A "to Twoje miasto" to jakie jest? Sprawdź w specyfikacji torby jaka jest wysokość i sprawdź w specyfikacji obiektywu jego wysokość. Głowy nie dam, ale na 99% mieści.
A "to Twoje miasto" to jakie jest? Sprawdź w specyfikacji torby jaka jest wysokość i sprawdź w specyfikacji obiektywu jego wysokość. Głowy nie dam, ale na 99% mieści.
Włożony pionowo 70-200 f4 kończy się 16 mm poniżej krawędzi torby. 70-200 f2.8 jest o 22-27 mm (zależnie od wersji) dłuższy od f4 więc teoretycznie będzie 8-13 mm wystawał ponad krawędź. To znaczy, jak patrze własnie na mój 70-200 f4 w mojej Nova 200AV, uważam, że f2.8 się zmieści. Troszkę będziesz musiał tylko poprzestawiać przegródki, bo średnica osłony przeciwsłonecznej jest dużo większa.
Obiektywnie, reasumując, torba jest o "piczy włos" za niska, ale nie powinno to przeszkadzać.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 13-07-2011 o 22:18
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No i dokonałem zakupu. Wybór padł na Lowepro CompuDay Photo 250 - został już nawet przetestowany. Komora foto jest niewielka i ogranicza się właściwie do bocznej kieszeni do której spokojnie schował się 400D z 28-135 (a jest miejsce na coś większego) - w razie potrzeby można ją skompresować dzięki czemu mamy całkiem pojemny plecak na lapka. Dostęp do sprzętu jest bardzo wygodny - po otwarciu klapy w kilka chwil można wyciągnąć aparat. Jeżeli plecak jest załadowany, to z chowaniem sprzętu może być trochę więcej problemów - komora foto nie jest dodatkowo usztywniana, więc może ulec naporowi innych fantów z komory głównej. A do tej, można zapakować całkiem sporo - u mnie standardem była mniejsza butelka wody, apteczka, 2x polar, 2x wiatrówka, kilka kanapek i batony/ciastka. Do przedniej kieszeni można zapakować telefon, mp3, karty pamięci, filtry, kable (z plecakiem otrzymujemy dodatkową saszetkę na kabelki) i jeszcze pewnie trochę. Do wykorzystania pozostaje jeszcze kieszeń boczna, gdzie można zapakować 1,5l wody (trzyma się pewnie i nie przeszkadza).
Plecak jest wygodny, dobrze trzyma się pleców i nigdzie nie uciska. Świetnie sprawdził się podczas chodzenia po górach gdzie torba foto raczej się nie sprawdza.
Całkiem ciekawa propozycja ten CompuDay Photo 250. Nie wiem czy jest to nowy model, ale wcześniej jakoś go nie zauważyłem. Chętnie sobie bym taki kupił, ale wersję bez kieszeni na laptopa, o ile taka jest. Jak duży jest przedział bagażowy? Wejdzie butelka z wodą 1,5 l? Czy jak górna komora jest załadowana, to czy ciężko wyciągnąć sprzęt?
Czy ktoś z kolegów/koleżanek posiada plecak Flipside 300 i mógłby/mogłaby się podzielić wrażeniami ze szczególnym uwzględnieniem tego co noszą w nim?
"Macałem" ten plecak w sklepie i zakochałem się w nim. ;-) Dizajn i jakość wykończenia na duży plus. Istotne z punktu widzenia użytkowania w naszym kraju jest to, że główną komorę otwiera się "od strony pleców". Plecak raczej nie na większe sesje fotograficzne (dwóch lustrzanek z obiektywami nie pomieści). Co do minusów, to chyba nie posiada pokrowca przeciwdeszczowego.
Nie posiada.
Planuję kupić taki do zestawu:
5d2
17-40
50/1,4
85/1,4
Sigma 150
430ex
ładowarki itp
i zastanawiam się czy to wszystko wejdzie.
Ale z tego co popatrzyłem w sieci to raczej tak![]()
MC_ oglądałem model niższy czyli 200 i wydaje mi się, że jakby dobrze pokombinował to i w tego bym zmieścił to co napisałeś ..Ale lepiej kupić większy, zawsze jakiegoś niespodziewanego gościa będziesz mógł wsadzić w razie czego
Co do wykonania to jest bardzo dobrze zrobiony. No i suwak od komory na sprzęt foto chodzi lekko w przeciwieństwie do togo a alphie
![]()
Model 200 to już chyba trochę za mały będzie dla mnie.
Z kolei mam teraz CompuTrekker i mimo, że fajny to jednak trochę zbyt duży. Z żalem puszczam...![]()