Strona 99 z 357 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Prawda jest taka, że każdy ma swój typ i każdy doradzi coś innego. Ja używam Stealth Reporter D550 AW i jestem bardzo zadowolony. Duża (mieści dwa body i zestaw szkieł) i z łatwym dostępem do środka. Sporo dobrego mogę też powiedzieć o Nova 3, w którą czasami się przepakowuję jak nie potrzebuję tachać dwóch korpusów. Osobiście mogę polecić Ci obie bo i w jedną i w drugą powinien zmieścić się Twój zestaw jedna do Nova 3 na pewno nie wejdzie aparat z podpiętą Sigmą. Ale jeśli tylko mas zmożliwość to polecam zajrzeć do jakiegoś sklepu i pomacać, pomierzyć, powkładać sprzęt do środka i pomarudzić sprzedawcom, wtedy na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    Ale jak jest z aparatem z gripem... zmieści się??
    pozdr.
    Ja mam bez gripa, jeśli muszę to go wyciągnę przez tą dziurę u góry torby, ale zdecydowanie wygodniej jest otworzyć torbę. Z gripem pewnie też się zmieści. Są dwa rodzaje tej torby D200 (cyfrowa) i 200AW (starsza nie-cyfrowa), cyfrowa ma dodatki w postaci pokrowca na karty CF, nie-cyfrowa ma profilowany pasek (co moim zdaniem jest lepsze). Ja kupowałem cyfrową po zakupie okazało się że kupilem starszą ale w sumie jestem zadowolony bo wolę profilowany pasek na ramię . Najlepiej zobaczyć torbę w jakimś lokalnym sklepie i zdecydować. Generalnie polecam w porównaniu z moją starą niefirmową torbą jest genialna.
    Jeśli chcesz używać długich tele to jest ok bo torba jest wysoka.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec

Domyślnie

Mam Rezo 170 i 350-tka wchodzi z gripem. Ciasnawo, ale wchodzi. Na 350 do tego zapięte jedno szkło (najczęściej 50-tka) i do tego jeszcze mieszczę 2-3 szkiełka w zależności od wielkości. Dla większego szkła, lub gdy zabieram jeszcze lampę to podpinam do tego Lenscase'a i wszystko gra. Jestem bardzo zadowolony z tej torby, jedyną wadą jest to, że nie mieści się aparat z podpiętym szkłem dłuższym niż jakieś 15 cm.

dave.djd
    Guest

Domyślnie

A mi coś odbiło i kupiłem ostatnio Plecak "Manfrotto National Geographic medium backpack"... miałem kupić jakiś plecak z KATA ale ten mi wpadł w oko jakoś...
    i jestem z niego na razie zadowolony. Przetestuje go w "bojowych" warunkach to może coś wiecej o nim napiszę. Wolałem taki dzielony na pół bo przynajmniej coś na górę mogę jeszcze włożyć... a zawsze można odpiąć przegródkę i mieć całość jako normalny turystyczny plecak. Ma bardzo dużo funkcjonalnych kieszonek i jak na razie to mieści mój cały sprzęt bez problemu.

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Earl Grey
    Mam Rezo 170 i 350-tka wchodzi z gripem. Ciasnawo, ale wchodzi.
    Czyli jakbym sobie zakupił 180AW (tudzież 190AW dla większego luzu) to teoretycznie powinien mi się ten zestawik zmieścić
    czyż nie?
    pozdr
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Bywalec

Domyślnie

Teroetycznie tak, bo 180 i 190 są szersze od 170, ale za to nieco niższe. Celowo wybrałem 170 ze względu na wysokość, nie chciałem też mieć zbyt pękatej torby - ta była w sam raz. Najlepiej sprawdź przed zakupem czy mieści się body z podpiętym najdłuższym obiektywem, który by Tobie pasował.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dave.djd Zobacz posta
    A mi coś odbiło i kupiłem ostatnio Plecak "Manfrotto National Geographic medium backpack"... miałem kupić jakiś plecak z KATA ale ten mi wpadł w oko jakoś...
    i jestem z niego na razie zadowolony. Przetestuje go w "bojowych" warunkach to może coś wiecej o nim napiszę. Wolałem taki dzielony na pół bo przynajmniej coś na górę mogę jeszcze włożyć... a zawsze można odpiąć przegródkę i mieć całość jako normalny turystyczny plecak. Ma bardzo dużo funkcjonalnych kieszonek i jak na razie to mieści mój cały sprzęt bez problemu.
    Gdzie kupiłeś i jaka cena? Podobają mi się ich wyroby.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

dave.djd
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Gdzie kupiłeś i jaka cena? Podobają mi się ich wyroby.
    kupiłem przez www.foto7.com.pl (co prawda nie sklep internetowy ale zamówienia przez telefon przyjmują i wysyłają też)
    to jest chyba główny dystrybutor tych rzeczy z manfrotto w Polsce...
    Jedyny produkt z serii national geographic znalazłem na multifoto.pl
    (duży backpack)...

Dałem za niego coś ok. 650 zł.. nie mało w sumie ale mi sie bardzo podoba.. no i jest to dość wyjątkowa stylizacja plecaka.

Jak coś to mogę przesłać na maila cały cennik z Manfrotto, który dostałem właśnie z foto7.

Domyślnie

Mam ten plecak, ale według informacji z Fotopolis to jest seria markowana przez National Geographic a produkowana przez Kata.
    Link tutaj: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4274

Pozdrawiam

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

dave.djd
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    Mam ten plecak, ale według informacji z Fotopolis to jest seria markowana przez National Geographic a produkowana przez Kata.
    Link tutaj: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4274

Pozdrawiam

Hmm... no właśnie wiem, to jest trochę dziwne...
    na paragonie pisze KATA coś tam, coś tam...
    A produkty te są w cenniku Manfrotto...
    No i plecak dostałem w pudełku z logo Manfrotto...

Strona 99 z 357 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów