Strona 62 z 357 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

chyba tak Nemeo
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Dopiero zaczyna Awatar dan_sto

Domyślnie LowePro Nature

Ja zmienilem z Computrekera na Nature Trekker i jestem zadowolony jest troche wiekszy inny rodzaj zamkow i wygodniejszy bo jesli chodzi o noszenie laptopa w Computrekkerze to chyba pomylka.Nie wygodnie jest po prostu..
    Miesci sie w nim w zasadzie wszystko .. co prawda jak sie go zapakuje to troche wazy .. ale to juz kwestia co sie chce w nim nosic
    1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan_sto
    bo jesli chodzi o noszenie laptopa w Computrekkerze to chyba pomylka.Nie wygodnie jest po prostu..
    masz grubego laptopa czy co? ja co prawda noszę pb12" w crumplerze i to dopiero do computrekkera plusa, ale chyba przesiadając się na większy też nie będę miał problemu, bo Apple płaskie laptopy robi...
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan_sto
    jesli chodzi o noszenie laptopa w Computrekkerze to chyba pomylka.Nie wygodnie jest po prostu..
    Ja wziąłem Computrekkera tylko ze względu na podróże samolotami. Dotychczas targałem do samolotu dwie torby jako bagaż podręczny (foto i laptop) teraz mam to załatwione jednym plecaczkiem - Super.

Dopiero zaczyna Awatar dan_sto

Domyślnie

Fujitsu-Siemens Amilo Pro.. Nie jest gruby ale po prostu stwierdzam ze Nature to duzo lepszy plecak.. Mam 1D a computrekker nie byl odpowiednio gleboki i troche mi to tez kolidowalo..
    1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a ja mam takie pytanie do posiadaczy plecaków... owszem plecaki są wygodniejsze w noszeniu ale przykładowo ... idziemy gdzieś w mieście z plecakiem i widzimy super kadr który zaraz nam zniknie ... chyba szybszy dostęp jest do aparatu z torby foto niż z plecaka ... jak jest z użytkowaniem takich "nośników" ? torba vs. plecak ?

Szukam czegoś dla siebie i najlepiej jakby była opcja plecaka zamienianego w torbę ;P ... szukam i nie mogę się zdecydować ... plecak=wygoda torba=szybki dostęp
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi
    a ja mam takie pytanie do posiadaczy plecaków... owszem plecaki są wygodniejsze w noszeniu ale przykładowo ... idziemy gdzieś w mieście z plecakiem i widzimy super kadr który zaraz nam zniknie ... chyba szybszy dostęp jest do aparatu z torby foto niż z plecaka ... jak jest z użytkowaniem takich "nośników" ? torba vs. plecak ?
    Prawidlowe spostrzezenie (wielokrotnie omawiane w tym watku ) i tak to juz jest - plecak to na dluzsze i spokojniejsze wypady a nie na sytuacje gdy aparat moze byc w kazdej chwili potrzbny. Chyba ze plecak na plecach a aparat na szyi .

Dlatego z noszeniem sprzetu czasem trzeba wybierac jak z obiektywami - wybrac to co na dana okazje bedzie potrzebniejsze, poreczniejsze.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi

Szukam czegoś dla siebie i najlepiej jakby była opcja plecaka zamienianego w torbę ;P ... szukam i nie mogę się zdecydować ... plecak=wygoda torba=szybki dostęp
    Przy klasycznym plecaku foto (L-Pro, Tamraca, etc) masz zapewne racje. To mi przeszkadzalo. Nie lubie tez toreb - co nie przeszkadza mi posiadac L-Pro Mag2 AW - wiec co robic? Mam po prostu odpowiedni plecak (nie foto) z dostepem od gory i pewnym patentem zapewniajacym ochrone aparatu. Jedna komora (a jest ich 5) jest tylko foto. Wyjecie aparatu zajmuje może 2-3 s Tak wiec mam i wygode i szybki dostep

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Chyba na prfc ktoś dał linka do plecaka na jednym pasku, który normalnie jest przewieszony na plecach, w razie potrzeby ziuuu! i mamy go pod ręką i akurat w górę otwiera się klapa pod którą siedzi aparat. Dostęp do przegródek dalszych zabezpieczony dodatkowymi sprzączkami, także flesze i słoiki się nie wysypią na ziemię.

Niestety - nie pamiętam nazwy ani gdzie konkretnie widziałem linka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Chyba na prfc ktoś dał linka do plecaka na jednym pasku, który normalnie jest przewieszony na plecach, w razie potrzeby ziuuu! i mamy go pod ręką i akurat w górę otwiera się klapa pod którą siedzi aparat. Dostęp do przegródek dalszych zabezpieczony dodatkowymi sprzączkami, także flesze i słoiki się nie wysypią na ziemię.

Niestety - nie pamiętam nazwy ani gdzie konkretnie widziałem linka.

http://www.lowepro.com/Products/Slin...ot_100_AW.aspx

Albo search na forum i wpisz slingshot.

Strona 62 z 357 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów