Ta matematyka mnie przekonala 8)Zamieszczone przez Vitez
Ta matematyka mnie przekonala 8)Zamieszczone przez Vitez
Wszyscy zapewne nie, ale ja akurat tak, zdecydowalem sie na "LOWEPRO FULL WYPAS"Zamieszczone przez Tomasz1972
Policzylem ile jest wart sprzet ktory taszcze na plecach, przeanalizowalem w jakich warunkach terenowych zwykle przebywam i wyszlo mi z tej analizy ze oszczedzanie na plecaku jest w moim przypadku nieporozumieniem.
Przegladajac allegro trafilem w koncu na Lowepro Mini Trekker AW, idealnie pasuje do moich wymagan. Jest jedno ale...
Przegladajac pl.rec.foto znalazlem watek nt porownania Mini Trekkera AW i wersji Classic tego modelu. Jeden z biorących udział w dyskusji pisał o Classic:
mam classica
rozni sie glownie ukladem "przodu"
nie ma mocowania na statyw, ale za to ma wieksza dodatkowa kieszen zamykana na
ukosny zamek dosyc pojemna na cala powierzchnie przedniej "klapy"
za nia jest nastepna kieszen (zamykana na zamek tak samo jak glowna czesc
plecaka) trzymam w niej powerbooka 15" w ubranku ochronnym i jest nawet dosyc
luzno, dalej jest chyba tak samo jak w mini trekkerze
na podkreslonym fragmencie zalezy mi najbardziej. korzystajac z cambags.com porownalem wymiary Mini Trekker AW i Mini Trekker Classic. Sa identyczne, czy w takim razie w Mini Trekker AW rowniez zmieszcze laptopa, ktory ma ochronny case (calosc ma zaledwie 24x34 cm).
http://www.cambags.com/canon/300d_10...ker_frames.htm
Zdjecia z tej strony niewiele podpowiadaja mi w kwestii upchniecia w tym modelu laptopa. A moze to Classic posiada o jedna "tajemna" kieszen wiecej, w ktorej autor powyzszego cytatu zmiescil swoj komputer?
ps. wiem, ze laptop idealnie zmiesci sie w Compu Trekkerze, ale tego modelu nie biore pod uwage.
Bede wdzieczny za kazda cenna informacje.
Ostatnio edytowane przez licorea ; 12-12-2005 o 23:21
czemu??Zamieszczone przez licorea
przymierzałem swojego laptopa 15 pod compu i idealnie pasuje! coś ma lepszego od mini trekkera
Zamieszczone przez nastier
Ja mam i moge polecic, b. wygodny i calkiem pakowny- mieszcze w nim 300d z gripem z podpieta Sigma 24-70/2.8 z zalozona oslona przeciwsloneczna, 70-200/4, kita, lampe i pomniejsze *******ki- fakt ze scisk jest spory, ale wszystko sie miesci. Do gornej kieszeni spokojnie miesci sie ciepla strawa- czyli zimne piwow odpowiedniej ilosci. Jak mam jakis wyjazd, albo wiem ze sporo bede chodzil po miescie to biore plecak zamiast torby- znacznie wygodniej.
i dlatego go juz zakupilem, tyle ze w wersji PlusZamieszczone przez woland
i potwierdzam opinie o nim. pierwsze testy przejdzie w i po swietach i bede po nich bde w stanie skusic sie na jakas mala recenzje![]()
Hmm, ja tu się swego czasu popisywałem ile to nie da się upchać w NatureTrekkera... No więc najnowsze wieści z frontu: lampa też wchodziKurcze, naprawdę nie wiem, gdzie ten plecak ma dno...
tylko uwazaj bo jak nie ma to kilka-kilkanascie tysiakow moze sobie lezec na ulicy :>
350D
Jak kupisz 300 F/2.8 to zobaczysz dnoZamieszczone przez muflon
![]()
ale ten plecak ze sprzetem waży już ponad 8,8 kgZamieszczone przez muflon
(dane zliczone ze stopki pi razy oko). Nie przeszkadza ci ten ciężar?? Co to za radość fotografowania
![]()