Szukam plecaka dla siebie, przerabiałem już plecaki Mekko i nie leży mi to w ogóle...
Najlepsze rozwiązanie dla mnie to, 2 komorowy plecak (sprzęt foto + coś jeszcze)
Zastanawiam się nad Tamrac Adventure 7 i Lowepro Orion Trekker II.
Oriona miałem ostatnio w ręce, bardzo fajny, ale docelowo komora na sprzęt jest chyba minimalnie za mała.
Do plecaka chce załadować, 400D + grip, C10-22 + C24-105L podpięty do body + C50 1,8 + możliwe że jeszcze jakieś tele typu C70-200L 4 lub C70-300 IS.
Tele nie koniecznie musi się mieścić w komorze na sprzęt.
Wiem że do Oriona na styk w pionie mieści się 300D z T28-75, C24-105L jest minimalnie dłuższy i możliwe że będzie wystawać.
Tamrac Adventure 7 według producentów ma minimalnie wyższą komorę na sprzęt od Oriona Lowepro i 400D z 24-105L powinien się zmieścić, w przyszłości z 30D/40D też nie powinno być problemów.
Tamraca nie miałem w ręce, Oriona II miałem i wiem że jest miękki i fajnie się go nosi. Przerabiałem już strasznie twarde plecaki Mekko i wiem że to nie dla mnie :-)
Ktoś może mi powiedzieć jak wygląda twardość plecaka Tamrac Adventure 7 ? Jest bardziej sztywny niż Orion II Lowepro ? Jak się nosi Tamraca A7 jest równie wygodny jak Orion II ?