Strona 64 z 357 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fICHU
    A ja troszke inaczej, cofne sie w czasie tego watka:

http://www.helixcamera.com/camerabag...ries/j803.html

takie cos chodzi mi po glowie. Albo cos tego typu.
    hehe jesli domke nie kojarzy sie z aparatem to z czym?... prawie wszyscy reportezy wojenni maja domke stad cena... placisz za firme i jej doswiadczenie, poszukaj sobie plecakow, toreb firmy crumpler... one sie nie kojarza ;-) choc tanie nie sa
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 04-03-2006 o 17:11

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

moze sie zle wyrazilem. Po prostu te modele, ktore mnie interesuja nie wygladaja tak strasznie "fotograficznie"
    Ale crumpler to moze rzeczywiscie nie jest zly pomysl. Z tym ze nie mialem z nimi specjalnie stycznosci.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Crumpler jest bardzo dobrze przemyslanym produktem, jego najwiekszymi zwolennikami sa jego uzytkownicy, napisz @ do Jurka Plietch, dowiesz sie o nim duzo dobrych rzeczy, zreszta wpisz w forumowa wyszukiwarke (ona nie gryzie ;-) ) crumpler

Pinokio
    Guest

Domyślnie

Wiem tylko jedno. Z plecaka lub cały plecak (po odcięciu) łatwiej ukraść ! (proszę poczytać na tym forum w "skradzionym sprzęcie")

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinokio
    Wiem tylko jedno. Z plecaka lub cały plecak (po odcięciu) łatwiej ukraść ! (proszę poczytać na tym forum w "skradzionym sprzęcie")
    a co to ma do rzeczy? plecak nie jest kojarzony ze sprzetem foto tak jak 'torba FOTO' (poza tym nie wyobrazam sobie np jazdy na rowerze z torba, albo dluzeszej pieszej wycieczki) to po pierwsze, po drugie to jesli cie namierza i beda chcieli okrasc to naprawde musisz byc niezly zeby im sie to nie udalo, a po trzecie to lepiej siedziec w domu i sie nie wychylac ze swoim sprzetam na ulice.... z balkonu fotki robic... innymi slowy - jak ktos ma pecha to go w kosciele okradna... ale proponuje wrocici do tematu watku ;-)

EDIT: a co do odcinania to chyba jednak latwiej odcic torbe niz plecak tak na zdrowy rozsadek jeden pasek vs dwa grube ramiaczka

Zablokowany

Domyślnie

a moze pomysl o domke...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    a co to ma do rzeczy? plecak nie jest kojarzony ze sprzetem foto tak jak 'torba FOTO'
    No właśnie ja myślę podobnie... Przeciętny dres, czy też nawet normalny człowiek nie kojarzy czegoś takiego jak marka Lowepro, ani nie odróżni na pierwszy rzut oka plecaka foto od zwykłego. Za to na pewno skojarzy mniej-więcej prostopadłościenną torbę wiszącą na szyi.

A jeśli już trafimy na złodzieja, który wie co to Lowepro... to i Domke albo Crumplera też skojarzy, nie oszukujmy się.

A co do łatwości odcięcia/wyrwania/itp. - to też myślę tak jak Jac. Zerwać plecak z pleców bez szamotaniny nie jest łatwo. A torba? Ciach, ciach i w nogi :-D

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Co do 'dresow' to przypadkiem zauwazylem, ze po osiagnieciu ca. 200 cm wzrostu i zywej wagi sporo powyzej 100 kg to generalnie problemy z dresiarzami sie nie pojawiaja ;-), a jak na wycieczce towarzyszy nam kilkudziesiecio kilogramowy pies to juz wogole jest miodzio. ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie Mala torba

Czy ktos moze poradzic jakas mozliwie najmniejsza torbe,
    ktora zmiesci 5D + 2 srednie obiektywy (mysle o 35 f1.4L i 135 f2L)
    + pare filtrow? Chodzi o mozliwie najmniejszy rozmiar, ale
    super solidne wykonanie i ochrone.
    Ktos zna Lowepro Mini Mag? Choc wydaje sie duza, spory zoom by chyba
    wszedl zamontowany na aparacie:
    http://www.lowepro.com/Products/Shou...ni_Mag_AW.aspx
    A ktos moze uzywa Toploadera:
    http://www.lowepro.com/Products/Topl...der_75_AW.aspx

Moze Crumpler 5 million home? Jakies inne propozycje?

Strona 64 z 357 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów