32,5x22,5 dokładnie.
32,5x22,5 dokładnie.
Tak więc mogę polecić torbę firmy Fomei, model Winner 966. Seria Winner 96x jest bardzo podobna do serii Reporter firmy Lowepro. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to jest ona praktycznie taka sama jak w przypadku produktów Lowepro, różnice są naprawdę minimalne. Jeżeli chodzi o użyte materiały to także są one bardzo podobne : Polyester 600D Waterproof w przypadku Fomei-a oraz Nylon 600D TXP w przypadku toreb Lowepro. Sam posiadam dwie torby Winner 962 i osobiście jestem z nich bardzo zadowolony. Są wygodne, funkcjonalne i co najważniejsze mają przemyślaną konstrukcję. Jeżeli chodzi o cenę to porównując analogiczne modele serii Winner 96x z serią Reporter różnica w cenie dochodzi do 40-45% na korzyść produktów Fomei-a. Szczerze polecam.
Kilka moich spostrzeżeń z użytkowania modelu Winner 962 (966 różni się tylko rozmiarem):
http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1370
Ostatnio edytowane przez axk ; 10-08-2008 o 10:11
EOS + Speedlite
Dzięki. Mniej więcej to właśnie to, czego szukałem.
Mekko ma lepiej rozwiązany uchwyt statywu ponieważ nie ma rzemyka a jest zwykły pasek. puszki z gripami będą lekko wystawały ale o ile się orientuje z minitrackera tez wystaje.
W torbie wszystko zależy od ustawienia przegródek. Jak miałem 70-200 4L nie było większego problemu, jednak 70-200 2,8l ma większa średnice przez co jest większy problem z druga puszką z Gripem ale można to poukładać.
W miesce nad lampą + wolne miejsce obok wchodzi 30D z podpięta tokiną 12-24.
Gdyby moderator mógł dokleić to ingfo do mojego ostatniego postu.
Dziękuję![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
raz - nie bylo nigdzie akurat w krakowie, 2, jedyny sklep ktory ja mial to cena 600 zl jest nie dla mnie za te torbe bo wiem ile ona kosztuje "normalnie") a nie chcialo mi sie bawic w wysylki i inne, chcialem sprzet wlozyc i sprawdzic jak i co wchodzi, a dodatkowo potrzebowalem jej na festiwal zeby szkla zapakowac wiec na zakup mialem 3 dni.
A poza tym w tej chwili nie zaluje zakupu z wielu rzeczy. Przede wszystkim , ze dostep do sprzetu mam tak szybki ze nawet z Reportera idzie dluzej wyciagac. Nie teksnie akurat za logami LowePro, Hame tez odprulem. Nie wierze w dozywotnie gwarancje , na Hame mam 20 lat.. nie sadze zeby tak dlugo u mnie rezydowala. Przeszla juz 2 sluby, przeszla 2 koncerty i jeden festiwal... jestem bardzo zadowolony!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sprawdz sobie jeszcze torbe Naneu Pro Tango albo Sierra.. ktoras z nich jest wlasnie do foto i laptopa. WYkonanie mocne, trwale, miekkie w srodku i przede wszystkim torba wyglada dyskretnie. Sam mam Naneu Lime i nikt nie zgadl nigdy co i ile mam w srodku tej torby. a mialem w niej 4 szkla , lampe i puszke z gripem.
Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 11-08-2008 o 00:13 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
jesli ktos ma i uzywa Lowepro NOVA 4 AW - prosilbym o opinie i ewentualne zdjecia z detalami, niestety torba niedostepna od reki w edynburgu wiec tylko zamowienie przez neta mi pozostaje, chcialbym do niej zmiescic to co w stopce + ewentualnie a niedalekiej przyszlosci jakies 70-200
jak sie wam (o ile sa uzytkownicy tej torby) jej uzywa ? jakies wady i zalety z codziennego uzytkowania ? teraz uzywam Lowepro Toploader 70AW ale jest za maly juz na cokolwiek, wiec rozgladam sie za czyms wiekszym
ewentualnie jesli sa jakies odpowiedniki NOVA 4 wsrod produktow lowepro albo konkurencji to prosze o wskazanie na co warto zwrocic uwage
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
@JaBlam - właśnie torby Naneu Pro rozważałem. Sierra i Tango mają kieszeń na laptop, ale pierwsza z nich 12 cali - więc swojego nie wcisnę, a druga 15,4 cala - za duże gabaryty jak dla mnie.
Mimo wszystko dzięki.
Z Naneu K3 czegoś takiego nie da się zrobić - wielka (!) szkoda, bo system nośny kusi.
A czy Alphę można bez problemu (po wyjęciu wkładki) spłaszczyć tak, aby np. wsadzić go do większego plecaka transportowego?
A może ktoś parał się z podobnym problemem i ma jakieś ciekawe patenty na przytroczenie takiego plecaka na zewnątrz transportowego?
Ostatnio edytowane przez Misiaque ; 12-08-2008 o 01:37