Strona 347 z 357 PierwszyPierwszy ... 247297337345346347348349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 461 do 3 470 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    70-200/4 się mieści.[...]
    najeli jako, że użytkujesz tę torbę to masz możliwość zmierzenia jaki zapas pozostaje w torbie po wpakowaniu tam 70-200/4.
    Z prostego rachunku matematycznego wyjdzie, czy 70-200/2.8 tam wejdzie czy nie
    Bo w liczby podawane w opisach wymiarów nie wierzył bym tak ślepo...
    5DII | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 70-200/4L IS | 430 EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    70-200/4 się mieści. A zaraz Cie przeniosą do wątku o "w czym nosic sprzęt" :P
    No właśnie bądź tak dobry i sprawdź czy coś o wysokość 23cm nawet 23,5 cm się zmieści i czy torba będzie się swobodnie zamykać. To dla mnie ważnie bo rozważam zakup lowepro nova 190 albo 2setki ale ta 190 jest o 5cm krótsza i jakby mi wystarczyła to będę wniebowzięty

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Potwierdzam, że 70-200/4 mieści się w Nova 190 bez trudu :-)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borsuk555 Zobacz posta
    No właśnie bądź tak dobry
    Najeli to niewiasta.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

W takim razie bądź tak dobra Najeli że 70-200 f4 sie mieści to wiem ale mnie interesuje 70-200 f2,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg7878 Zobacz posta
    Wiem , że parę dni już minęło od prośby o poradę ...

Kupiłem taki plecak trzy lata temu na A...gro , teoretycznie używany , ale praktycznie w stanie sklepowym. Kosztował mnie - jeśli dobrze pamiętam - ok. 90zł + przesyłka , z perspektywy kilku wyjazdów wakacyjnych oceniam - jak dla mnie - to był udany zakup.
    Nic się nie zepsuło , nie potargało , ani nie popruło , nadal wygląda jak nowy.

Nie ma co go porównywać do wyrobów Lowepro ( bo i cena nie ta ) , ale traktując go jako normalny plecak fabrycznie przystosowany do przenoszenia i ochrony sprzętu foto okazuje się , że :

- system nośny ma całkiem wygodny ,
    - posiada wiele bardzo praktycznych kieszeni i schowków ,
    - jest wyposażony w - dla mnie niezbędny - pokrowiec przeciwdeszczowy ,
    - górna komora jest całkiem pakowna ,
    - do części fotograficznej wchodzi body z podpiętym szkłem oraz dodatkowo dwa obiektywy ( ew. obiektyw + lampa ) - ale szkła raczej nie dłuższe niż 70-300 IS ,
    - ma zmyślny system przypinania statywu ( równie dobrze nadaje się on np. do przenoszenia wiatrochronu nad morzem ),
    - na szelkach z przodu ma mocowania zgodne ze standardem Lowepro SlipLock ,
    - łatwo i szybko demontuje się wkład komory foto i otrzymujemy sporych rozmiarów , zgrabny plecak turystyczny.

W Fomei Winner r08 spokojnie się spakujesz ( problemem będą dopiero większych gabarytów teleobiektywy ).

Jedyne , z czego należy sobie zdawać sprawę , to system wyjmowania i chowania aparatu - nie da się tego zrobić szybko , plecak należy zdjąć z pleców i postawić na ziemi ( chociaż , po krótkim treningu , sprzęt bez zdejmowania plecaka może nam całkiem sprawnie wyjmować i chować towarzysz podróży :-D).

Do ,,miejskiego łażenia" , gdy od dużych możliwości transportowych rzeczy niefotograficznych ważniejszy jest szybki dostęp do sprzętu , zabieram SlingShota 200 AW - spokojnie mieści body ( z gripem ) plus 2-3 szkła i lampa , do górnej komory kanapki i 0,5l. wody ( ew. kurtka przeciwdeszczowa ).

Jeśli potrzebuję spakować do plecaka naprawdę dużo sprzętu , zabieram z kolei Hamę Defender 170 , ale to już jest szafa z szelkami ( system nośny ma mniej wygodny niż w Fomei ). Defender ten jest pakowny , ale wg mnie , ze względu na swoje wymiary , niezbyt poręczny.

To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia z plecakami.
    Porada juz po fakcie ale tylko mnie upewniło, że dokonałem właściwego zakupu..
    Po kilku dniach używania jestem mega zadowolony! Plecak jest ogromny i mieści wszystko co trzeba! Wykonanie też wg. mnie bardzo dobre! Polecam naprawde!

Coś już napisał

Domyślnie LoweproFastpck

Help.
    potrzebuję plecaka dwukomorowego, najlepiej żeby część górna była w miarę pojemna i pomieściła butelkę z wodą, kanapkę czy bluzę. Znalazłem coś w ofercie Lowepro, a mianowicie serię Lowepro Fastpack.

Mam dylemat czy wziąć Fastpack 200, czy 250. Miał ktoś może okzaję porównać na żywo te dwa plecaki? Z opisu wynika że 250 różni się tylko głębokością (czyli komora na lapropa) i ma pas biodrowy.
    Jeżeli pozostałe wymiary są równe zwłaszcza komory na sprzęt i górnej, to nie ma sensu przepłacać bo laptopa nie mam i nie plauję mieć.
    Jeżeli ktoś ma któryś z tych modeli albo widział oba na raz to proszę o jakąś opinię na ich temat.
    Ewentualnie sugestie na jakiegoś innego plecaka w cenie ok 250, w podobnej wielkości i łatwym dostępem do sprzętu, to znaczy odpinanym z boku).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

ja się przyłącze do pytania tyle że oprócz tych powyżej dorzucę jeszcze plecak Lowepro Versapack
    Canon EOS 60D; C15-85mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM; C50mm f/1.8 II; C55-250 f/4-f/5.6 IS; Speedlite 430EX II; Powershot SX1 IS; Nova 180 AW; Versapack 200 AW

Coś już napisał

Domyślnie Lowepro Fastpack 200 vs 250

potrzebuję plecaka dwukomorowego, najlepiej żeby część górna była w miarę pojemna i pomieściła butelkę z wodą, kanapkę czy bluzę. Znalazłem coś w ofercie Lowepro, a mianowicie serię Lowepro Fastpack.

Mam dylemat czy wziąć Fastpack 200, czy 250. Miał ktoś może okazję porównać na żywo te dwa plecaki? Z opisu wynika że 250 różni się tylko głębokością (czyli komora na lapropa) i ma pas biodrowy. Jeżeli pozostałe wymiary są równe zwłaszcza komory na sprzęt i górnej, to nie ma sensu przepłacać bo laptopa nie mam i nie planuję mieć.
    Jeżeli ktoś ma któryś z tych modeli albo widział oba na raz to proszę o jakąś opinię na ich temat.
    Ewentualnie może jakaś sugestia innego plecaka w cenie ok 250, z podobnej wielkości plecaków i łatwym dostępem do sprzętu (okienko z boku plecaka).

Domyślnie

Czy może ktoś mi powiedzieć czy do Lowe pro nova 200 zmieści się 70-200 2,8?? Masakra w tym moim mieście nie można nigdzie znaleść i przymierzyc...

Strona 347 z 357 PierwszyPierwszy ... 247297337345346347348349 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów