Strona 87 z 339 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Tzn glowny problem z NOVA 2 polega na tym ze nie wejdzie mi body na plask (tylem do gory) z podpietym obiektywem. Teraz (bez gripa) jest prostakatne i wchodzi na styk, z gripem bedzie prawie kwadrat i bez szans. Chodzi o torbe szersza niz NOVA 2, reszta w niej jest super a zwlaszcza wykonanie.

Jestem otwrty na dlasze sugestie.
    Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie PhotoTechnic A4215 (największy model)

Torba Phototechnic A4215 z funsports.pl

Porównywałem torbę do tamraca pro8 (ok 399 zł) i lowepro AW500 (starszy model ok 349 zł)) i w końcu wybrałem najtańszą opcję, a zaoszczędzone ok 200-250 zł pójdzie na 50 f1.8 II
    Tamrac był za niski (nie mieści się 70-200 f2.8IS), a Lowepro za wysoka (chciałem, aby aparat leżał poziomo).

Zrobiłem na szybko minigalerię z tej torby. Miałem mniejszy model i teraz kupiłem największą torbę tej firmy. Na zdjęciach widać logo funsports, widocznie zamówili z takimi naszywkami

LINK DO MINIGALERII ZE SPRZĘTEM W ŚRODKU

INNA GALERIA

Dla mnie póki co - idealny zakup za małe pieniądze (w porównaniu z lowepro).

Na zdjęciach widać 30D+tamron 28-75, Tokinę 12-24, stofena, 430EX w futerale, bateryjki, szpargały w kieszeni. Boczne kieszenie są bardzo duże. Spokojnie mieszczą ładowarkę i kabel sieciowy.
    Aparat leży na "półce" z gąbki (przegródki na rzepy), pod nim bez problemu można położyć 2 obiektywy, lampę lub coś innego. Od spodu są 3 ślizgacze, podpórki - torba nie leży więc na materiale.

Uchwyt górny (do noszenia torby w ręku) jest wielkim rzepem (zawinięty do wew.), można coś nim porządnie złapać. Na górnej pokrywie widać 2x szelki-mocowanie do np. statywu, monopodu? Torba zapinana na suwak+klapa na 2 zaczepy.

Wymiary wewnętrzne: długość - ok 34 cm, wysokość (do krawędzi torby - nad nią jest jeszcze ok 1cm klapy) - ok 20 cm, szerokość - ok 17 cm

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 06-03-2007 o 13:17

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Dla mnie póki co - idealny zakup za małe pieniądze (w porównaniu z lowepro).
    Nie chcę być złym prorokiem. Ale to nie są trwałe torby i musisz je naprawdę szanować, żeby służyły. Przymierzałem się do którejś z nich jako nosidła tych chińskich lampek, którymi handlują. Zniechęciło mnie właśnie wykończenie i jakość. No i oczywiście uważaj na wodę, bo zdaje się będą chłonąć deszczyk.
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam od roku mniejszy model chyba 4206 i nic jej nie dolega, dalej jest jak nowa. Nie jest więc tak źle... Na wodzie każda moknie, tylko do droższych dają "kapturki" w zestawie
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 03-03-2007 o 23:03

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Mam od roku mniejszy model czyba 4206 i nic jej nie dolega, dalej jest jak nowa. Nie jest więc tak źle... Na wodzie każda moknie tylko do droższych dają "kapturki" w zestawie
    Aha, czyli szanujesz i się sprawdza. Więc faktycznie bez sensu było przepłacać.
    Jarek

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ErnestPierwszy - czy ta torba posiada duza, oddzielna komore od strony przylegajacej do ciala? chodzi mi o cos jak w serii Nova AW Lowepro.

jesli tak - czy wejdzie tam zeszyt A4?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    ErnestPierwszy - czy ta torba posiada duza, oddzielna komore od strony przylegajacej do ciala? chodzi mi o cos jak w serii Nova AW Lowepro.

jesli tak - czy wejdzie tam zeszyt A4?
    Ma taką kieszeń, zapinaną na suwak. Niestety A4 nie wejdzie, brakuje 1,5 cm Sprawdziłem. Na szerokość ok, ale na wysokość brakuje 1,5 cm, bo suwak jest ciut niżej a nie na krawędzi torby (widać trochę na 2 zdjęciu - suwak jest z lewej - przełącz na slideshow w menu i zdjęcia będą większe).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm, witam ponownie . Troche mi sie pozmienialo, bo zamiast w jakis markowy obiektyw postanowilem zainwestowac w M42, wiec mam wiecej kasy na plecak, bo z torby jednak zrezygnowalem.
    Mam pytanie do posidaczy LowePro CompuDaypack i LowePro CompuRover AW. Domyslam sie, ze nikt nie ma obydwoch, wiec prosze o odpowiedzi i posiadaczy jednego, i drugiego .
    Plecak ma byc przeznaczony glownie na wyjazdy na uczelnie, wiec zeszyty, aparat, ze 2 obiektywy, kieszonka na zarcie i jakas wode mineralna. To pewnie zmiesci sie i do jednego, i do drugiego,ale chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica w wielkosci, wygodzie itp. Jak plecak na plecach wyglada - jesli ktos ma foty bardzo bym prosil .
    I ogolnie pare slow o tym sprzecie - przegryzam sie przez ten watek, ale jest baaardzo obszerny .

Jesli sie nie myle, to Vitez masz wlasnie CompuRover AW i napisales mi ze sie swietnie sprawdza w wyjazdach na uczelnie? Napisz pare slow wiecej, bylbym wdzieczny.
    I jak ten plecak wyglada przy wyjazdach np. w gory? Zmieszcze aparat,jakies bluzki,spodnie,kurtke, podepne pod niego karimate i spiwor? Wiem, duzo wymagam...

Dzieki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brutu Zobacz posta
    Jesli sie nie myle, to Vitez masz wlasnie CompuRover AW i napisales mi ze sie swietnie sprawdza w wyjazdach na uczelnie? Napisz pare slow wiecej, bylbym wdzieczny.
    I jak ten plecak wyglada przy wyjazdach np. w gory? Zmieszcze aparat,jakies bluzki,spodnie,kurtke, podepne pod niego karimate i spiwor? Wiem, duzo wymagam...
    Na uczelnie to nie wiem... z 5 lat nie bylem .
    Na dwudniowy wyjazd czy na calodzienne chodzenie - wrzucisz w niego troche ciuchow, kurtke, butelke picia, troszke zarcia. Spokojnie podepniesz karimate i spiwor (ma do tego specjalne 'zawiązki' czy jakimtam, ja nie uzywam i tylko mi sie majtaja), statyw rowniez a i laptopa jak sie uprzesz (choc wtedy calosc niezle by wazyla...).

Swieza proba - na 6 dniowy wyjazd spakowalem buty sportowe, zapasowe spodnie, zapas skarpet, koszul i bielizny na 6 dni, ksiazke, kosmetyki. Sprzet foto powedrowal jednak do innej torby (Lowepro Orion - jako podreczny bagaz w samolocie) bo i tak by sie nie zmiescil .

Czyli jak zwykle - zdecydowanie nie narzekam na jego pojemnosc jak i kompatybilnosc (mozliwosc zrobienia z niego jeszcze bardziej pojemnego plecaka nie-foto to bardzo mile).

Negative
    Guest

Domyślnie

Witam, ma ktoś z Was może taki futerał, Canon Holster Bag for EOS?

http://cgi.ebay.com/Canon-Holster-Ba...QQcmdZViewItem

Chciałbym kupic taki lecz nie wiem czy zmieści sie do niego 400D+grip z 24-105-tką. Jeśli zna ktoś jakis sklep gdzie można kupic to prosiłbym o namiary (w naszym kraju).
    Ostatnio edytowane przez Negative ; 09-03-2007 o 14:53

Strona 87 z 339 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów