Strona 113 z 357 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał

Domyślnie

Hej,
    a czy ktoś z was miał doświadczenie z lowepro off road??
    muszę w nim zmieścić 30d z kitem + 2 obiektywy (w tym 70-200) - wydaje mi się że da radę, ale nie wiem jak tam z użytecznością tej torby.
    Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.
    Czy ktoś wie, gdzie w Poznaniu można to kupić w dobrej cenie?
    Foto Epoka

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Magus - widze ze nie tylko ja tak chronię 85L zabezpieczona ponad normę, podoba mi się głębokość tego tamraca, w moim Lowepro MicroTrakkerze pucha z gripem solidnie wystaje, 85 tez wystaje....myślę na co ją tu zamienić, ale tak aby nie zmienic siekierki na kijek.

Pzdr.

Domyślnie

85L ma wartość nie tylko materialną - stąd taka obsesja na punkcie jego bezpieczeństwa

A jako, że używam go bez filtrów ważne by się nie przesuwał w żadnym kierunku, by czasem sie dekielek nie odpiął i mi szkiełka nie porysował.

Nie znam twojego plecaka - ja pojechałem z puszką do sklepu i się przymierzałem do różnych plecaków, ten miał rozsądną cenę i głębokość taką, że 5D z gripem nie wystaje, tak jak i 150ex sigmy czy 24-70. Wszystko wchodzi mi idealnie i jest jeszcze trochę miejsca.
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magus Zobacz posta

85L ma wartość nie tylko materialną - stąd taka obsesja na punkcie jego bezpieczeństwa

A jako, że używam go bez filtrów ważne by się nie przesuwał w żadnym kierunku, by czasem sie dekielek nie odpiął i mi szkiełka nie porysował.

Nie znam twojego plecaka - ja pojechałem z puszką do sklepu i się przymierzałem do różnych plecaków, ten miał rozsądną cenę i głębokość taką, że 5D z gripem nie wystaje, tak jak i 150ex sigmy czy 24-70. Wszystko wchodzi mi idealnie i jest jeszcze trochę miejsca.
    150 nie wystaje?? czyli może leżeć w pionie?? oj coś czuje że będę sprzedawał MiniTrekkera....

Pzdr.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Lowepro Compu Trekker AW

spodobał mi się plecak Lowepro Compu Trekker AW - wydaje się być odpowiednio duży, funkcjonalny i wytrzymały. na allegro znalazłem go z fakturą i przesyłką za 360zł. teraz pytanie do forumowiczów z bydgoszczy - który z tutejszych sklepów ma go na stanie i pozwolą podejść z body i szkłami, by poprzymierzać czy się wszystko zmieści i będzie dobrze na plecach leżeć?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mógłby ktoś podać dokładne wymiary 30D i 5D z gripami? Planuję uszycie podręcznej kieszeni/torby na Canona F1 New, a przy okazji chciałbym uwzględnić pojawienie się w niej cyfrowego body.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Szukam plecaka dla siebie, przerabiałem już plecaki Mekko i nie leży mi to w ogóle...

Najlepsze rozwiązanie dla mnie to, 2 komorowy plecak (sprzęt foto + coś jeszcze)

Zastanawiam się nad Tamrac Adventure 7 i Lowepro Orion Trekker II.
    Oriona miałem ostatnio w ręce, bardzo fajny, ale docelowo komora na sprzęt jest chyba minimalnie za mała.

Do plecaka chce załadować, 400D + grip, C10-22 + C24-105L podpięty do body + C50 1,8 + możliwe że jeszcze jakieś tele typu C70-200L 4 lub C70-300 IS.
    Tele nie koniecznie musi się mieścić w komorze na sprzęt.

Wiem że do Oriona na styk w pionie mieści się 300D z T28-75, C24-105L jest minimalnie dłuższy i możliwe że będzie wystawać.

Tamrac Adventure 7 według producentów ma minimalnie wyższą komorę na sprzęt od Oriona Lowepro i 400D z 24-105L powinien się zmieścić, w przyszłości z 30D/40D też nie powinno być problemów.

Tamraca nie miałem w ręce, Oriona II miałem i wiem że jest miękki i fajnie się go nosi. Przerabiałem już strasznie twarde plecaki Mekko i wiem że to nie dla mnie :-)

Ktoś może mi powiedzieć jak wygląda twardość plecaka Tamrac Adventure 7 ? Jest bardziej sztywny niż Orion II Lowepro ? Jak się nosi Tamraca A7 jest równie wygodny jak Orion II ?
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Domyślnie

Hej
    Nie mam porównania w stosunku do Oriona, ale kiedyś miałem Rovera, a teraz mam CompuTrekkera i właśnie Adventure 7, moje wrażenia w porównaniu z Roverem to przede wszystkim twardsze paski, poza tym przegrody nie są tak twarde jak niektórzy uważają, osobiście nosze w nim 350D z gripem i podpiętym T17-50 oraz lampę - mieści się bez problemu. Przymierzam się również do zakupu C24-105,i z tego co widzę to podpięty pod body powinien mieścić się na styk... Górna komora nie jest zbyt obszerna, ale spokojnie można włozyć sweter i jakąś książke- do Rovera wchodził C 300 LIS schowany w LensCase4 , ale w sumie to trochę inna klasa plecaków....
    Canon EOS 40D;TC 1.4;Canon 400 f5.6L;Tamron 17-50 f2.8;Canon 24-105 f4.0L; 580EX;Computrekker Plus;Nature Trekker AW II;Manfrotto 679; Velbon DX60;

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A jak oceniasz wygodę noszenia, Lowepro i Tamraca ?
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Uzależniony

Domyślnie

Obawiam się, że było, ale mógłby ktoś w trzech słowach napisać czym różnią się od siebie Lowepro Mini Trekker Classic od Lowepro Mini Trekker AW? Z góry wielkie dzięki.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Strona 113 z 357 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów