Strona 310 z 357 PierwszyPierwszy ... 210260300308309310311312320 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 091 do 3 100 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Domyślnie

Zastanawiam się właśnie nad wyborem torby do zestawu 40D + Sigma 17-70 OS. Ma to być niewielki futerał na korpus, obiektyw, zapasowa baterie i kartę oraz ewentualnie ze 2 filtry (jak uzbiera się więcej sprzętu, to kupię plecak, ale na razie jest to, co jest).
    Oczywiście chcę wydać jak najmniej, ale mam odłożone na to 100zł, a jak będzie trzeba, to znajdzie się więcej.
    Moją uwagę zwróciły 4 modele:
    1. Naneu Pro TS10 -na papierze wygląda świetnie i jest tania, ale nigdzie nie mogę znaleźć o niej jakiejkolwiek opinii.
    2. Case Logic SLRC200 -oglądałem w sklepie. Fajna, niewielka ze wzmacnianym spodem, ale ma mało kieszeni (filtry nie wejdą) i kiepski pasek
    3. Lowepro Topload Zoom 1 -względnie tania i i wydaje się przyzwoita. Widzałem same pozytywne opinie.
    4. Tamrac Pro Digital Zoom 5 -najdroższa i jak to zwykle bywa najlepsza, tylko czy warto płacić ponad 60zł więcej niż za pozostałe.

Na chwilę obecną skłaniam się do tego Case Logica (ze względu na jakość i wzmocnienia), ale nie wiem czy nie warto dopłacić do Tamraca i czy jest mi to potrzebne (zawsze jakaś kieszeń na filtry się znajdzie)?

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonio61 Zobacz posta
    Witam czy ktoś używa torbę HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .
    W tej torbie sam ustawiasz sobie wyokość tych "gąbek", chcesz żeby stał to będzie a jak wyżej zaczepisz gąbke to nie będzie. Pozatym to fajna i duuuuża torba.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Zapytam ponownie, ktoś wie coś na temat plecaka Naneu Pro Urban Gear U120 ? Patrząc na cenę i pakowność (+ za kieszeń na laptopa 15,4') wydaje się całkiem przyjemną propozycją. Miał ktoś z nim styczność ??

Domyślnie

Kr4nkEd mógłbyś na PW podrzucić jakieś foto tego co używasz, ewentualnie spis konfiguracyjny? mi potrzebna będzie torba na 3 stałki, dwa body z gripem, 70-200 i dwie lampy. do tego kilka gratów jak filtry i baterie. Torba będzie głównie jako transport z pktu A do B - bo na wypady mam małą torbę i plecak. chodzi mi o coś w czym sprzęt będzie wylegiwał się i podróżował na pracę - dostępność i szybkość wydobywania go ma średnie znaczenie, bo to nie zawody, a głównie ślubniactwo, więc coś w czym będę mógł dobrze to poukładać i poukładać wszystko.

Deffender'a 220 oglądałem i prezentuje się zacnie. Tamrac Pro12 chyba troszkę mniejsza, ale poszukam..
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    ...mi potrzebna będzie torba na 3 stałki, dwa body z gripem, 70-200 i dwie lampy. do tego kilka gratów jak filtry i baterie. Torba będzie głównie jako transport z pktu A do B - bo na wypady mam małą torbę i plecak. chodzi mi o coś w czym sprzęt będzie wylegiwał się i podróżował na pracę - dostępność i szybkość wydobywania go ma średnie znaczenie, bo to nie zawody, a głównie ślubniactwo, więc coś w czym będę mógł dobrze to poukładać i poukładać wszystko...
    .
    No niby to trochę pasuje do mojej Lowepro Slingshot 250AW. Niemniej uprzedzam z góry, stałki mocno głęboko wpadają i robi się bałagan (nie wiem czy twórczy).

Enter testował torbę http://canon-board.info/showthread.php?t=70502.
    Wygląda wręcz idealnie w Twojej aplikacji.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

MariuszJ, dzięki, ale ja mam plecak, który gorąco polecam - teraz szukam torby dużeeeej..
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    MariuszJ, dzięki, ale ja mam plecak, który gorąco polecam - teraz szukam torby dużeeeej..
    .
    O torbach przeca piszę...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pierdyknąłem się nieco w nazwie: mam torbę Classified 250AW nie Slingshot. Slingshot (plecak) mam 200AW.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-12-2010 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Mam takie pytanie, zakupiłem sobie plecak tamran aero 85 i jego zapach mnie wkurza na maxa jest jakiś taki "plastikowy" za chwile cały sprzęt mi tak będzie pachnieć ... jak się pozbyć takiego niechcianego zapachu nowości ????
    tamrac - literówka
    ozonowanie świetnie usuwa zapachy. poszukaj kogoś kto ozonuje ubrania/buty/samochody.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h4ry Zobacz posta
    ozonowanie świetnie usuwa zapachy. poszukaj kogoś kto ozonuje ubrania/buty/samochody.
    Ale czy nie przypadkiem same ozonowanie ma swój zapach podobny do "ryby"? Mam taką maszynkę do ozonowania (oczyszczania) powietrza, i właśnie ma taki delikatny zapach daje ale wyczuwalny tylko przy tej maszynie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    O torbach przeca piszę...
    Pierdyknąłem się nieco w nazwie: mam torbę Classified 250AW nie Slingshot. Slingshot (plecak) mam 200AW.
    no właśnie dlatego ten plecak
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 310 z 357 PierwszyPierwszy ... 210260300308309310311312320 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów