Czy na giełdzie w Stodole jest szansa pomacać Tenbe? Czy tylko w M1?
A torby i plecaki Mekko? Można przymierzyć gdzieś w Warszawie?
Czy na giełdzie w Stodole jest szansa pomacać Tenbe? Czy tylko w M1?
A torby i plecaki Mekko? Można przymierzyć gdzieś w Warszawie?
Ostatnio edytowane przez RaV22 ; 31-05-2006 o 20:38
swe skarby od 2dni przełożyłem z walizki do nowej torby CITYBAG .. z BIEDRONKI cena 24,99 .. do tordy wejdzie lampa, 2 szkła, i 300D .. + filtry .. sprzęt do czyszczenia .. i powiem że torba wykonana jest baaaardzo solidnie ..
Zamieszczone przez czeredrecki
No tak. Ja ma 10D, 6 szkieł (w tym jedno długości 37 cm), SIX-a (tymczasowo) i 2 szkła do niego. Do tego statyw i trochę szpargałów. W co to upchnąć? Torba czy plecak. Mam max 350-400 zł. Czytam te wszystkie wątki, przeglądam strony w necie i im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie. Musi mieć mocowanie statywu. Oczywiście na co dzień wygodniejsza była by torba, na plenery natomiast plecak... Co kupić? POMOCY!
2. 100-400 4.5-5.6 IS L + TC 1.4x Kenko
3. 24-105 4 IS L
4. Epson P-2000
Do plecaka ma wejść tylko w/w sprzęt, na całą resztę mam : Tamrac 5578 - EXPEDITION 8.
Jaki plecak radzicie kupić ?
A do łażenia w góry toploader z mocowaniem na piersiZamieszczone przez RaV22
Nie da się. Przy tej ilości sprzętu jesteś raczej skazany co najmniej na większe Tamrace, nie pamiętam, żeby ktoś coś wspominał o tańszych torbach/plecakach tej wielkości. Tak na oko od modelu Expedition 4-5 wzwyż. Na Allegro okolice 400-500PLN.
Zamieszczone przez RaV22
sie mnie zdaje iż jednak plecak ... ja miałem walizką i wszedł statyw i 2 szkła body i ładowarka i lampa i parę filtrów sprzęcik do czyszczenia .. walizka jest wielka nie poręczna jednak szukaj plecaka :d
Minimum Expedition 5, a to już za drogoZamieszczone przez muflon
![]()
Poszukam Mekko lub Tenby i chyba jednak torba![]()
Muszę wybrać torbę do codziennego łażenia po różnych imprezach. Wybór jest pomiędzy Lowepro D400 i Domke F1X/B (ew F2/B)
Z Lowepro mam D650, z Domke mam F6. Z obu jestem bardzo zadowolony, ale jedna za duża a druga za mała.
Docelowo ma się tam zmieścić body (najlepiej z podpiętym szkłem 24-105), lampa, 100-400 i w dłużej perspektywie jakieś 16-35 lub 17-40.
Zdecydować się muszę do dzisiaj!
Pozdrawiam!
Oakhallow
Ostatnio edytowane przez Oakhallow ; 21-06-2006 o 12:40
Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...
Dziś nabyłem Tamrac System 6 5606...naprawde fajna torba.
Mieszcze bez problemu: 350D+grip, kit, C 90-300, C 50@1.8, lampe C 420EX,
sprzęt do czyszczenia, akumulatory i wszystko inne co potrzebne.
Jakby ktos potrzebowal to kupilem na: fotozakupy.pl za 240zł...![]()
30D,grip, C17-40@4, C50@1.8, C24-70@2.8, C70-200@2.8, C430EX,
Od 10h jestem szczęśliwym posiadaczem slingshota 200. Dzisiejsze bieganie po miescie potwierdzilo zalety tegoż tworu - wygodny i łatwodostępny. Spokojnie pomieścił mój skromny sprzęt (350D + grip, lampa, 3 szkła + trochę shitu na m42 i rupiecie) i jest w nim jeszcze sporo miejsca. Z czystym sumieniem polecam. Z czystym sumieniem odradzam przy okazji sklep fotozoom.pl. Niestety, mimo oferty "przesyłka gratis" musiałem dopłacić dodatkowe 15 zl (co w tym przypadku podniosło cenę o ponad 5%). Gdybym nie był tak napalony na tę torbę, nie odebrałbym. Ogólnie - traktują klientów dość mało poważnie.
EDIT: Po prawie dwóch miesiącach otrzymałem zwrot nadpłaconych 15 złotych. Tak więc wszystko wyprostowali i sprawiedliwości stało się zadość.
Ostatnio edytowane przez Wats0n ; 21-08-2006 o 08:51
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa