chyba tak Nemeo![]()
chyba tak Nemeo![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Ja zmienilem z Computrekera na Nature Trekker i jestem zadowolony jest troche wiekszy inny rodzaj zamkow i wygodniejszy bo jesli chodzi o noszenie laptopa w Computrekkerze to chyba pomylka.Nie wygodnie jest po prostu..
Miesci sie w nim w zasadzie wszystko .. co prawda jak sie go zapakuje to troche wazy .. ale to juz kwestia co sie chce w nim nosic![]()
1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..
masz grubego laptopa czy co? ja co prawda noszę pb12" w crumplerze i to dopiero do computrekkera plusa, ale chyba przesiadając się na większy też nie będę miał problemu, bo Apple płaskie laptopy robi...Zamieszczone przez dan_sto
gra i buczy bebop
Ja wziąłem Computrekkera tylko ze względu na podróże samolotami. Dotychczas targałem do samolotu dwie torby jako bagaż podręczny (foto i laptop) teraz mam to załatwione jednym plecaczkiem - Super.Zamieszczone przez dan_sto
Fujitsu-Siemens Amilo Pro.. Nie jest gruby ale po prostu stwierdzam ze Nature to duzo lepszy plecak.. Mam 1D a computrekker nie byl odpowiednio gleboki i troche mi to tez kolidowalo..
1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..
a ja mam takie pytanie do posiadaczy plecaków... owszem plecaki są wygodniejsze w noszeniu ale przykładowo ... idziemy gdzieś w mieście z plecakiem i widzimy super kadr który zaraz nam zniknie ... chyba szybszy dostęp jest do aparatu z torby foto niż z plecaka ... jak jest z użytkowaniem takich "nośników" ?torba vs. plecak ?
Szukam czegoś dla siebie i najlepiej jakby była opcja plecaka zamienianego w torbę ;P ... szukam i nie mogę się zdecydować ... plecak=wygoda torba=szybki dostęp
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
Prawidlowe spostrzezenie (wielokrotnie omawiane w tym watkuZamieszczone przez MaciekCi
) i tak to juz jest - plecak to na dluzsze i spokojniejsze wypady a nie na sytuacje gdy aparat moze byc w kazdej chwili potrzbny. Chyba ze plecak na plecach a aparat na szyi
.
Dlatego z noszeniem sprzetu czasem trzeba wybierac jak z obiektywami - wybrac to co na dana okazje bedzie potrzebniejsze, poreczniejsze.
Przy klasycznym plecaku foto (L-Pro, Tamraca, etc) masz zapewne racje. To mi przeszkadzalo. Nie lubie tez toreb - co nie przeszkadza mi posiadac L-Pro Mag2 AW - wiec co robic? Mam po prostu odpowiedni plecak (nie foto) z dostepem od gory i pewnym patentem zapewniajacym ochrone aparatu. Jedna komora (a jest ich 5) jest tylko foto. Wyjecie aparatu zajmuje może 2-3 sZamieszczone przez MaciekCi
Tak wiec mam i wygode i szybki dostep
Chyba na prfc ktoś dał linka do plecaka na jednym pasku, który normalnie jest przewieszony na plecach, w razie potrzeby ziuuu! i mamy go pod ręką i akurat w górę otwiera się klapa pod którą siedzi aparat. Dostęp do przegródek dalszych zabezpieczony dodatkowymi sprzączkami, także flesze i słoiki się nie wysypią na ziemię.
Niestety - nie pamiętam nazwy ani gdzie konkretnie widziałem linka.![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Zamieszczone przez piast9
http://www.lowepro.com/Products/Slin...ot_100_AW.aspx
Albo search na forum i wpisz slingshot.