wg mnie cała linia slingshotów jest kiepska : "jak coś jest do wszystkiego to jest do d#@y"
Mam 100 i już mnie bolą plecy po jakiejś godzince z 400D, lampą i 2 obiektywami- obciąża jedno ramię.
nie mówię już o jakiejś jeździe na rowerze bo plecak, a może torba zsuwa się z pleców(nie zawsze, ale się zdarza). Wg, mnie lepiej jest kupić albo zwykła torbę (np. NOVA 4, 5) albo plecak w zależności od potrzeb. Teraz będe kupował jakiś plecak, ale slingshota zostawię bo przydaje się w "specyficznych" sytuacjach.
ja mam slinga ale Tamrac'a - model Velocity 8.. fajna rzecz ale tak jak pisali poprzednicy - wypchany do maksimum jest srednio wygodny.. gdy jakis obiektyw trzeba wygrzebac z dolu torby - wtedy juz szybciej jest zdjac plecak i wyciagnac co trzeba..
na upartego miesci sie w niej duzo, ale najlepiej uzywac zestawow z 2 szkiel i lampy - wiekszy zestaw moze juz sprawic klopoty, jesli nie wagowe to zwiazane wlasnie z wygoda wyjmowania szkiel (moja 50-500, ktora jest 3 szklem ktore wchodzi do tego tamrac'a, jest tak upchnieta, ze wyjmuje ja za pasek przy uchwycie statywowym)
ja tak tylko odpowiem sobie na pytanie
do slingshota 100 miesci sie 350 z gripem i zapietym obiektywem. miesci sie bez wiekszego problemu.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Podsyłam wam - wybaczcie jakość zdjęcia - Zapakowanego Tamraca Expedition 5
Jako ciekawostka - zawsze szkło które mam na body wkładam razem z założoną jak do fotografowania osłona przeciwsłoneczną (z różnych powodów) - mieści się tu z osłoną - jak na zdjęciu 150EX Sigmy, ale również 24-70 2.8 L o 85L nie wspominając.
Sorry za jakość zdjęcia - ale jak 5D w torbie to Nokia idzie w ruch
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX
niezle niezle, mi by ten plecak spasil, ale jednak idac w gory nie niesie sie tylko sprzetu foto wiec obstaje przy Lowepro Rover AW, jednak ceny w UK sa z deczka kosmiczne jesli chodzi o ten plecak wiec kupie na allegro prawie 150zl taniej jak przyjade na urlop do kraju
ps: jedno male pytanko jeszcze, mianowicie czy pomiedzy lowepro a tamraciem sa duze roznice jesli chodzi o jakosc i wykonanie czy raczej marginalne?
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 18-06-2007 o 10:59
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Z zewnątrz bardzo podobne. Jednak przegrody mi odpowiadają bardziej te w tamracu jakoś bardziej sztywne
wlasnie mysle nad tamraciemnienawidze zakupow
a jak jest z gorna kieszenia, czy dosc pojemna zeby wrzucic kurteczke i jakies zarcie? chodzi mi i o tamraca jak i o lowepro
ten tamrac nie ma zadnej ochorny przed deszczem? czy ma jakis pokrowiec, nie moge nigdzie znalezc tej informacji
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 18-06-2007 o 17:13
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Czy ktoś z was ma lub miał kiedyś lowepro super trekker AW? W opisie plecaka podają że jest kieszeń na ciuchy. Interesuje mnie ile zmieści się do tej przegrody.
czolem!
olalem Lowepro i Rover AW, zdecydowalem sie i kupilem w koncu Tamrac Adventure 9. Glownie przekonaly mnie lepsze warunki na przechowywanie sprzetu (twarde przegrody), lepszy dostepn i cena
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
patrzylem na opis tego super trekkera - kosztuje 1600zli nie ma raczej miejsca na ciuchy, to jest po prostu potezny plecak ale wylacznie na sprzet foto
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 20-06-2007 o 08:30 Powód: Automerged Doublepost
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User