Strona 63 z 357 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Chyba na prfc ktoś dał linka do plecaka na jednym pasku, który normalnie jest przewieszony na plecach, w razie potrzeby ziuuu! i mamy go pod ręką i akurat w górę otwiera się klapa pod którą siedzi aparat. Dostęp do przegródek dalszych zabezpieczony dodatkowymi sprzączkami, także flesze i słoiki się nie wysypią na ziemię.

Niestety - nie pamiętam nazwy ani gdzie konkretnie widziałem linka.
    wiem wiem , ostatnio oglądałem to w MediaTragedia ;] ... nawet dobre tylko cena ... 3 sety :/ trzeba nabyć ... (a już chciałem zbierać na Sigmę/Canona 50mm i dodatkową pamięć ;/ )
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

dratewka
    Guest

Domyślnie

Mam plecak LowePro SlingShot 100 AW od 3 miesięcy. Nosze w nim 20D + EF-S 17-85mm. Musze przyznac ze jesli chodzi o szybki dostep do aparatu to chyba jest to nr1 wsrod plecaków - wystarczy "pociągnąć" plecak przez ramię, otworzyc zamek i juz mozna pstrykać - wszystko bez zdejmowania plecaka. Gorzej z miejscem - jak założyłbym na puszkę sredni obiektyw np 24-105mm to raczej juz bedą problemy z upchaniem(aparat lezy "bokiem" tzn wyciąga się go przez boczną klapkę Slingshot'a). Gdybym miał kupować jeszcze raz, to raczej wybrałbym model 200 AW (troszkę większy). Mysle ze jest to niezłe uzupełnienie, gdy się ma juz większy backpack np Minitrekker'a.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Ufffff, nareszcie się przebiłem przez ten wątek. Dłuuuugi ;-) .

Tak sobie chodzę po tych sklepach, przeglądam CB (może trochę wybiórczo ) i mam następujący problem/pytanie:

Szukam sposobu (chyba tak to można określić) na transport/ przechowanie sprzętu foto (SLR z obiektywem+1-2 obiektywy /standart+tele/) w przypadku całodniowej wędrówki z plecakiem o pojemności od ok.55 litrów w górę (nie foto) ze śpiworem, ciuchami itp.

Czy jedna torba (bo plecak/slingshot raczej odpada), czy np. topload+lens case'y w plecaku?

Czy ktoś ma takowe doświadczenia?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Szukam sposobu (chyba tak to można określić) na transport/ przechowanie sprzętu foto (SLR z obiektywem+1-2 obiektywy /standart+tele/) w przypadku całodniowej wędrówki z plecakiem o pojemności od ok.55 litrów w górę (nie foto) ze śpiworem, ciuchami itp.

Czy jedna torba (bo plecak/slingshot raczej odpada), czy np. topload+lens case'y w plecaku?

Czy ktoś ma takowe doświadczenia?
    Wydaje mi sie ze Compu Rover AW bylby OK... jak go wypakowalem sprzetem, ciuchami i zarciem to na 1 dzien spokojnie by wystarczylo. Spiwor, koc, picie - w zewnetrznych uprzezach, statyw rowniez.
    Pojemnosci komory "na ciuchy" nie jestem pewien... z wyliczen mi wynika ledwie 18litrow?
    http://www.torbylowepro.pl/product_i...roducts_id=393

Zreszta ja go wlasnie w takim celu kupilem - na jednodniowe wycieczki/weekendowe wyjazdy.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Sorry, chyba trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem .

Chodziło mi o kilkudniową włóczęgę z plecakiem na szlaku.
    W zeszłym roku chodziłem z 25 litrowym i ledwo się spakowałem.

Tak jak napisałeś: śpiwór, karimata i kurtka na zewnątrz.
    Compu Rover będzie chyba, niestety, trochę za mały.

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Jedyna opcja to chyba Rover Plus AW, po mojemu to jakies 22 litry na gorze + dolna komora na sprzet. Nic wiekszego nie ma :-| Pozostaje jeszcze opcja wlozenia do komory na klapie plecaka turystycznego pianek z np Orion Trekkera (bo mozna je bezproblemowo wyjac). Tylko ze ckezki sprzet na gorze plecaka to nie jest idealne rozwiazanie
    Sam rozgladam sie za wlasnie tego typu plecakiem na piesze kilkudiowe rajdy... jak narazie pozostaje opcja o jakiej pisalem wczesniej.
    podpis...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Jedyna opcja to chyba Rover Plus AW, po mojemu to jakies 22 litry na gorze + dolna komora na sprzet. Nic wiekszego nie ma :-|
    Dokladnie tak... 5 cm wyzszy od Compu Rovera = 22 litry (no... prawie). Poza tym ciezszy i ok 200zl drozszy .

Na kilkudniowe rajdy i tak wg mnie za malo... najlepiej to jakis Nature/Photo/Pro Trekker i druga osoba z porzadnym turystycznym plecakiem.

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ... i druga osoba z porzadnym turystycznym plecakiem.
    Ale niewolnicy/ szerpowie/ muly sa drodzy w utrzymaniu.

Dla mnie jedyna sensowna opcja to adaptacja plecaka turystycznego do potrzeb foto lub... wyslanie do LowePro listu z zapotrzebowaniem na plecak + szkice wlasnej produkcji + oswiadczenie o checi bycia beta testerem nowego modelu plecaka
    podpis...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Ale niewolnicy/ szerpowie/ muly sa drodzy w utrzymaniu.
    Fcależenie ;-)
    Trzeba tylko znaleźć odpowiedniego szerpę.
    Ja brałem sobie sąsiada. Rodzicom obiecywałem, że się zaopiekuję i przegnam po górach. Starzy dawali na bilety i noclegi i mieli tydzień gnoja z głowy.
    Na początku szlaku młody dowiadywał się, że na górze jest schronisko, gdzie postawię mu piwo (miał 17 lat, możecie mnie wsadzić)
    Młody z zapałem łapał mój plecak ze sprzętem, statyw i leciał na górę tak, że musieliśmy go gonić. Posuwał jak kozica. Za piwo..
    Na marchewkę i kij ze sznurkiem wydałbym więcej..
    Więc jednak da sie..
    Inna sprawa, że młody od tego czasu urósł, zmądrzał i teraz patrzy na mnie z góry
    Jarek

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja troszke inaczej, cofne sie w czasie tego watka:

http://www.helixcamera.com/camerabag...ries/j803.html

takie cos chodzi mi po glowie. Albo cos tego typu. Nie chce tracycyjnej prostopadloscienej skrzynki na pasku/paskach tylko takiej szmaty na buty, ktora niekoniecznie powoduje skojarzenie ze sprzetem foto.
    W srodek: baterie, 2 obiektywy + body z zapietym czyms wielkosci tamrona 28-75 i ew lampa. Mysle,ze dalbym to rade upchac z malenstwem 350d.
    Tylko cena nie jest niestety rewelacja. bez 450pln nie podchodz. moze jakas tansza alternatywa?
    Nie zawsze jest potrzeba taszczenia ze soba polowy elektroniki cyfrowej z domu.

pozdrawiam,

f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Strona 63 z 357 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów