Strona 96 z 357 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm, witam ponownie . Troche mi sie pozmienialo, bo zamiast w jakis markowy obiektyw postanowilem zainwestowac w M42, wiec mam wiecej kasy na plecak, bo z torby jednak zrezygnowalem.
    Mam pytanie do posidaczy LowePro CompuDaypack i LowePro CompuRover AW. Domyslam sie, ze nikt nie ma obydwoch, wiec prosze o odpowiedzi i posiadaczy jednego, i drugiego .
    Plecak ma byc przeznaczony glownie na wyjazdy na uczelnie, wiec zeszyty, aparat, ze 2 obiektywy, kieszonka na zarcie i jakas wode mineralna. To pewnie zmiesci sie i do jednego, i do drugiego,ale chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica w wielkosci, wygodzie itp. Jak plecak na plecach wyglada - jesli ktos ma foty bardzo bym prosil .
    I ogolnie pare slow o tym sprzecie - przegryzam sie przez ten watek, ale jest baaardzo obszerny .

Jesli sie nie myle, to Vitez masz wlasnie CompuRover AW i napisales mi ze sie swietnie sprawdza w wyjazdach na uczelnie? Napisz pare slow wiecej, bylbym wdzieczny.
    I jak ten plecak wyglada przy wyjazdach np. w gory? Zmieszcze aparat,jakies bluzki,spodnie,kurtke, podepne pod niego karimate i spiwor? Wiem, duzo wymagam...

Dzieki

Negative
    Guest

Domyślnie

Witam, ma ktoś z Was może taki futerał, Canon Holster Bag for EOS?

http://cgi.ebay.com/Canon-Holster-Ba...QQcmdZViewItem

Chciałbym kupic taki lecz nie wiem czy zmieści sie do niego 400D+grip z 24-105-tką. Jeśli zna ktoś jakis sklep gdzie można kupic to prosiłbym o namiary (w naszym kraju).
    Ostatnio edytowane przez Negative ; 09-03-2007 o 14:53

Początki nałogu

Domyślnie

Tamrac The Extreme Super Photo Backpack 787 zakupiłem
    http://www.tamrac.com/787.htm
    Ostatnio edytowane przez Vresviik ; 09-03-2007 o 19:30

Domyślnie ...no to moje trzy grosze

na temat użytkowania i wykonania

Domke - (zupełnie nie biore pod uwage ich "canwasowych" (szmacianych) są ładne ale bardzo szybko sie drą, sens mają tylko wersje z nylonu balistycznego

Tamrac - tylko seria Profi ( torby z trzy cyfrową numeracja np. 612 ) materiał to oryginalna Cordura DuPont
    Tamraki które są sprowadzane do Polski to wersje amatorskie z "uszlachetnianego" nylonu...słabo wykonane, na pewno nie do codziennej pracy np.5612 (wszystkie czterocyfrowe)

Lowepro sa Ok, dobry stosunek ceny do jakosci, nie przepadam za ich wzornictwem...pewnie już nie będę brnął dalej w tą firmę (na podstawie własnych doświadczeń mam ich cztery profesjonalne produkty, najbardziej odpowiada ich Rolling Cases, "walicha" nie do zajechania ...jak sie ma dużo gratów do zabrania)

do reporterki najbardziej przemawiają do mnie Tenbą PRO
    nie do zdarcia. lepiej wykonana od Domke i Lowepro
    "klasyczny" wygląd torby dla fotoreportera bardzo dobre materiały i wykonanie
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...a1573c0b8874c3

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brutu Zobacz posta
    Jesli sie nie myle, to Vitez masz wlasnie CompuRover AW i napisales mi ze sie swietnie sprawdza w wyjazdach na uczelnie? Napisz pare slow wiecej, bylbym wdzieczny.
    I jak ten plecak wyglada przy wyjazdach np. w gory? Zmieszcze aparat,jakies bluzki,spodnie,kurtke, podepne pod niego karimate i spiwor? Wiem, duzo wymagam...
    Na uczelnie to nie wiem... z 5 lat nie bylem .
    Na dwudniowy wyjazd czy na calodzienne chodzenie - wrzucisz w niego troche ciuchow, kurtke, butelke picia, troszke zarcia. Spokojnie podepniesz karimate i spiwor (ma do tego specjalne 'zawiązki' czy jakimtam, ja nie uzywam i tylko mi sie majtaja), statyw rowniez a i laptopa jak sie uprzesz (choc wtedy calosc niezle by wazyla...).

Swieza proba - na 6 dniowy wyjazd spakowalem buty sportowe, zapasowe spodnie, zapas skarpet, koszul i bielizny na 6 dni, ksiazke, kosmetyki. Sprzet foto powedrowal jednak do innej torby (Lowepro Orion - jako podreczny bagaz w samolocie) bo i tak by sie nie zmiescil .

Czyli jak zwykle - zdecydowanie nie narzekam na jego pojemnosc jak i kompatybilnosc (mozliwosc zrobienia z niego jeszcze bardziej pojemnego plecaka nie-foto to bardzo mile).

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Ja kupiłem plecak Naneu Pro Alpha, bardzo dobry stosunek jakość/cena, za 190zł dostajemy porządnie uszyty i pojemny "plecaczek" (co prawda moja żona twierdzi że wyglądam jakbym z misji z Iraku wrócił, ale jak ktoś niepotrzebuje tak dużego - to ma on młodszego brata Bravo). Pojemny i niezastąpiony w dalsze wędrówki ze względu na odzielne komory jedna na sprzęt i druga na inne graty typu 4 puszki piwa. W każdej chwili można zrobić z tego zwykły plecak demontując komorę na sprzęt.

Tu macie opis http://www.naneupro.com/products.mdv?p=mo-a#

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

mam taki plecak case logic: http://www.caselogic.pl/index.php?pa...pshop&Itemid=1 materiały fajne, zamki wodoodp.utwardzone dno, ale za chiny nie wiem jak ułożyć ekonomicznie przegrody by oprócz tego co w stopce wsadzić body z podpiętym np 70-200L..?? u tamraca czy lowpro widziałem różne opcje rozłożenia

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    podpiętym np 70-200L..?? u tamraca czy lowpro widziałem różne opcje rozłożenia
    Hej, zekrnij na kata hb-207. Tam rozłożysz to bez problemu. Do tego wykonanie plecaka jest delikatnie mówiąc inne, niż całej reszty. Mniejsze szkła postawisz "w pionie", większe i lampy ułożysz tradycyjnie. Aha, 70-200 oczywiście musi mieć osłonę przełożoną odwrotnie.
    Jarek

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ci co wybierają się na targi foto-video w Łodzi, będą mogli obejrzeć i pomacać produkty Kata na stoisku Foto-7.

kaen

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaen Zobacz posta
    Ci co wybierają się na targi foto-video w Łodzi, będą mogli obejrzeć i pomacać produkty Kata na stoisku Foto-7.
    IMO naprawdę warto. Od foto7 dostałem szczegółowy katalog ich produktów. Nawet nie wiedziałem, że Kata ma tak rozwiniętą ofertę. Osobom z chorobą wieńcową sugeruję, by nie pytali się o ceny.
    Jarek

Strona 96 z 357 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów