Cytat Zamieszczone przez filip71
Widziałem w twoim "sprzętfolio" :-) torbę Lowepro Toploader Zoom 75 AW. Mam chętkę na tę torbe jednakże jest kilka wątpliwości/pytań:
- czy wymiary podane w PSTRYK-u czyli 15cm głębokości są wewnętrzne czyli, czy wejdzie 20D + grip?;
Nie wejdzie. Definitywnie No chyba że ktoś uważa zapinanie zamków "naciągnę, to może się dopnie" za "wejdzie".

- co było przyczyną zakupu 75 AW a nie 70 gdzie także powinien wejść 20D +70-200?
- czy Twoim zdaniem ta torba będzie się nadawać do wchodzenia na dość strome góry przyczepiona np. do piersi.
Bo taka akurat była do pomacania w sklepie? ;-) Ideologicznie myślałem właśnie o noszeniu torby na uprzęży piersiowej w czasie wycieczek w góry (mając duży plecak na plecach). I w zasadzie do takich zastosowań jest OK. Wchodzi body i np. 17-40(zamontowane) plus 28-135 (w dolnej części). Albo body+70-200/2.8 (choć to w sumie nie do końca "zestaw w góry").

Nie wiem, co rozumiesz przez "strome góry", ale jeśli to samo, co ja, to ja bym w ogóle nie myślał o DSLR w takich warunkach. No, chyba że "wychwalany" przez wszystkich 350D z jakimś w miarę uniwersalnym, niedużym i lekkim szkłem.

- no i może napisz kilka słów o niej czy wogóle warto i dlaczego.
Przede wszystkim warto pomacać. Ja złego słowa na torbę nie powiem - wytrzymała niejedno, ciągle bez najmniejszego uszczerbku. Jednak to, czy taki układ/pojemność/uprząż pasują Tobie, to zawsze bardzo indywidualna sprawa.