Z tego co wiem to ten tamrac jest dośćchwalony. Kiedyś go oglądałem i mi nie za bardzo podoba się rozkład sprzętu w nim. Bardziej mi pasuje w tym zględzie lowepro.
Najlepiej jak sam byś zobaczył bo na żywo to całkiem inaczej.
Z tego co wiem to ten tamrac jest dośćchwalony. Kiedyś go oglądałem i mi nie za bardzo podoba się rozkład sprzętu w nim. Bardziej mi pasuje w tym zględzie lowepro.
Najlepiej jak sam byś zobaczył bo na żywo to całkiem inaczej.
Zobacz co bardziej Tobie pasuje. Osobiście polecam Lowpro.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Mam LowePro Stealth Reporter 400AW. I nie moge o tej torbie powiedziec zlego slowa. Wygoda, funkcjonalnosc, wykonanie - wszystko jest takie, jakie byc powinno. I ten suwak w pokrywie - jak kupowalem, stwierdzilem, ze to niezly bajer i ze go nie dotkne... teraz rzadko odpinam cala torbe, za to suwak jest uzywany namietnie. Polecam
P.S. Na pewno potrzebujesz 550'tki? 400'tka jest juz dosc pojemna, a przy tym jeszcze wygodna do noszenia...
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Najgorsze jest to ze nie mam mozliwosci "pomacania" ich przed zakupem niestety do najblizszego porzadnego sklepu foto (wroclaw) mam 100 km dlatego chce zamowic przez internet. Przemyslalem sprawe i stawiam na lowepro - dlaczego 550 - niewielka roznica cenowa - a jednak wieksza zawsze moze sie okazac te troche miejsca przydatne. A wlasnie co do zamka w klapie nie jest on uciazliwy? czy jest dobrze zabezpieczony?
Zgadzam się z przedmówcą, 550-tka jest już duża, a 650-tki używam w przerwach jako torby na siłownię![]()
chce w niej zmiescic 2 body z zamontowanymi obiektywami 2 lampy, 3 obiektywy i szpargaly - dlatego mysle o 550
Lowepro550
Wymiary wewnętrzne: 38 x 18.5 x 25cm
Wymiary zewnętrzne: 41 x 28 x 30cm
Lowepro400
Wymiary wewnętrzne: 32 x 19 x 24 cm
Wymiary zewnętrzne: 36,5 x 23,5 x 28 cm
Nie jest to jakas szokujaca roznica na wielkosci
Mam starsza wersje (nie D) i tam zamek jest starego typu (bez uszczelnienia) - ale to bez znaczenia, jest przeciez 'kapturek' na zla pogode. Jezeli masz torbe na ramieniu, otworzyc go nikt nie otworzy bez twojej wiedzy, o to spokojna. A przemysl na pewno rozmiar - kupowanie na zapas moze Ci wyjsc bokiem, jak gdzies dalej z nia pojdziesz (chociaz maja wysmienite paski naramienne, po prostu mistrzostwo dla mnie).
Do 400'tki pakuje:
350D+grip
100-400L
100/2.8 macro
kit'a
50'tke
lampe Metz'a 44AF4-C
filtry, *******y do Cokina, itp - wtedy jeszcze kieszenie mam puste.
Przy tym zestawie torba jeszcze w miare zapelniona - bez wiekszego ukladania i kombinowania, mysle ze przyjelaby jeszcze
EDIT: Tak jeszcze raz popatrzylem na Twoj sprzet i wydaje mi sie, ze jednak bedziesz potrzebowal 550'tki. W 400 powinno to wszystko wejsc, ale moze zrobic sie niebezpiecznie ciasno![]()
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Skoro "wiesz ze bylo" to, zgodnie z pkt 3 Regulaminu: http://canon-board.info/announcement.php?f=19&a=3 , dopisuj sie do juz istniejacego watku. Z gory dziekuje 8)
Bardzo prosze o rade , jaka torbe wybrac na dwa korpusy z podpietymi obiektywami w pozycji pionowej?.Musi byc gleboka na 28cm(wewnatrz)tak aby wszedl 70-200 z korpusem, drugi nie stanowi problemu bo bedzie krotszy.Dodatkowo powinna jeszcze pomiescic dwa obiektywy(85 i 135 ) lampe oraz pomniejsze graty(kieszen na laptop mile widziana).
Marka i cena to sprawa drugorzedna, bardziej interesuje mnie solidnosc wykonania, funkcjonalnosc oraz ochrona przed uderzeniami mechanicznymi.
Serdecznie pozdrawiam.![]()