350D+grip+17-40+70-200f4+580EX i jakieśtam duperele?
Ma ktoś z Was taki zestaw? Nie wiem czy brać model 4 czy 5 a różnica w cenie 40 zlTu zmierzam kupić: www.torbylowepro.pl.
Pozdrawiam![]()
350D+grip+17-40+70-200f4+580EX i jakieśtam duperele?
Ma ktoś z Was taki zestaw? Nie wiem czy brać model 4 czy 5 a różnica w cenie 40 zlTu zmierzam kupić: www.torbylowepro.pl.
Pozdrawiam![]()
Ja mam podobna kombinację (tylko body trochę większe - 20D i 70-200 ze światłem 2,8 czyli ok. 2 cm wyższe).Zamieszczone przez ErnestPierwszy
Po ułozeniu wszystkiego (70-200 2,8, 17-40, 550EX, body+grip) okazało się, że body musiałem włożyć oddzielnie bez żadnego obiektywu gdyż tylko wtedy wszystkie graty się mieściły.
Jednakże najważniejszą dla mnie wadą jest to, ze po włożeniu pionowo mojego 70-200 to do końca nie mieści się na wysokość i wystaje 2-3cm. Torbe się dopnie jednakże w miejscu tegoż obiektywu materiał (gąbczasta osłona antyuderzeniowa) jest bardzo napięta i nie spełnia do końca swojej roli i ciagle myslę aby nie "walnąć" torbą o coś twardego jak noszę taki zestaw.
Twój obiektyw jest troche niższy (wg mnie jego wysokość pasuje na "styk" ale sprawdź to sobie) ale jak zmienisz sobie np. na lepszy to bierz to pod uwagę.
Podsumowując na obecna chwilę do twojego zestawu nie polecam 4-ki ze względu na to, ze body i obiektywy (wg moich ustawień) muszą być oddzielnie gdyż w innym wypadku nie zmieści Ci się wszystko. Kolejna sprawa jest fakt, że wymieniając lub kupując obiektyw Canona o ogniskowej w okolicach 200 ale z lepszym swiatłem to po prostu na "piona" jest za duży.
Ostatnio edytowane przez filip71 ; 09-04-2006 o 19:36
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Dzisiaj prawie kupiłem CompuTrekkera...
Dlaczego prawie? Ano coś mnie tknęło aby sprawdzić czy wejdzie mi do niego laptop.
Według wymiarów 'wewnętrznych' powinny zostać po 2-3cm zarówno wysokości, jak i szerokości.
A na miejscu - ****
Okazało się, że CT jest u góry owalny i laptop owszem wchodził, ale na rogach brakowało około centymetra plecaka, aby zapiąć zamek.
Do CT Plus mi nie wejdzie tym bardziej, bo tam niby długości więcej, ale z kolei szerokość kieszeni na laptopa mniejsza o 1.5cm
Rolling CT to w ogóle wielka porażka bo tam to chyba 14" by było ciężko upchnąć, a do tego laptop jest w 'zewnętrznej' części plecaka.
Możecie mi polecić coś wielkości CT, ale innych producentów?
Chciałbym mieć do latania jeden plecak na foto+laptop.
Przymierz sie do CompuRovera. Nieco wiekszy od Computrekkera ale za to powinien zmiescic twojego laptopa.Zamieszczone przez sal
No tak. Zapomniałem dodać, że CompuRover odpada ze względu na ideę (sprzęt jak w torbie, a nie jak w plecaku - zupełnie dla mnie bezużyteczna komora główna).Zamieszczone przez Vitez
No i jeszcze jedno - ze względu na taką a nie inną budowę CompuRover jest z kolei za duży
Dlatego zaczynam się rozglądać za czymś nie-Lowepro, bo przecież nie będę zmieniał laptopa z powodu plecaka...
Bo brakuje tzw. 'business justification' :-)Zamieszczone przez Vitez
Nie wspominając o pilniejszych wydatkach (jak tele już całkiem blisko![]()
Zamieszczone przez ErnestPierwszy
KUP SOBIE TAMRAC PRO 5 i wszystko zmiescisz i duperele tez ..
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Ja się w pro 12 nie mieszczę. O laptopie nawet nie myślęZamieszczone przez tdf
![]()
Jarek
To może spróbuj zdjąć buty i kolana mocno przyciśnij do klaty - może się zmieścisz :-) :-) (żarcik oczywiście) ;-)Zamieszczone przez oskarkowy
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...