Strona 39 z 357 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Czy ktoś z Was mających np. większe plecaki Lowepro - oddawał kiedykolwiek plecak ze sprzętem do luku bagażowego? (niekoniecznie przy checkinie, ale np. przed wejściem do samolotu na wózek) Dzisiaj wpadł mi w oko nowy Computrekker (jedyna jego wada z tego co widzę, to fakt że laptop idzie do zewnętrznej komory, a nie wewnętrznej) z kółkami i rączką... W sumie fajny, bo nie trzeba taszczyć samemu, ale jak pomyślę o oddawaniu tego (a jest normalnych wymiarów bagażu pokładowego) na wózek przy każdym locie Embraerem, to mnie ciarki przechodzą. Tylko cholera w czym ten sprzęt wozić - 2 małe torby?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Dopiero zaczyna Awatar arek354
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Do wczoraj nosiłem swojego Canona w ... reklamówce. Wiem, wiem. Profanacja Dziś już chrzest bojowy przeszła torba Milano Bilora. Mam jeszcze w zapasie torbę video-fotograficzną Unomat, ale ona będzie na większe wyprawy, bo poza aparatem może zmieścić się tam jeden, dwa dodatkowe obiektywy (na które zbieram)
    Body: Canon EOS 300v + Canon EOS 350D
    Lens: kit 18-55 + EF 28-105 + EF 70-200/4 L
    Inne: 2x CF 1GB Kingston + futerał Bilora + torba Unomat + plecak Soligor + RC-1 + statyw Walimex WT-3570

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Czy ktoś z Was mających np. większe plecaki Lowepro - oddawał kiedykolwiek plecak ze sprzętem do luku bagażowego?
    Nigdy w życiu - i nie mam takiego zamiaru Natomiast już od dawna zbieram się, żeby przymierzyć NatureTrekkera do tych cosiów z napisem "it fits in - it flies" przy checkinie, bo już dwa razy w ostatniej chwili przepakowywałem sprzęt do podręcznego plecaka z obawy, że mnie zawrócą...

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo LowePro sie chwali przy niektorych plecakach ze sa przystosowane do samolotow, a wiec ze mozna je na poklad wniesc, ale chyba ten NatureTrekker jest troche za duzy na to...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

mam takie pytanie do was:
    Jaka torba naramienna będzie dobra do spakowania -> 300D, 3 obiektywów (KIT, SIGMA 70-300 APO MSII, 50f/1,8), 420ex, no i jakies 3 filterki i 2 karty CF.
    Zalezy mi na tym by mozna było wsadzic tam body razem z doczapionym szkiełkiem 70-300 (oczywiscie bez osłony
    Było by miło gdyby torba zmiesciła sie w przedziale cenowym do 200zł moze byc nawet mniej hehe
    Zastanawiam sie nad Lowepro Nova 3 AW ale nei wiem czy to wszystko sie tam zmiesci.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    mam takie pytanie do was:
    Jaka torba naramienna będzie dobra do spakowania -> 300D, 3 obiektywów (KIT, SIGMA 70-300 APO MSII, 50f/1,8), 420ex, no i jakies 3 filterki i 2 karty CF.
    Zalezy mi na tym by mozna było wsadzic tam body razem z doczapionym szkiełkiem 70-300 (oczywiscie bez osłony
    Ja dostalem ostatnio Lowepro Stealth Reporter 300 AW. Mam dokladnie ten sam zestaw szkiel (bez lampy niestety) i wszystko wchodzi bez problemu lacznie z zenitem (zamontowany pentacon 28/2.8), heliosem, pierscieniami posrednimi, ladowarka i spora iloscia dupereli. Mozna bez problemu zapakowac do niej 300D z podczepiona 70-300 z oslona zamontowana ale odwrotnie.
    Przypuszczam ze wersja 200 AW tez spelnilaby Twoje oczekiwania co do wielkosci.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Z tego co mi wiadomo LowePro sie chwali przy niektorych plecakach ze sa przystosowane do samolotow, a wiec ze mozna je na poklad wniesc, ale chyba ten NatureTrekker jest troche za duzy na to...
    Za manualem (http://www.lowepro.com/images/downloads/trekkeraw.pdf):
    The Photo Trekker AW II and Nature Trekker AW II (..) These two Trekkers fit into the overhead compartment of most airplanes.
    Tak naprawdę, to rozmiar compartmentu to ja mam w nosie - grunt żeby przeszło przez checkin, potem się jakoś upcha, chociażby pod fotel I w tym celu muszę się w końcu wybrać na lotnisko, żeby sprawdzić plecak w "sprawdzaczkach".

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Przypuszczam ze wersja 200 AW tez spelnilaby Twoje oczekiwania co do wielkosci.
    Mam 200 AW i bez problemu zmieszczę 20D z gripem i z podpiętym szkłem + dodatkowymi 2. obiektywami (w tym jeden biały długas) lub 1. obiektywem i 550EX.
    Na krótki wypad bardzo poręczna torba.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja w Austrii przymierzyłem się do MicroTrekkera 200 sąsiada i ze zdziwieniem stwierdziłem, że wchodzi tam body z gripem! Chyba niedługo znowu się do Sala do Zurichu wybiorę...

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tak naprawdę, to rozmiar compartmentu to ja mam w nosie
    To zebys sie nie zdziwil. W Embraerze 145 po prostu nie pozwola Ci takiego plecaka wniesc na poklad, kaza odstawic na wozek przed samolotem i odebrac po locie (a plecak pojdzie jak i reszta bagazy do luku bagazowego). I zapomnij, ze Ci to wejdzie do schowka nad glowe albo pod fotel...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 39 z 357 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów