Strona 26 z 357 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Panowie większość polecanych przez Was "nosideł" dla lustrzanki to plecaki - podpowiedzcie coś dla amatora, który zakupił kit 350D i na razie nie mam żadnych akcesoriów do niego - czy jest jakiś optymalny produkt firmy Lowepro? Czy lepiej wybrać coś innego - dodam, że przy A95 mam produkt firmy Cobra, który w sumie spisuje się na medal mieszcząć A95 i sporo dodatków do niego ...
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Domyślnie

To może poszukaj jakieś torby na biodra Lowepro lub wśród TAMRACów (np. 5202) - obie firmy robią bardzo dobre torby (czasami odnoszę wrażenie, że nawzajem zrzynają od sibie).

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToMo
    Panowie większość polecanych przez Was "nosideł" dla lustrzanki to plecaki - podpowiedzcie coś dla amatora, który zakupił kit 350D i na razie nie mam żadnych akcesoriów do niego - czy jest jakiś optymalny produkt firmy Lowepro? Czy lepiej wybrać coś innego - dodam, że przy A95 mam produkt firmy Cobra, który w sumie spisuje się na medal mieszcząć A95 i sporo dodatków do niego ...
    Polacam Lowepro TLZ Mini
    Sam ją kupiłem do swojego 300D. Jest idelna na KITowy obiektyw, jakis filterek, baterie zapasową i jeszcze cos sie zmiesci. A szczegolnie przy małych rozmiarach 350D

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    Cytat Zamieszczone przez ToMo
    ...Czy lepiej wybrać coś innego...
    Polacam Lowepro TLZ Mini
    Ja osobiscie radzilbym kupic od razu cos wiekszego. Znajac zycie, to za kilka miesiecy kupisz jakies szklo, moze dwa, moze jakas lampe - to jest raczej nieuniknione ;-)
    Dlatego warto wziasc cos na 'wyrost' - nie bedziesz mial problemow z torba/plecakiem za jakis czas.
    Ja kiedys kupilem torbe 'troszke na wyrost' - a teraz upycham w niej aparat butem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]Ja osobiscie radzilbym kupic od razu cos wiekszego. Znajac zycie, to za kilka miesiecy kupisz jakies szklo, moze dwa, moze jakas lampe - to jest raczej nieuniknione ;-)
    Dlatego warto wziasc cos na 'wyrost' - nie bedziesz mial problemow z torba/plecakiem za jakis czas.
    Niekoniecznie. Taka mała torba zawsze się przyda na jakieś wypady, gdzie aparat jest "dodatkowym bagażem". Na kupno Nature Trekkera zawsze będzie czas Mi w sumie przydałby się taki Toploader Mini zamiast mojej TLZ AW, która jest odrobinę za duża do takich zastosowań.

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Na kupno Nature Trekkera zawsze będzie czas Mi w sumie przydałby się taki Toploader Mini zamiast mojej TLZ AW, która jest odrobinę za duża do takich zastosowań.
    o wlasnie mam pytanko jak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ted
    jak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?
    Niespecjalnie :-/ Kupując torbę przymierzałem ją do aparatu bez gripa - i w takiej konfiguracji jest świetna, 70-200 wchodzi ze zdjętą osłoną (albo założoną odwrotnie). Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę. Databank - zalezy jaki, mój CompactDrive chyba wszedłby bez problemu do górnej kieszeni.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę.
    I zauważyłem, że jest to charakterystyczne dla "krawców" od toreb. Najwyraźniej nie uwzględniają, albo mało który to robi, że ludzie używają gripów (już nie mówię o dodatkowo przypiętym Hand strap E1).
    Tak jest m.in. z:
    - Lowepro Topload Zoom AW, do którego muszę gripa ściągać ,
    - z plecaczkiem, taki niefirmowy mam, do którego wchodzą 2 długie tele i korpus z ew. trzecim tele, ale suwak się w nim pruje przez domykanie na siłę bo oczywiście grip
    - Lowepro Stealth Reporter 100 AW, gdzie wszystko byłoby fajnie gdyby nie grip (kupiłem w końcu 200 AW ale też do końca nie jestem zadowolony)

no a teraz piszecie o 75 AW

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co sadzicie o czyms takim?

Wiem, pojemnoscia nie grzeszy, ale nie pojemnosci oczekuje (do kompleksowego pakowania sie mysle o plecaku) - potrzebuje cos na rower i wlasnie myslalem o takim wynalazku, ktory moznaby bylo np. podczas jazdy sobie na plecy przekrecic (zeby nie przeszkadzal w pedalowaniu), a podczas spacerowania trzymac normalnie z przodu, z aparatem w zasiegu reki.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    A co sadzicie o czyms takim?
    Wygląda sensownie do takich zastosowań o których piszesz. Ja ćwiczyłem podobne ewolucje z TLZ 75, ale ona jest do tego po prostu za duża, natomiast ta torebka wydaje się być w sam raz. Tylko jeśli myślisz o naprawdę "rowerowym" i nie przeszkadzającym rozwiązaniu, to od razu zapomnij o podpinaniu tych bocznych pojemników. Body, średni zoom, karty/baterie i tyle.

Jakby ktoś chciał to chętnie wymienię mojego TLZ na coś takiego ;-) Bez dopłaty ;-)

Strona 26 z 357 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów