Te plecaki to dwie rozne ligi wielkosciowe. Compurover jest duzo wiekszy ... to kawal plecaka. Ten NG natomiast to taki nietypowy sredniej wielkosci plecak foto z kieszenia na laptopa.
Nie ukrywam ze te nowe plecaki NG mi sie podobaja. Mialem okazje pomacac i jestem pod wrazeniem. Nie jestem pewien czy chronia tak dobrze sprzet foto jak plecaki lowepro ale napewno nikt nie domysli sie ze w srodku jest laptop i aparat z obiektywami.
Do compurovera zapakujesz napewno duzo wiecej. Na dol spokojnie wchodzi body z gripem i szklem, 4 szkla z oslonami oraz lampa. Na gore zapakujesz ciuchy na dwa dni, recznik, kosmetyki itp. Do kieszeni wejdzie laptop 17". Do tego NG napewno taka ilosc rzeczy sie nie zmiesci ale tez caly plecak jest lzejszy wiec na krotkie wypady poreczniejszy. Mnie czasami ten Lowepro do grobu wpedza swoja waga
A teraz najlepsze ... sam sobie mozesz bezposrednio porownac obydwa plecaki w firmie Foto7 ktora ma obydwa w swojej ofercie (i maja je na stanie) a jej siedziba jest w Gliwicach
Pozdrawiam