Strona 270 z 357 PierwszyPierwszy ... 170220260268269270271272280320 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 691 do 2 700 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Czy ktoś miał może okazję pomacać nowego Tamraca Aero Speed Pack 85?
    Plecak wygląda bardzo ciekawie, szczególnie do zastosowań codziennych. Ma uchwyt na statyw (którego brak w lowepro fastpack). Niestety w żadnym sklepie w Krakowie go nie ma. Czytałem gdzieś, że może być problem z wyciąganiem apratu z gripem z boku...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarooes Zobacz posta
    Aha czyli co do uchwytów to chyba ta powinna być lepsza http://www.allegro.pl/item897396658_...per_torba.html ma tych pasków więcej i samych mocowań też.
    Szczerze powiedziawszy to nie widzę w tym modelu klasycznych "szlufek" do przymocowania paska (chodzi o szlufki naszyte na stronę która bezpośrednio styka się z "ciałem", czyli w tym przypadku tylną ściankę futerału).
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

szlufka jest pod miękką warstwą w górnej części - bardzo wygodne rozwiązanie

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    szlufka jest pod miękką warstwą w górnej części...
    Faktycznie, sprytnie zamaskowana.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Stealth reporter to nie najlepsza seria. Mam 650aw, fakt mieści się sporo ale tylko dzięki temu że jest głęboki(mieści się 200/2 z założoną osłoną), lensy trzeba układać warstwowo.
    Czemu nie najlepsza? Właśnie rozważam poważnie zakup D550, używam obecnie Mini Trekkera ale upierdliwa jest czynność zmiany szkła kiedy to muszę ściągnąć plecak, otrorzyć go i grzebać. D550 o tyle mnie interesuje gdyż potrzbuje tego żelastwa trochę upchać okazyjnie dużo: 7D+grip, 70-200 IS f4L, sigma 50 1.4, C 10-22 i 580EX II + sporadycznie 15" lapka mac'a.

Przymierzałem do tej torby puchę z długą L'ką i pionowo całkiem zgrabnie sobie daję rade.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Co do noszenia sprzetu, ostatnio nabylem torbe tenba massenger - bardzo fajny wynalazekz tym suwakiem w klapie, torba nie widac ze fotograficzna, no i w miesci aparat z zalozonym 70-200/2.8 - nawet z oslona, fakt ze moja od tamrona 70-200 troche z tunnigowalem tzn. skrocilem, bo normalnie nie ma jak tego nosic.
    Polecam torbe na wycieczki rodzinne i nie tylko - w kazdej chwili mozna wyjac uzbrojony aparat gotowy do zdjec i zaraz schowac nie obnoszac sie ze sprzetem.

Ale tak naprawde nie ma nic uniwersalnego, dlatego najlepiej miec 3-rzeczy
    - plecak,
    - zwykla standardowa torbe do pracy i przenoszenia sprzetu,
    - torbe dyskretna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Szczerze powiedziawszy to nie widzę w tym modelu klasycznych "szlufek" do przymocowania paska (chodzi o szlufki naszyte na stronę która bezpośrednio styka się z "ciałem", czyli w tym przypadku tylną ściankę futerału).
    Czyli co sądzicie da się to zastosować tak jak pisałem?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Również zakupiłem reporteską torbę tenba messenger i jestem zachwycony jakością torby i jej funkcjonalnością :grin:, bardzo przemyślane i praktyczne podejście do przechowywania i korzystania ze sprzętu i akcesoriów foto.
    A tak na marginesie mam również dwa plecaki i większą torbę mekko zależnie od potrzeb i sytuacji.

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Przejrzalem million tych postow .. uff .. i za cholere nie wiem co kupic

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Przejrzalem million tych postow .. uff .. i za cholere nie wiem co kupic
    Torba czy plecak to "praktyczna" rzecz a przeglądając posty pozostajesz ciągle w "teorii" :wink:, wg mnie musisz krytycznie spojrzeć na to czym robisz i co fotografujesz wtedy łatwiej Ci będzie określić swoje potrzeby.

Strona 270 z 357 PierwszyPierwszy ... 170220260268269270271272280320 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów