Strona 148 z 357 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Jedyne Kata coś takiego posiada że kupujesz pianki i sam wycinasz jak ci pasuje

Dopiero zaczyna Awatar OAKS
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

A może wygodniej/bezpieczniej obszyć plecak jakimś tanim materiałem?

Początki nałogu

Domyślnie

a czy ktoś z Was szanowni Forumowicze posiada doświadczenie w używaniu odzieży/osprzętu taktycznego do przenoszenia sprzętu foto ? Mam na myśli torby taktyczne, kamizelki, plecaki, ładownice, pasy itp. Można toto tanio kupić, z reguły są to rzeczy dość wytrzymałe. Ktoś zaadaptował sobie takie wojskowe wynalazki na swoje foto-potrzeby ?

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No, w końcu przyszedł Newswear (po dwóch dniach od zamówienia, ale to i tak cała wieczność ) - pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, duże kieszenie, mocne rzepy. Byłem się dzisiaj przejechać w nim na rowerze z pełnym wyposażeniem i jest super - nic nie przeszkadza, plecy nie bolą jak to z torbą było. W sobotę zobaczymy jak się spisze w czasie pielgrzymek na Jasną Górę a potem na Nocy Kulturalnej, ale jakoś mogę przewidzieć już teraz wynik testu

Ogólnie polecam - cena nie jest bardzo wysoka, w najbliższym czasie pewnie będzie tanieć coraz bardziej.

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Długi wątek się zrobił...

Co polecacie do laptopa + 40D (kiedyś z gripem, pewnie) + max 4 obiektywy + lampa + aku. itd?

Czy jest sens pakować się w jeden bagaż na plecy? Często podróżuję (np. pociągiem) i plecak wydaje się wygodniejszy/bezpieczniejszy od oddzielnie torby laptopowej, torby na lustrzankę i jeszcze walizki z ciuchami chociażby.

A może lepiej postawić na torbę od laptopa + plecak Tamrac velocity 9x ?

Mam do wydania ok. 200zł (+ max 50, - jak najwięcej )

Byłbym wdzięczny za pomoc...
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Computrekker bym polecił, gdyby nie ograniczenie do 250zł, ja swojego kupiłem za jakieś 400zł (mniej więcej) na e-cyfrowe, i mogę go z czystym sumieniem polecić, rozważ pozbieranie jeszcze tych 150zł i ten plecak.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Bywalec

Domyślnie

Computrekkera można już dostać za 299 PLN, więc niewiele trzeba dołożyć, a warto.

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    Długi wątek się zrobił...

Co polecacie do laptopa + 40D (kiedyś z gripem, pewnie) + max 4 obiektywy + lampa + aku. itd?

Czy jest sens pakować się w jeden bagaż na plecy? Często podróżuję (np. pociągiem) i plecak wydaje się wygodniejszy/bezpieczniejszy od oddzielnie torby laptopowej, torby na lustrzankę i jeszcze walizki z ciuchami chociażby.

A może lepiej postawić na torbę od laptopa + plecak Tamrac velocity 9x ?

Mam do wydania ok. 200zł (+ max 50, - jak najwięcej )

Byłbym wdzięczny za pomoc...

Hm ja mam case logic slrcr
    http://www.allegro.pl/item381507682_...nan_f_vat.html
    tu jest za 249 naprawdę fajny plecak wygodny dość sporo się mieści (body z obiektywem 4,5 obiektywów + lampa ładowarki filtry baterie karty itd + laptop 15,4) jest tylko problem jak wkładasz laptopa to może być problem z długimi obiektywami np 70-200 wejdzie na styk... ale można sobie go dostosować do własnych potrzeb po bokach są kieszonki można umocować statyw jest ok

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    No, w końcu przyszedł Newswear ) - pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, duże kieszenie, mocne rzepy. Byłem się dzisiaj przejechać w nim na rowerze z pełnym wyposażeniem i jest super - nic nie przeszkadza, plecy nie bolą jak to z torbą było. W sobotę zobaczymy jak się spisze... ale jakoś mogę przewidzieć już teraz wynik testu
    Ogólnie polecam - cena nie jest bardzo wysoka, w najbliższym czasie pewnie będzie tanieć coraz bardziej.
    Ja korzystam z dwóch sakw Newswear: BODY POUCH i SMALL POUCH na oryginalnym pasie biodrowym. Jak dla mnie wspaniała sprawa . Duża swoboda, mobilność i praktyczność oraz nierzucający się w oczy wygląd to główne zalety tego zestawu. Resztę sprzętu noszę w zwyczajnym, dość małym plecaku, do którego wkładam wkład z torby LOWEPRO STEALTH REPORTER D 100 AW :smile: . Pełna dyskrecja 8) .

Najpotrzebniejsze sprzęty na szyi i w sakwach na pasie, reszta w plecaku. W każdej chwili mogę całość zapakowac do plecaka (miejskiego) i swobodnie ruszyć w drogę :smile: .

Cena Newswear w naszym kraju spora. W stanach wychodzi tanio. Dlaczego w najbliższym czasie miała by tanieć ?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 12-06-2008 o 18:04
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Domyślnie

Mam pytanko co do plecaków lowepro... Czaję się na fastpacka albo flipside'a (oba 200) i w grę wchodzi jeszcze slingshot 200... Nie wiem czy pasowałoby mi noszenie plecaka na jednym ramieniu i raczej skłaniałbym się ku pierwszych dwóch ale slingshot ma tą osłonę AllWeather... Zastanawiam się czy np. fastpack wytrzyma trochę małego deszczyku w jakiejś niespodziewanej sytuacji czy jednak ta osłona jest niezbędna... Poza tym jak jest z wygodą w slingshocie?

Strona 148 z 357 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów