Torba Phototechnic A4215 z funsports.pl
Porównywałem torbę do tamraca pro8 (ok 399 zł) i lowepro AW500 (starszy model ok 349 zł)) i w końcu wybrałem najtańszą opcję, a zaoszczędzone ok 200-250 zł pójdzie na 50 f1.8 II
Tamrac był za niski (nie mieści się 70-200 f2.8IS), a Lowepro za wysoka (chciałem, aby aparat leżał poziomo).
Zrobiłem na szybko minigalerię z tej torby. Miałem mniejszy model i teraz kupiłem największą torbę tej firmy. Na zdjęciach widać logo funsports, widocznie zamówili z takimi naszywkami
LINK DO MINIGALERII ZE SPRZĘTEM W ŚRODKU
INNA GALERIA
Dla mnie póki co - idealny zakup za małe pieniądze (w porównaniu z lowepro).
Na zdjęciach widać 30D+tamron 28-75, Tokinę 12-24, stofena, 430EX w futerale, bateryjki, szpargały w kieszeni. Boczne kieszenie są bardzo duże. Spokojnie mieszczą ładowarkę i kabel sieciowy.
Aparat leży na "półce" z gąbki (przegródki na rzepy), pod nim bez problemu można położyć 2 obiektywy, lampę lub coś innego. Od spodu są 3 ślizgacze, podpórki - torba nie leży więc na materiale.
Uchwyt górny (do noszenia torby w ręku) jest wielkim rzepem (zawinięty do wew.), można coś nim porządnie złapać. Na górnej pokrywie widać 2x szelki-mocowanie do np. statywu, monopodu? Torba zapinana na suwak+klapa na 2 zaczepy.
Wymiary wewnętrzne: długość - ok 34 cm, wysokość (do krawędzi torby - nad nią jest jeszcze ok 1cm klapy) - ok 20 cm, szerokość - ok 17 cm
Pozdrawiam.