A ja mam TLZ AW i.. już chyba od ponad roku ani razu nie używałemMoże w sytuacji, gdy bierze się konkretnie body i obiektyw to jest OK, ale w ogólności nie wytrzymuje konkurencji z plecakiem czy torbą. Dodatkowe przyczepiane torebki na obiektywy? A i owszem, kupiłem, mam... leżą i się kurzą ;-) No i jak dla mnie to wciskanie na siłę body z gripem w ogóle kończy sprawę.
W praktytce jak mam gdzieś brać body+1 szkło, to wolę to gdzieś wrzucić w jakąś "ogólną" torbę czy coś. Natomiast w jednej sytuacji TLZ jest niezastąpiony (i tak też go używałem): gdy się łazi np. po górach, na plecach ma plecak, a torbę z aparatem można umocować na piersi.
A, jeszcze w kwestii tego co się mieści:
W to nie wątpię, choć nie mam 70-200/4Fits my 20D with 70-200f4 (with hood reversed)
Powiedzmy - ale wszystkie przegródki już trzeba wyjąć, bo w przeciwnym razie będzie zahaczało przy wkładaniu.24-70f2.8 with hood on
Kluczowe słowo: "just" ;-) Ja już bym się z tym obiektywem do tej torby nie pchał.Can also just fit a 70-200f2.8L IS
Ano tight, i to bardzo. Zamek trzeba dopinać na siłę. Ale 350D z gripem powinno być w sam raz.With a battery grip it'd get pretty tight
Jak wyżej.. jak się ktoś uprze to pewnie i dopnieI'm not sure if a EOS-1 body would fit.![]()