Ja mam lowe mini trekkera, mieszczę całą stopkę. Mały, lekki, pojemny.
Ja mam lowe mini trekkera, mieszczę całą stopkę. Mały, lekki, pojemny.
Witam..
Własnie zbierałem się żeby napisac prawie identycznego posta.. więc od razu się podłączam bo i tak moderatorzy połączą..
także mam mini trekkera lowepro ale do łażenia po górkach w lato nie nadaje się moim zdaniem zupełnie.. plecy są potem tak spocone że koszulkę można wyrzymać.. ja do plecaka chciałbym zmieścić 40D z gripem, 400mm/5.6 (zamiennie na 70-200), 24-105, ewentualnie jakieś stałki itp. plus lampa 580ka itp... no i powinien mieć możliwość przypięcia statywu lub monopodu. Najlepiej żeby plecy miały taki siatkowy stelaż albo coś co zapewni wentylację pleców, musi być wygodne i pojemne, nie muszę misć szybkiego dostepu - cena już nie musi być najniższa.. jakbym w 800-1000 zł się zmiescił to będzie dobrze, ale jak nie to jakoś to przeboleję, w każdym razie nie chciałbym za rok znowu szukać plecaka w góry
.. Może być lowepro, może być tamrac lub kata..
Pozdrawiam
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
A są takie, które nie pocą pleców? Myślałem, że tak to tyko w erze...
są takie ze stelarzem który ma siatkę i odsunięte jest toto kilka cm od pleców - w turystycznych się sprawdza.. minitrekker w wakacje doprowadzał mnie do szału - jak właziliśmy np. na pilsko to brałem drugą koszulkę i co 30 minut zamieniałem na suchą a w tym czasie mokra schła na plecaku i w tym roku nie chcę już tak..
arturs - chyba troche mnie zniecheciles do tego Trekkera Lowe Pro. Ale wlasnie, czy jest cos lepszego? Wlasciwie jakby mozna bylo go spokojnie oprzec na biodrach, to zawsze przez jakis okres czasu plecy moga "pooddychac".
A jak uzywalnosc pasa biodrowego przy maksymalnym obciazeniu?
No nic, chyba zaczynam marudzic troche :/
bercow - chyba masz racje, a poniewaz plecak turystyczny mam sprawdzony to moze byc to dobre rozwiazanie. Zastanawiam sie teraz nad Lowe Pro, ktory bedzie mial "wyjmowane wnetrze". U kogos to widzialam. Moze ktos z Was praktykowal taki sposob?
himi - Twoja 70-200 to f4 czy f2.8? Miescisz ja z podpietym body bez problemu?
Ostatnio edytowane przez aga_wrr ; 13-06-2008 o 21:55
Moim zdaniem na nic poniżej Nature Trekkera nie warto patrzeć - ona ma "prawdziwą" uprząż jak plecaki turystyczne i generalnie nosi się świetnie...
Przy okazji będzie miał miejsce na przyszłe zakupy sprzętowe ;-)
70-200/4, ale spokojnie włazi również z 2,8 IS
Nie chciałem zniechęcać bo ogólnie plecak jest bardzo fajny ale konkretnie do chodzenia po górach (i to niewysokich - beskid żywiecki w zeszłym roku) się wg mnie nie nadaje.. Używam go na co dzień i jest super.. wchodzi niego 40d z gripem i podpiętym 70-200f4is do tego np. 400/5.6 i lampa 580 i 85 lub 35mm.. nie mówiąc o TCx1.4 czy akumulatorach itp. - co do używania w gorach - może ja jakoś bardzo się pocę albo co ale w innych okolicznościach nie zauważyłem- zapewniam Cię że podczas kilkunastu dni w górach przetestowałem wszystkie pomysły jak tu ochłodzić plecy i je "oddychnąć"
- wniosek - jak wyżej - dla mnie się nie nadaje.. za bardzo przylega i nawet jak na chwilę go odczepisz od pleców to w tym materiale przy plecach niestety zbiera się pot i po przyłożeniu z powrotem do pleców ogólnie od razu jest mokro i niemiło..
U mnie się sprawdził naneu pro alpha i teraz nie chcę już innego. Jest w sam raz i w góry i ujdzie w miasto. Lekki, a przy tym pojemny.
aga_wrr powinien spokojnie pomieścić twoją szkalrnię.
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!