Cytat Zamieszczone przez krwisty
650 bylaby jako torba za duza (400 jest juz spora!) dla mnie, wiec jak chce wziac laptopa jeszcze to mam computrekkera, statyw tez moge przymocowac
Kiedys myslalem ze ta torba foto firmy Carena jest duza.. podczas gdy byla on mniej wiecej wielkosci Nova 3 Lowepro. Teraz pomyslalem ze jak juz brac to cos co na naprawde dlugo starczy..ale nawet 650 w przypadku sytuacji wyjazdowej okazala sie dosc mala... dwa body, 4 szkla, dwie lampy, databank, filtry, oslony, kabelki, softboksy... i juz wypchana - tyle ze uparlem sie by body z podpietymi szklami i gripami zmiescic. Gdybym to wszystko porozkrecal to wiecej by sie zmiescilo (przegrodek i rzeczy).
co ciekawe to 650tka ma rowniez kieszen na laptopa wiec i jego w razie potrzeby bym zmiescil (ale nie mam i nie planuje miec, cos tam wrzucilem do tej kieszeni i nie pamietam co ), statyw tez oczywiscie da sie przymocowac.

Vitez, z ciekawosci... ile wazy Twoja obladowana 650? Jak zaloze CompuTrekkera, to lekko mnie wygina do tylu.. (~wychodzi pewnie z 10kg ze statywem).
Wagi nie mam, z ogolnych wyliczen to z 8kg... jakbym dolozyl statyw to ponad 10kg .