naskrobalem test plecaka, o ktorym wspominalem wczesniej. moze kogos zainteresuje: http://canon-board.info/showthread.php?t=16118
naskrobalem test plecaka, o ktorym wspominalem wczesniej. moze kogos zainteresuje: http://canon-board.info/showthread.php?t=16118
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Bywalem z CompuTrekkerem na roznych lotniskach, w roznych samolotach i prawie nigdy nie bylo problemu, "prawie" - dlatego ze jakis miesiac temu zostalem przez niego cofniety i musialem przechodzic cala odprawe jeszcze raz - ale bylo to na Heathrow w Londynie a tam chwilowo przeczuleni sa na rozne wieksze od standardowych bagazy. A plecak sam w sobie jest istotnie idealny na wyjazdy.
THX maku.
Do tej firmy mam jakas slabosc - glownie chodzi o stylistyke.
I wlasnie to torso T-214 - model w wersji wiekszej mnie intryguje.
http://www.kata-bags.com/Item.asp?pi...d=4&ProdLine=4
najlepiej bylo by pomacac, powkladac i wyjmowac i tak w kolko, zeby dobrze przetestowac![]()
Gdyby ktos podzielil sie swoimi wrazeniami jesli juz cos takiego posiadal lub mial bliska stycznosc bylo by mi niezmiernie milo.
Pozdrawiam!
Wiesz...
Mam tylko jedną wątpliwość. Wspominałeś o tropikach czy coś tak. Nie wiem jak sprawdzi się te „torso” w takim klimacie. Weź pod uwagę że będziesz cały (opakowany).
Na plecach plecak, z przodu „torso” + jeszcze ewentualnie biodrówka a raczej nie ewentualnie tylko na pewno biorąc pod uwagę ten sprzęt który chcesz zabrać.
Owszem jak by na to spojrzeć z punktu widzenia ergonomii i rozłożenia ciężaru to wygląda bardzo obiecująco. Bałbym się tylko „zagotowania” noszącego to wszystko w wysokich temp.
Dokladnie! ma ten dylemat.
Biodrowke staram sie powoli wylaczac, majac nadzieje, ze upchne w torso 'tylko' te trzy elementy (body, tele, std).
Poza tym nie wiem jak wygodnie te pare kilo by dzwigalo sie w takiej biodrowce.
Przeszdlem juz taka wyprawe gdzie nioslem dwa duze plecaki - moj i kobiety z przodu, wiec torso tym bardziej bym mogl zniesc na dluzej, oby tylko pojemnosci starczylo.
Reszta drobiazgow do plecaka.
Natomiast w ekstremach ekstremum te torso i tak pewnie bym musial pakowac w worek i do plecaka bacpakerskiego.
Tak upal, wysoka wilgotnoasc i tak zapakowany to lepsze niz futerko na plazy, ale nie ixus by sie tez nie sprawdzil:wink:
Pytanie jeszcze o Twoj ciekawy plecak, co prawda nie mogl by byc podstawowym, ale :
- czy body z podpietym tele jest ladowane z gory z szybkim dostepem?
- czy mozna go wykorzystac do noszenia innych rzeczy - typu np. ciuchy?
To ostatnie pytanie z pozoru oczywiste uswiadamiac ma, ze nie mam pojecia na ile jest on szeroki, gleboki itp. oraz czy istnieje taka mozliwosc aranzacji wnetrza.
Zdjęcia poszły na PW. Sorki za jakość ale czas mnie pogania.
Jak będę miał więcej czasu udostępnię szerzej.
Ze strony producenta:
Computrekker Plus [Size (Main)] : 33 x 13.5 x 48 cm
Computrekker [Size (Exterior)] : 34 x 23 x 45 cm
Tylko czy main to to samo czy exterior? dziwne maja te oznaczenia. Ale patrzac sie na zdjecia to jest on po prostu chyba troche wyzszy w porownaniu do zwyklego computrekkera (roznica doslownie paru cm) i nie powinno byc problemu z zabraniem go jako bagaz podreczny.
A bac sie balem...ale powiedzialem przeuprzejmej pani ze mam w plecaku troche wartosciowego i delikatnego sprzetu po czym pani ladnie otagowala plecak karteczkami FRAGILE i wszystko dotarlo cale i dzialajace, a przewozilem oprocz sprzetu foto jeszcze 2 komputery...
pnowie swoje pytanie które było gdzieś bna samym początku tego wątku.
Czy ktoś może miał kontak z tym plecakiem i może coś o nim napisać
http://www.sklep.pajak.com.pl/produc...products_id=51
na pl.rec.foto znalzłem ze dwie recenzje tego plecak bardzo pozytywane
Nie miałem żadnego doświadczenia z tym plecakiem.
Jednak patrząc na jego proporcje i porównując to do tego z czym miałem do czynienia z Lowepro, Crumplerem i jeszcze czymś tam jeszcze „no name” dałbym sobie siana z tym sprzętem. Przede wszystkim ze względu na proporcje. Jest a przynajmniej wydaje się być przeraźliwie głęboki. Na pewno nie sprzyja to wygodzie noszenia. Zwłaszcza że wygląda na taki co go można całkiem nieźle załadować.