Strona 71 z 357 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Osobiscie bardzo polecam Lowepro Compu Trekker AW
    Jeśli chodzi o plecaki+foto+szara codzienność+notebooki, też go bardzo (tzn. Computrekera AW - dalej CT AW) polecam. Praktycznie od jego zakupu (luty 2006) nie rozstaję się z nim. Co prawda wszyscy w pracy żartują, że na Mount Everest się wybieram, ale wolę plecak niż torbę nawet gdy nie mam aparatu, a notebooka i inne szpargały muszę nosić codziennie.
    Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 27-04-2006 o 21:47
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Pozwolilem sobie wrzucic tu link do albumu z fotkami Torby ktora dysponuje mianowicie LowePro CompuTrekker AW.

http://prof.fotosik.pl/albumy/15610.html

Niniejsze zdjecia powstaly przy okazji przymiarek i ukladania przegrodek, pod nak najlogiczniejsze i jak najpraktyczniejsze przyjecie dwoch obiektywow,

70-300 f3.5/5.6 IS USM (na zdjeciach zasymulowany przez bordowa koszulke zwalkowana do wymiarow tego obiektywu czyli 80/145mm czyli nieco wiecej niz obiektyw)
    100 f2.8 USM MACRO (1:1) (na zdjeciach reprezentowany przez walek z bialej koszulki o wymiarach 80/120mm czyli praktycznie tyle ile docelowy sloik)

na zdjeciach z boku widac zeo jakic niecaly centymetr wystaje nad rant otwartego plecaka, ale formalnie wogole nie przeszkadza to w zamknieciu plecaka ani nie obniza bezpieczenstwa szkiel, by sprawdzic jak sie ow plecak spisuje z wyzszym szklem wsadzilem do plecaka 3 kufle o wymiarach 80/160mm, plecak zamknolem bez problemu mimo ze kufle (obiektywy ) wystawaly 3 centymetry. oczywiscie wszystko co wyzsze niz te 15-16 czyli chyba kazda przyzwoita Lka tele bedzie musiala sobie polezec, u gory oczywiscie idelanie spasowane miejsce na 350D z Gripem i obiektywem 17-85 f4.0/5.6 IS USM o wymiarach pi razy dzwi 75/115mm po wpakowaniu tam tego wszystkiego lacznie z wirtualnymi obiektywami pozostaje sporo miejsca na bułę lub nawet 4, lampe blyskowa i miejsce na oslony przeciwloneczne tez sie miejsce znajdzie, w plecaku caly czas w czelusciach kieszonek stacjonuje wezyk spustowy zestaw do czysczenia optyki, jakies sciereczki mikrofibrowe drugi wklad do gripa,card reader, pierscionek na M42 i zapasowe akumulatory do w formacie stricte pod 350D.

uprzedzajac pytania statywek kotry tam tez upchnolem to Velbon Ultra MAXi F
    ktory raczej podrozowac bedzie z boku plecaka, lub jesli ktos dysponujewiekszym statywem ktory ma np po zlozeniu 60cm (czyli juz gigant) to przy uzyciu tych zmyslnych sliplockow tez go przenisie

nie mozemy takze zapominac o sporej czelusci na notka zamiast kotrego wpechnolem dosc sporo "makulatury fachowej" oraz kieszonnce w przedniej czesci plecaka.

Plecaczek dysponuje pasem piersiowym i biodrowym o sporej regulacji wiec zalozy gobez oporu nawet tęgi facet
    Ostatnio edytowane przez PROF ; 04-05-2006 o 23:52

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Idac za ciosem podobna operacje przeprowadzilem dla drugiej swojej torby tej pierwszej, ktora na konkretna sesje bedzie wystarczajaca minowicie LowePro NOVA 3 AW, torba wydaje sie mala ale jest jak na swoje zewnetrzne wymiary bardzo pojemna, wejdzie do niej PRAWIE wszystko.

http://prof.fotosik.pl/albumy/15644.html

W tej prezentacji wystapili znani z poprzedniego mojego postu "bohaterowie" koszulka bordowa (70-300 IS USM) i biala (100 f2.8 USM MACRO) o znanych juz rozmiarach.

jak widac na zdjeciach bez wiekszych oporow torba pomiesci owe obiektywy oraz z zamocowany do korpusu 350D z Gripem słoik szerokokatny 17-85 IS USM (body do zdjecia trzymam w rece ), wejdzie tez kazda inna permutacja BODY+wybrany z puli obiektyw , z tym ze zestaw 70-300IS USM + body juz z lekkim oporem,

Musicie mi uwierzyc na slowo ale caly taki komplecik nie przeszkadza w swobodnym zamknieciu torby.

Do licznych przegrodek i kieszonek pomiescilem tez wyliczony w poscie wyzej zestaw gadzetow i drobiazgow, ktory wymienie wskrocie jeszcze raz dla jasnosci : zestaw czyszczacy,wezyk spustowy, dekielek body i obiektywu, sciereczki mikrofazowe, card reader, 2 dodatkowe aku NB-2LH, wklad do gripa na aku AA.

po ulozeniu tego w torbie znajdzie sie jeszcze miejsce na "maskotke" (znany i "nie"lubiany kitowy 18-55) 4 sznikersy na male conieco, niestety darujac sobie upychanie wszelkich drobiazgow, moze my zapomniejc o tym ze wlozymy tam w sposob bezinwazyjny oslony przeciwsloneczne.

Nie zmiania to jednak faktu ze torba jest bardzo praktyczna nawet dosc dlugie eskapady gorskie( i nie tylko) dzieki bardzo dobrze uksztaltowanemu i spasowanemu paskowi, do tego stopnia ze mozna hasac bezpiecznie nawet w metrowych zaspach nie czujac zbytnio jej obecnosci. (sprawdzone on real )

Podobnie ma sie sytuacja stosunkowo niskich temepratur, dzieki dosc duzej ilosci "pierza" w tej torbie aparat moze sie czuc bezpieczny w transporcie nawet przy temperaturze -25'C (sprawdzone on real )

gdy torba ma zamknieta glowna komore dostepne sa dodatkowo przerozne kieszonki, od bocznych siatkowych umiejscowionych po obu stronach, poprzez spora o glebokisci az 16 cm kieszonke w przednije klapie oraz niewielkiejale wystarczajacej na dokumenty kieszonce tylnej

producent zalozyl 3 sposoby "mocowania" torby do "Nosiciela" :P : na ergonomicznym pasku, dzieki uchwytowi jako walizeczke, a usutuowane z tylu torby oczka daja mozliowosc przypiecia jej do pasa (wtedy jest prawie idealnie, prawie bo jakos znosi na jedna strone aczkowiek w chodzeniu nie przeszkadza).

P.S. poniektore zdjecia urągaja fotografii ale prosze sie tym nie trapic bylo ciemno ostrzenie na oko gdzie niegdzie obiektyw zaslania blysk lampy gdzieniegdzie ktoinny zaslania swiatlo i takie tam
    Ostatnio edytowane przez PROF ; 04-05-2006 o 22:30

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

uff. no przeczytałem prawie całość tego topic'a.
    i juz bylem zdecydowany na LOWEPRO reporter 300, ale poszedłem go pomacać do sklepu i buuu

to może ja sprecyzuje czego poszukuję, a Wy napiszecie mi co byście polecili.
    rzecz w tym, że chciałbym torbę na ramię do której zmieści się z pozycji "obiektywem poziomo":

a) 350d + grip z założonym efs 10-22 (lub tamronem 28-75)
    b) drugi z obiektywów (C10-22 T28-75)
    c) 580ex
    d) databak (wielkości digimate czyli cos na dysk 2,5 cala)
    e) terminarz (format zeszytowy 400 stron twarda oprawa )
    f) szpargały (ładowarka, baterie dodatkowe, filtry, długopis itp)

dodatkową atrakcją było by to, aby torba ta miała wygląd jakiejś torby sportowej.
    myślałem o jakiejś DOMKE ale w PL to chyba nie bardzo jest gdzie te torby podotykać. teoretycznie mogę kupić na ebay.com niezbyt drogo (ale i nie super tanio) F-x5b ale nie jestem pewny czy sie zamieszcze z moimi klamotami do tej torby.
    hilfe!

a.

p.s. torba może być oczywiście nieco większa, ważne aby zachowała podstawowe parametry (torba na ramię, obiektyw w poziomie).
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood
    ...myślałem o jakiejś DOMKE ale w PL to chyba nie bardzo jest gdzie te torby podotykać. teoretycznie mogę kupić na ebay.com niezbyt drogo (ale i nie super tanio) F-x5b ale nie jestem pewny czy sie zamieszcze z moimi klamotami do tej torby.
    hilfe!
    http://www.mj-foto.pl/Domke.php
    to jest oficjalny dystrybutor na polske - w teorii pisza ze tylko w wawie, ale mi ladnie do Bydgoszczy sprowadzili. Fakt, ze u mnie w miescie jest sklep tej firmy (M&J).
    Zreszta jesli mnie pamiec nie myli Domke jako strona ichnia wskazuje wlasnie na M&J jako dystrybutora.

pozdrawiam.
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

fICHU dzieki za namiary.
    alez ten dystrybutor DOMKE na polske miły.
    nie ma szans kupićw innym sklepie niż w warszawie ich produktów. tzn mogę sobie zamówić i przyslą mi do najbliższego mi punktu, ale własciwie robię to w ciemo. nie ma szans abym wybrał zpośród 2 czy 3 modeli.
    no nic, szukam dalej.

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

witam! miał ktoś z was doczynienia z plecakiem Tamraca o oznaczeniu adventure 6 albo 7? mysle zę to bardzo dobra alternatywa dla lowepro orion trekker II. co wy na to? Tutaj można go chyba dostać najtaniej http://www.megafoto.cz/shop/product_...84800722cbd297 ..........taniej od allegro .... co myslicie o tym tamracu?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Delorian77
    co myslicie o tym tamracu?
    ja mysle bardzo pozytywnie i intensywnie .. moze sie zdecyduje za jakis czas bo mam kupe dylematow - stawyw, databank, plecak a moze olac to wszystko i kupic sigme 70-300 :wink: te dylematy sa za kazdym razem makabra .. ale plecak wyglada i powinien sie sprawdzac super
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 27-05-2006 o 09:24

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mogę kupić na ebay.com niezbyt drogo (ale i nie super tanio) F-x5b ale nie jestem pewny czy sie zamieszcze z moimi klamotami do tej torby.
    Do tego modelu może być ciężko, choć wszystko jest kwestią jakiegoś kompromisu. Może pomyśl o modelu F-6 lub F-6B z Domke. Mieszczę do niej podobną ilość sprzętu do Twojej.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

no ja już kupiłem tego tamraca namegafoto.cz! umowilismy sie na 222 zł z wysyłka............ale pepiki coś kombinuja i chyab mnie to wyjdzie 250 .........ale najwyzej nie odbiore paczki .....ajk dojdzie to podam swoją recenzje

Strona 71 z 357 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów