Strona 248 z 357 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 471 do 2 480 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Zablokowany

Domyślnie

Mandarynka- domke F1X albo F2 - ja mam f2 i mieszczę spokojnie deesa z zapiętym szkłem (także 16-35), 70-200/IS 2,8 pionowo na luzie i 135 na jeszcze większym. Bierz domke f2

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

U mnie w Domke F2 wchodzi 20d+grip (bez szkla - pionowo) + 300/4 + 180/2.8 ("na drugim koncu" - wlozony tak jak body) + 17-35/2.8 + 50/1.8 + lampa wymiarow 580EXII, a do tego sa jeszcze 4 boczne kieszenie.

Jak chcesz body ze szklem zapietym to wchodzi body+grip+szklo i do tego 4 elementy pionowo (np 4 szkla, szkla+lampy).

Domke dobre na wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ma ktoś jakieś doświadczenia z Lowepro Magnum 650 AW?
    Dzisiaj oglądałem sobie ją w sklepie, i jest gigantyczna! Miejsca w środku aż nadto, ale za to nie ma strachu, żeby kiedyś tego miejsca brakło. Jest sztywna i raczej nie powinna się wyginać we wszystkie strony jak np. Reporter, która do niedawna była moją docelową torbą.
    Ale...
    Przeraża mnie trochę ergonomia podczas noszenia. Hmm, są nawet 2 rączki co sugeruje niesienia przez 2 osoby. Niestety nie zdecydowałem się na testowanie paska na ramię i pakowanie sprzętu do środka. Nie chciałem tego wszystkiego rozpakowywać z metek itd, bo sprzedawca specjalnie dla mnie ją przywiózł, a ja nie jestem zdecydowany, tym bardziej, że to dosyć droga torebka.

Krótko - czy da się taki wielki klocek ze sprzętem (nie koniecznie full wypełniony) nosić w pojedynkę na ramieniu? Jak pod tym względem może wypadać na tle innych wielkich toreb?
    Do tej pory brałem pod uwagę tamrac 12pro i Hama 220, ale magnum jest chyba zdecydowanie najsztywniejszą torbą (przy okazji chyba największą).
    Niestety nie mam możliwości jednocześnie porównania kilku modeli magnum i innych w/w
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

używa ktoś może Lowepro Classified?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Airhead, proponuje podjechać do torbylowepro.pl i pomacać samemu. Ja jak kupowałem swój plecak to oglądałem tą torbę, jak dla mnie, to naprawdę dobre rozwiązanie, w ogóle nie wygląda jak torba foto, w zależności od modelu całkiem sporo tam wchodzi. Mi osobiście nie bardzo pasuję tylko cena . Za te $ wolałbym jakąś Domke. Ale to trochę inne ideologicznie produkty.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale ja już macałem tę torbę, nawet wypożyczyłem na... dobę, chyba
    powiedzmy, że mam okazję kupić tę torbę za pół ceny, więc pieniążki to nie problem

się tylko o opinie (najlepiej użytkowników), bo jest trochę nietypowa - np. wyjmowanie sprzętu
    mnie najbardziej jara duża kieszeń dodatkowa (na razie na książki, kiedyś na laptopa, jak będę jeździł za materiałem), czego w sumie żadna inna torba nie ma
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

Doradzi ktoś jakąś torbę do 200zł na:
    -Canona 20D + KIT
    -50mm/1.8
    -kilka zeszytów grubych a5(tak z 4-5)
    -kilka książek nieco większych niż zeszyty
    -ze 2 książki w formacie a4
    Tak, do szkoły potrzebuję, a że działam w samorządzie, to i aparat jest mi potrzebny. W zwykłym plecaku trochę boję się go trzymać. Zastanawiałem się nad Naneu Pro Sierra, która teoretycznie by mi wystarczała, ale nie mam okazji jej wymacać itd.
    Ostatnio edytowane przez nortonec ; 01-11-2009 o 00:26

Dopiero zaczyna

Domyślnie Tamrac (plecak dwukomorowy)

Ktory polecilibyscie?

http://www.tamrac.com/3370.htm
    http://www.tamrac.com/3375.htm

http://www.tamrac.com/3380.htm
    http://www.tamrac.com/3385.htm

Ogolnie na pewno ma byc to plecak i dwukomorowy. Zastanawiam sie aby czy zainwestowac w plecak z dodatkowa przegroda do laptopa. Przy 2 i 4 linku tez podoba mi sie to rozwiazanie z dodatkowym "wyjsciem" aparatu z dolnej komory.

A moze jakies innej firmy cos podobnego? Tamrac wybralem z racji ze ma calkiem dobre produkty (ponoc) i w przystepnej cenie.
    [ CANON EOS 400D ] [ C 17-55 3.5-5.6 ]

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

nortonec kup mala torbe ktora pomiesci sprzet, odepnij pasek i wkladaj do plecaka.

Uzależniony

Domyślnie

@ nortontec

Tak, jak napisał stroos -jeśli dysponujesz już jakimś w miarę pojemnym plecakiem, to przy zadanej ilości sprzętu do 200pln lepiej kupić jakąś małą torbę lub kaburę + coś na 50'tkę, bo ciężko będzie znaleźć coś w miarę poręcznego (torba powiadasz...) przy takich kryteriach (sporo tej makulatury, heh). Jeśli jednak się uprzesz, to pewnie warto sprawdzić, czy wciśniesz "się" jakoś do NaneuPro Lima.

@ Enjoy

Tamrac to sprawdzona i jedna z bardziej popularnych marek, ale cena ich produktów taka znowu przystępna na tle innych nie jest (wręcz nieco droższy od np. Lowepro, a śmiem twierdzić, że "średnią" Ci drudzy mają jednak nieco lepszą... ale to osobny temat i także dość subiektywna kwestia). W wytypowanym przez Ciebie przedziale (300-400pln) jest już w czym wybierać. Czy przyglądałeś się np. Fastpack'om Lowepro, czy te Tamrac'i były strzałem w ciemno? Bardzo dobre opinie zbierają także modele NaneuPro (Alpha, K3L, K4L itd...), przeczytasz o nich niejedną wypowiedź w tym wątku. Jeśli nie szukasz maksymalnej funkcjonalności, to z typowo "miejskich" plecaków może zainteresujesz się Crumpler'ami, choć ich forma nie każdemu przypadnie do gustu a i ceny (zwłaszcza większych -o tym dalej) nie koniecznie zachęcają...

Tutaj wychodzi sprawa czy to plecak wybitnie "do miasta", czy na dłuższe/krótsze wędrówki "w teren" (czasem jednak lepiej w ciemno nieco "przepłacić" za dodatkową przestrzeń, klamerki czy pas biodrowy, choć po wstępnym wyborze wnioskuę, że to nie ten przypadek)?

Kolejna kwestia, to czy myślisz o noszeniu statywu, a jeśli tak, to jak często, w jakich okolicznościach, jak dużego/ciężkiego itd. -warto zwrócić uwagę na rozwiązanie tej kwestii w danym modelu -IMO zakup plecaka traktującego temat "po macoszemu", to strata pieniędzy, ale i to na dobrą sprawę nie każdemu jest potrzebne. Czy wybór tych Tamrac'ów był przemyślany i pod tym względem?

Co się tyczy kieszeni na laptopa, niestety tylko i wyłącznie Ty jesteś w stanie ocenić czy jej potrzebujesz i czy ją wykorzystasz, bo do kwestii noszenia komputera jest tyle podejść, ilu jest użytkowników

Jakikolwiek będzie wybór, sugerowałbym zakup któregoś z większych modeli, w dwukomorowcach miejsca na sprzęt jest stosunkowo mało, a odrobina luzu to większy komfort/swoboda pracy... zwłaszcza jak w stopce brakuje tele i lampy IMO szkoda dwa razy wykładać pieniądze na torbę, zwłaszcza jeśli ta torba to plecak (bo zwykle nietani i potem zajmuje więcej miejsca w szafie ).
    Ostatnio edytowane przez APP ; 02-11-2009 o 04:10

Strona 248 z 357 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów