Strona 6 z 357 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

JaW to nie jest jakies widzimisie, takie plecaki ludzie kupuja na codzien na zachodzie (to u nas sie tak moze przyjelo ze plecak za 1tys to przesada...) nie wydaje mi sie zeby to bylo cos odmiennego - szanuje swoje pieniadze i sprzet i nie chcialbym pozniej klnac bo plecak ktory kupilem za 300 zl okazal sie do ****... portafisz to zrozumiec?
    Jasne ze potrafie zrozumiec, tylko nie moge pojąć Chodzi mi o to, ze taki wielki plecak jest przydatny tylko w niektorych, bardzo waskich zastosowaniach. Nie wiem co bedziesz robic, gdzie i z kim chodzic... Wez pod uwage taki scenariusz, ze do wielkiego i ciezkiego plecaka wlozysz aparat i dwa obiektywy, a 80% przestrzeni bagazowej zostanie puste - bo jak Czacha wspomnial - kto w gory nosi lampe blyskowa? Po co brac 70-200, skoro masz 100-400? Moim zdaniem wazniejsza jest mobilnosc, a taki plecak nie jest mobilny. Znajduje dla niego jedno zastosowanie: idziesz focic wesele czy jakas impreze - pakujesz mnostwo sprzetu, na miejscu masz wszystko pod reka.

Zreszta... ja nie twierdze, ze to dla Ciebie zly zakup - po prostu nie widze zastosowania, dla ktorego ja wydalbym 1000 zl na plecak foto.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    JaW to nie jest jakies widzimisie, takie plecaki ludzie kupuja na codzien na zachodzie (to u nas sie tak moze przyjelo ze plecak za 1tys to przesada...) nie wydaje mi sie zeby to bylo cos odmiennego - szanuje swoje pieniadze i sprzet i nie chcialbym pozniej klnac bo plecak ktory kupilem za 300 zl okazal sie do ****... portafisz to zrozumiec?
    Jasne ze potrafie zrozumiec, tylko nie moge pojąć Chodzi mi o to, ze taki wielki plecak jest przydatny tylko w niektorych, bardzo waskich zastosowaniach. Nie wiem co bedziesz robic, gdzie i z kim chodzic... Wez pod uwage taki scenariusz, ze do wielkiego i ciezkiego plecaka wlozysz aparat i dwa obiektywy, a 80% przestrzeni bagazowej zostanie puste - bo jak Czacha wspomnial - kto w gory nosi lampe blyskowa? Po co brac 70-200, skoro masz 100-400? Moim zdaniem wazniejsza jest mobilnosc, a taki plecak nie jest mobilny. Znajduje dla niego jedno zastosowanie: idziesz focic wesele czy jakas impreze - pakujesz mnostwo sprzetu, na miejscu masz wszystko pod reka.

Zreszta... ja nie twierdze, ze to dla Ciebie zly zakup - po prostu nie widze zastosowania, dla ktorego ja wydalbym 1000 zl na plecak foto.
    Hehe, moze i ma male zastosowanie ale jednak ma , tak mi sie wydaje ze najlepiej jeszcze do takiego duzego wziasc cos mniejszego - jakas torba albo ten stealth, wlasnie najgorzej jest jak sie tego nie ma przed oczami zeby mozna bylo sobie wybrac odpowiednio do swoich potrzeb. Zreszta zobacze w praniu jak to bedzie w kazdym razie podoba mi sie ten Nature Trekker .

BTW pytanie pozostawiam otwarte, JaW jesli uwazasz ze taki plecak jest dla mnie niepotrzebny to prosze pomoz mi dobrac cos, ok?
    10D + Stuff

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

JaW jesli uwazasz ze taki plecak jest dla mnie niepotrzebny to prosze pomoz mi dobrac cos, ok?
    Najwygodniejszym rozwiazaniem jest niewielka torba, ktora przewieszasz przez ramie i jednoczesnie mocujesz do paska od spodni. Umieszczasz ją lekko z tylu, aby nie przeszkadzala podczas przeciskania sie przez krzaki itp, a jednoczesnie mozesz w sekundzie przesunac ją do przodu, otworzyc, wyjąc sprzet i pstryknac fotke. A na plecach masz maly turystyczny plecaczek z klamotami wedrowca. Kupujac torbe pojedz do sklepu, wez ze soba aparat, dwa obiektywy i po prostu wybierz tą, ktora Ci najbardziej pasuje oraz zmiesci sie w niej Twoj sprzet. Mala wskazowka - firma Lowepro wymienia swoje stare, uszkodzone torby na nowe - za jakas doplata oczywiscie
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja sie zapytam czy jest sens kupowania 70-200 i 100-400? Przeciez dokupisz do 70-200 konwerter i masz to samo... Zastanow sie... bo IMO malo rozsadnie postapisz.. no ale to twoja kasa ;-)

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    JaW jesli uwazasz ze taki plecak jest dla mnie niepotrzebny to prosze pomoz mi dobrac cos, ok?
    Najwygodniejszym rozwiazaniem jest niewielka torba, ktora przewieszasz przez ramie i jednoczesnie mocujesz do paska od spodni. Umieszczasz ją lekko z tylu, aby nie przeszkadzala podczas przeciskania sie przez krzaki itp, a jednoczesnie mozesz w sekundzie przesunac ją do przodu, otworzyc, wyjąc sprzet i pstryknac fotke. A na plecach masz maly turystyczny plecaczek z klamotami wedrowca. Kupujac torbe pojedz do sklepu, wez ze soba aparat, dwa obiektywy i po prostu wybierz tą, ktora Ci najbardziej pasuje oraz zmiesci sie w niej Twoj sprzet. Mala wskazowka - firma Lowepro wymienia swoje stare, uszkodzone torby na nowe - za jakas doplata oczywiscie
    Hehe thx ale jesli chodzi co cos takiego: TLZ 2 to takie cos juz mam ale dzieki za rade.

[ Dodano: Sob Cze 05, 2004 2:51 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez Czacha
    A ja sie zapytam czy jest sens kupowania 70-200 i 100-400? Przeciez dokupisz do 70-200 konwerter i masz to samo... Zastanow sie... bo IMO malo rozsadnie postapisz.. no ale to twoja kasa ;-)
    Teoretycznie tak przy konwerterze 2x byloby 140-400 ale swiatlo juz o 2 mniejsze, tylko... przy konwerterze 2x dla 100-400 moglbym miec - 200-800 a to juz jest cos (2x nawet nie ale 1.4 tez by styklo).
    10D + Stuff

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zaloz TCx2 do 100-400 .. powodzenia.. ;-)

IMO po prostu deczko bez sensu taki zestaw.. ;-)

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

zaloz TCx2 do 100-400 .. powodzenia.. ;-)
    a nie da sie?

[ Dodano: Sob Cze 05, 2004 3:07 pm ]
    BTW gdy czytam ten watek na dpreview o plecakach, upewniam sie ze jednak te dwa tele to nie jest taki zly pomysl ...
    10D + Stuff

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja sie chyba zdecyduje na ktorys z tych dwoch:

http://www.fotomax.waw.pl/sklep/Virt...=2441720_31858

http://www.fotomax.waw.pl/sklep/Virt...=2441720_31858

Przy czym z tego powodu:

No wlasnie z plecakiem foto jest taki problem.. ze nie da sie nosic w tym czasie 2giego plecaka.. nie-foto ;-)
    Bardziej mi sie podoba ten pierwszy - rozlaczna torba foto podpinana pod luzny plecak. W razie potrzeby moge nosic oddzielnie (plecak na plecach, torbe foto ze sprzetem na biodrach), albo podpiac razem.
    Albo wziac sam plecaczek gdy ide bez aparatu.
    Wymiary sa jak najbardziej w porzadku, cena tez - ok 500zl , dodatkowe wyposazenie dokladnie takie jakie chcialem - pokrowiec przeciwdeszczowy, mozliwosc podpiecia statywu.

Dodatkowy bonus tych zakupow - sklep jest w Wawie, tani... biore sprzet z obiektywami ze soba i na miejscu obmacam oba 8)

P.S. Ja tez bym sugerowal tylko 70-200 2.8 z TC (zreszta sam tak zamierzam tyle ze Sigme) ... chyba ze masz za duzo forsy to kup oba a jeden sprezentuj mi

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    P.S. Ja tez bym sugerowal tylko 70-200 2.8 z TC (zreszta sam tak zamierzam tyle ze Sigme) ... chyba ze masz za duzo forsy to kup oba a jeden sprezentuj mi
    Hehe, forsy u mnie nigdy za duzo bo zawsze gdzies rozpuszcze, wiec wole na cos co moze mi sie przydac :P a te dwa obiektywy na allegro mnie wyjda z 12tys na co moge sobie pozwolic.

Ale jak sie moze kiedys spikniemy na piwku w Wawie to czemu nie :P moze dam ci sie nim pobawic hehehehe :P. Tak od jakiegos czasu jak tu jestem czekam na jeden watek, moze ktos w koncu to zaproponuje .

A co do plecaka to ten pierwszy jest fajny, jak bedziesz go mial to pokaz ze sprzetem z checia zobacze ile sie w tym miesci.
    10D + Stuff

Strona 6 z 357 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów