JaW to nie jest jakies widzimisie, takie plecaki ludzie kupuja na codzien na zachodzie (to u nas sie tak moze przyjelo ze plecak za 1tys to przesada...) nie wydaje mi sie zeby to bylo cos odmiennego - szanuje swoje pieniadze i sprzet i nie chcialbym pozniej klnac bo plecak ktory kupilem za 300 zl okazal sie do ****... portafisz to zrozumiec?
Jasne ze potrafie zrozumiec, tylko nie moge pojąć

Chodzi mi o to, ze taki wielki plecak jest przydatny tylko w niektorych, bardzo waskich zastosowaniach. Nie wiem co bedziesz robic, gdzie i z kim chodzic... Wez pod uwage taki scenariusz, ze do wielkiego i ciezkiego plecaka wlozysz aparat i dwa obiektywy, a 80% przestrzeni bagazowej zostanie puste - bo jak Czacha wspomnial - kto w gory nosi lampe blyskowa? Po co brac 70-200, skoro masz 100-400? Moim zdaniem wazniejsza jest mobilnosc, a taki plecak nie jest mobilny. Znajduje dla niego jedno zastosowanie: idziesz focic wesele czy jakas impreze - pakujesz mnostwo sprzetu, na miejscu masz wszystko pod reka.
Zreszta... ja nie twierdze, ze to dla Ciebie zly zakup - po prostu nie widze zastosowania, dla ktorego ja wydalbym 1000 zl na plecak foto.