Lowepro Stealth Reporter D550 AW
Lowepro Micro Trekker 200
Lowepro CompuTrekker Plus AW
Lowepro Stealth Reporter D550 AW
Lowepro Micro Trekker 200
Lowepro CompuTrekker Plus AW
LP Off_Road. Chyba nikt go dotychczas nie wymienił w tym wątku. Używam go od ładnych kilku lat od dżungli po pustynie i uważam że ta torba jest niezniszczalnaNIby zwykła torba z dwoma doczepianymi kieszeniami, ale dzieki pasowi biodrowemu można się z nią całkiem przyjemnie poruszać nawet w trudniejszych warunkach niż spacer po mieście
![]()
Noszę się z zamiarem zakupu torby Lowepro Nova 5 AW, chciałbym ją jednak wcześniej zobaczyć na żywo, czy nie wiecie w jakim sklepie w Poznaniu można to zrobić ?
Aha, zzy można do niej przymocować statyw ?
Pozdrawiam
PrzemoC
Minął rok jak uzywam Tamrac Velocity9 i ciągle jestem zadowolony z niego.
Ja zachęcam do zapoznania się z torbami KATA. Nie są może tanie ale poziom jaki sobą reprezentują moim zdaniem przewyższa Lowepro. Znacznie zyskują przy bliższym poznaniu.
Problem jest z niewilką ilością sklepów które oferują te torby i gdzie można je obejrzeć (prawie monopol Lowepro). W Warszawie można obejrzeć w sklepie www.multifoto.pl i w Gliwicach w firmie foto7.
![]()
Widziałem torbę na kamerę firmy KATA i muszę przyznać, że jakość wykonania była naprawdę doskonała. Nie można było się do niczego przyczepić. Do tego bardzo wygodnie leżała na ramieniu, choć była niewiele mniejsza niż moja (tamprac pro12).
Jarek
Po obejżeniu "na żywo" odpuściłem Lowepro Nova 5, wydała mi się zbyt wielka. Zdecydowałem się na Tenba Travelite S-6, dzisiaj ją dostałem i zrobiła na mnie b. dobre wrażenie. Jest bardzo solidnie wykonana ze świetnych materiałów, jest sztywniejsza od Nova i chyba stanowi lepszą ochronę.
Zależało mi na możliwości włożenia body z gripem, z podpiętą Sigmą 70-300, kilku szkieł i upakowaniu wszelkich akcesoriów.
Napiszę co udało mi się do niej włożyć (może komuś się to przyda?):
- 350D + grip + Sigma 70-300 z osłoną
- Tamron 28-75 z osłoną
- Pentacon 50/1,8
- Canon 18-55
- Raynox M-250
- Komplet pierścieni makro Pentacon
- Canon 430EX
- Dysk Itec Drive
- trochę gwintów (odwrotne mocowanie, redukcje)
- kilka filtrów
- kable, karty CF
- gruszka i inne mniejsze zabawki.
I teraz najlepsze, zrobiło się 5,1 kg i zastanawiam się co wyjąć. :grin:
Pozdrawiam
PrzemoC