

Co do trwalosci/jakosci zweryfikuje to czas ale mysle ze amatorowi takiemu jak ja torba posluzy przez wiele wiele lat.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Uzależniony

Domyślnie Naneu Pro Urban Gear U-120 / Lowepro CompuTrekker AW

Pytanie głównie do osób, które miały w rękach dwa plecaki lub prznajmniej pierwszy:

- Naneu Pro Urban Gear U120
    - Lowepro CompuTrekker AW

Ew. jeśli ktoś miał styczność z pochodnymi obu (Naneu U220, Lowepro MiniTrekker), także proszony jest do tablicy ;-)

Jak oceniacie zastosowany materiał i jakość wykonania (szwy, klamry itd itp.) obu plecaków? Czy można uznać, że są porównywalne? Czy właściwy metriał jest zbliżony gatunkowo, czy Lowepro sprawia jednak wyraźnie solidniejsze i przyjemnijsze wrażenie (jak ma to miejsce np. przy porównaniu Lowepro i większości "zwykłych" Tamrac'ów)?

Jestem też ciekaw tej bocznej kieszonki na statyw w U120 - ona się chowa tam do wnęki z zamkiem? Nigdzie nie znalazłem dostatecznie dobrych zdjęć. No i jak z jej solidnością (statyw 3kg)? Czy użytkownicy nie narzekają na brak "balansu" (?) - lepiej dla praworęcznych byłoby chyba umieścić statyw po drugiej stronie, bo wtedy przy przenoszeniu plecaka na jednym ramieniu ciężki statyw ustawiałby plecak bardziej do pionu, ale może niepotrzebnie kombinuję? Pytanie dodatkowe: czy klapa "osobnego" przedziału sprzętowego w U120 jest jakoś mocowana do głównej, czy za każdym razem trzeba podnosić obie?

Może jakieś dodatkowe uwagi?

Z Lowepro mam same dobre doświadczenia i w sumie brałbym w ciemno, ale skłaniam się do U120 z racji zastosowanych tam kilku rozwiązań. W rękach miałem Naneu Alpha - jakość materiału i wykonania IMO b.dobra, ale to inny materiał niż U120 (ten w Alpha zbliżony jest do nylonu balistycznego niektórych kabur Tamrac'a, które akurat oceniam bardzo wysoko w dziedzinie zadanego pytania).

Dzięki za wszelkie podpowiedzi!

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Po miotaniu się od plecaka do plecaka i od torby do torby zdecydowałem sie na ... zestaw futerałów. 1 futerał na 1 obiektyw. Chciałem polecic takie rozwiązanie wszystkim (a przynajmniej weźcie je pod uwagę). Jest ono bardzo elastyczne:
    1. Każdy plecak jest teraz dobry W Bieszczady pakujesz sprzęt do 60l, na krótki wypad za miasto do małego "miejskiego" plecaczka lub podpinasz do paska
    2. Do kościoła / na imprezy interesujące obiektywy przypiąć można do paska (odpada konieczność zakupu torby).

Oczywiście jak ktoś ma 8 szkieł i chce je wszędzie ze obą nosić to sens takiego rozwiązania jest mniejszy

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Nor - coś takiego jak newswear albo kamizelki lowepro do wpinania futerałów w sliplock?
    Pozdrawiam,
    Michał

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yenox Zobacz posta
    Nor - coś takiego jak newswear albo kamizelki lowepro do wpinania futerałów w sliplock?

Ja zakupiłem na razie same futerały. Podpinam do zwykłego paska. Są też do kupienia różne paski/uprzęże "systemowe". Na razie nie mam więc nie mam też o nich wyrobionej opinii.

Domyślnie

Czy ktoś z Was posiada albo przynajmniej miał w rękach Lowepro Apex 140 AW?

Zastanawiam się, czy da się w niej upchać dodatkowy obiektyw.

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

czy do Lowepro D550 wejdzie 30d z podczepionym 70-200, czy raczej minimalnie zabraknie miejsca?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Lowepro Voyager C i S

Pytanie do użytkowników tych pasków czym sie róznia (jesli się róznia:-D) poza szerokościa, kiedyś chyba gdzieś czytałem, że jeden jest dedykowany do noszenia aparatu na ramieniu a drugi na szyji lub przewieszony "na skos" przez plecy (tylko który do czego):-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie Opinie na temat plecaka

http://www.allegro.pl/item426081142_...a_monster.html

Proszę o opinie na temat tego plecaka. Na pierwszy rzut oka jest OK - ale biorąc pod uwagę innych producentów cena jakaś trochę niska (w myśl co dobre to drogie). Może się mylę i dlatego pytam, czy warto go kupić. Wiem, że LowePro to nie jest, ale...

Strona 162 z 357 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów