Strona 47 z 357 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

muflon: Nie masz problemu z plecakiem lecącym do tyłu po założeniu statywu na to mocowanie? Do mnie statyw jeszcze nie dotarł, ale z tego co próbowałem z takim badziewnym statywem vivitara, to może być to problem.
    A poza tym plecak bardzo fajny. All Weather Cover już mi się parę przydała i zdała egzamin.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    muflon: Nie masz problemu z plecakiem lecącym do tyłu po założeniu statywu na to mocowanie?
    Miałem (statyw leciał "do tyłu") przez pierwsze 10 sekund, dopóki nie wpadłem na to, żeby go zapiąć również tymi paskami u góry, przy rączce Ale jeśli to nie o to chodzi, to nie. Pomiijając, że oczywiście z założonym statywem nie da się plecaka po prostu postawić na podłodze - ale o chyba w dość oczywisty sposób wynika z konstrukcji mocowania?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

no wlasnie... a propos pana Domke i jego toreb...
    do ktorej wejdzie 300d z podpietym 70-200f2.8 L i do tego 17-40?
    chcialbym kupic ta ktora wyglada jak worek na buty bo nie rzuca sie w oczy ale nie wiem czy sprzet sie zmiesci
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Thumbs up

Mój nowy Mini Trekker przeszedł pierwszy chrzest na wycieczce do Kolonii - mogę zatem już powiedzieć coś więcej poza "o, nowy, fajny" :-). Wygląda na to, że Nature Trekkera będę teraz używał raczej rzadko :-) bo to cholerstwo jest naprawdę spore - dokładnie tak jak oczekiwałem.

Przede wszystkim - pojemność "pionowa" :-) Zgodnie z pierwszym wrażeniem jest wyraźnie lepiej od Nature Trekkera. Na załączonym zdjęciu 20D z gripem stoi pionowo tuż obok krawędzi i plecak zamyka się idealnie na styk, bez żadnego naciągania. Również wkładanie baterii, kart, filtrów itp. do wewnętrznych kieszeni na pokrywie tego nie zmienia.

Pojemność "pozioma" - jak widać. Body+grip z którymś z długich zoomów + osłona p-sol, 24-70 z osłoną odwróconą, 17-40 z osłoną upchaną "gdzieś tam", któraś ze stałek i databank. W takiej konfiguracji zamyka się leciutko, wszystko siedzi bardzo pewnie.

Zewnętrzna kieszeń bardzo pojemna i używalna również przy w pełni wypchanej komorze. W pełni wypchanym Nature Trekkerze do kieszeni zewnętrznej różne cosie trzeba już trochę wciskać na siłę.

Mocowanie statywu - jak już pisałem, zupełnie OK. W praktyce (na plecach) nie czuje się tego, że jest trochę dziwne :-) - nosi się jak przy dużym plecaku. No, tyle że jest problem ze stawianiem na ziemii, ale to w dość oczywisty sposób wynika z konstrukcji.

AW cover, wykonanie - nie ma o czym mówić, standard Lowepro. Rączka do noszenia mogłaby być lepsza, taka jak w większych plecakach.

W sumie jestem zdecydowanie zadowolony! To najmniejszy plecak z którym nie wyglądam jak dziewczynka w dresie z 10cm plecaczkiem w różowe misie :-) Micro Trekkery to już zdecydowanie inna, zupełnie mi nie pasująca liga.

Nature Trekker zostaje jako "storage" i jako plecak do zadań specjalnych (airshow), ale na co dzień: spotting, koncerty, zoo, inne wycieczki - nowy zakup to zdecydowanie strzał w 10.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nature Trekker zostaje jako "storage" i jako plecak do zadań specjalnych (airshow)

Po co ci wiecej sprzetu na airshow niz to co sie miesci w Mini Trekkerze? To znaczy - 100-400 sie nie zmiesci (np bez oslony/z zalozona na odwrot) ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Czy ktos moze mi powiedziec, czy w glownej - srodkowej komorze
    nowego Tamrac Expedition 5 (model 5575) zmiesci sie 20D z przykreconym
    300 f4L IS + 1.4x? Dlugosc tego szkla z konwerterem to jakies 25cm.
    Z tego zdjecia wynika, ze raczej na pewno: http://www.tamrac.com/5575_lrg.htm
    ale chce sie upewnic...

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam też tan sam problem bo sprzętu sie nazbierało a zabrac ze sobą bez torby body pare filtów i 2 obiektywy to już wyzwanie, wczoraj obejrzałem wszyskie oferty praktycznie na allegro, są praktycznie 3 rozsądne opcje :
    - tania i sensowna 220zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67296642
    - tamrac http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66281403 420 na którego
    się skusze w tym tygodniu chyba bo nic sensowniejszego się nie znajdzie
    - lowepro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66144037 360 niezłe
    wyjście

Ceny w stanach jak patrzyłęm tamrac 129$ ta co tu mam za 420 więc nie warto kombinować

Pozatym jak się zglebi trochę sprzetu to wtedy okazuje się iule warte zbędne oszczędzanie :-)

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do snowboarder'a

Myślę że tak sam zobacz jak na zdjęciu , ta kieszonka pod obiektywem jest demontowalna więć na luzie, dobra torba ma wszystko regulowane (no może prawie) ale wg mnie wygląda ładniej niż lowepro a funkcjonalnosciowo będzie jak znam życie podobnie

Domyślnie ...

mam pytanie odnosnie tej torby http://www.tamrac.com/5606.htm

czy warto to kupować ? cena na allegro jakies 240 zł

pozdrawiam