no to kiepsko bym powiedzial, bo szukam czegos troszke bardziej pojemniejszego, bo sprzet mi sie powieksza...Zamieszczone przez McKane
no to kiepsko bym powiedzial, bo szukam czegos troszke bardziej pojemniejszego, bo sprzet mi sie powieksza...Zamieszczone przez McKane
Nie no to musisz szukac typowego plecaka foto ... Orion jest to taka hybryda gdzie dol masz na sprzet, a gore na ksiazki, zarcie, picie i inne duperele. Na upartego do gornej kieszenie zapakujesz ze 2 lki, kupe kabli, lampy, cokiny i co tam jeszcze masz ale to wszystko bedzie na kupie w zaden sposob niezabezpieczone. Ja np spokojnie pakuje w ten plecak do dolu najpotrzebniejszy sprzet foto a do gory ciuchy, apteczke i jakies tam drobiazgi na kilka dni wyjazdu. Jak mam zamiar zapakowac caly sprzet foto to biore Stealth Reportera AW.
chyba jednak zamiast Oriona wybiore Rover AW II, troszke drozszy, ale pojemniejszy i bardziej mi sie podoba wizualnie (bo material i solidonosc to wiadomo)nawet sponsora jzu znalazlem na to, jako ze swieta ida i rodzice nie wiedza co mi kupic...
a za hajs na plecak bedzie polar albo karta pamieci![]()
Prosze o porade.
Poszukuje plecaka/torby, gdzie zmieszcze 20D z podpietym 17-40 + obok znajdzie sie miejsce na jeszcze jeden, krotszy obiektyw.
Wstepnie zainteresowal mnie Lowepro Orion Trekker II
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75285010
ale to "piekne" srebrne obicie troche odrzuca...??:
Czy ktos z Was moglby doradzic mi cos alternatywnego?
Zamieszczone przez licorea
Lowe Pro Orion AW . Czarny, plecak i torba w jednym. Mam go i spokojnie sie miesci 20D z gripem+17-40+70-200 2.8 IS L z oslona (lekko pod skosem i prawie na sile ale wchodzi), lampa, databank; w uszach zapasowe akumulatorki i karty, na pokrywie softbox i filtr albo dwa.
Rzeczywiscie, wyglada swietnie. Ale troche rowniez kosztujeZamieszczone przez Vitez
![]()
Pomysl sobie przez ile lat mozesz/chcesz uzywac takiej torby/plecaka (zalozmy ze 5). Przelicz to na miesiace (60). Podziel kwote przez ilosc miesiecy (ok 500zl / 60 = ok 8zl).Zamieszczone przez licorea
Nadal duzo? 3 piwa na miesiac mniej przez 5 lat mozesz chyba wytrzymac?
A jaku juz cos kupowac to lepiej chyba raz a porzadnie i dopasowany do potrzeb a nie byle cos bylo, choc nie do konca takie jakie chcesz?
Orion Trekker w wersji I ... caly czarny. Ver II widzialem na zywo ... wyglada nawet gorzej niz na zdjeciach![]()
Nie przesadzaj ... mam taki i wcale nie uważam, żeby wyglądał specjalnie źle. Może dzięki temu trochę mniej się rzuca w oczy.Zamieszczone przez McKane
Co do pojemności to mnie spokojnie mieści się (w dolnej części) 350+grip, do tego jeden-dwa obiektywy, lampa i trochę drobiazgów.
__________________________________________________ _____
| więcej sprzętu niż umiejętności i talentu ... |
Ten plecak (Orion Trekker II) jest dość duży. Do 20D + dwa obiektywy wystarczy Ci torba Lowepro Nova 4 AW lub 5 AW. Do tej drugiej spokojnie zmieścisz jeszcze lampę oraz 4 obiektywy. Jeżeli chcesz plecak to polecam Mini Trekkera AW, mam taki i jestem z niego b. zadowolony.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...