Dokładnie - 3N1-3x są już wielkie jak na mój gust. W porównaniu z 3n1-2x sprawia wrażenie wielkiej, kanciatej skrzynki kórą nosisz na plecach, dlatego od razu z niego zrezygnowałem. Ale to zalezy kto czego potrzbuje, bo z drugiej strony, jeśli chce się wygodnie przenosić (w formie plecaka własnie) i łatwo wyjmować body z gripem i podpiętym szkłem typu 70-200 + mase innych rzeczy, to do trzydzesitek mieści się to wszystko bez żadnego kombinowania... Ja wolałem zgrabniejszy plecak na rower i piesze wycieczki, ale czasami denerwuje ciasnota i brak miejsca na tą inną walutę lub choćby książkę czy gazetę... Coż - coś za coś
piątka, trochę szkła i gadżety
Miałem swego czasu 3n1-20 , użytkowałem ponad rok , co mogę powiedzieć ? napewno bardzo dobrze wykonany, dobre materiały , dobre zatrzaski i zamki ... zaś jeśli chodzi o wygode użytkowania dla mnie wypadała średnio , do samego aparatu dostęp poprzez boczne otwory dobry ... blado za to wypada dostęp do reszty szkieł i akcesoriów.
Plecak sprzedałem ... teraz trochę żałuje bo brak mi czegoś takiego na wypady rowerowe, a sprawował by się idealnie![]()
EOS + L i kupa gratów ...
Ehh to już nie wiem. Czytałem, że ktoś do 3n1-22 wcisnął 50D z gripem i 70-200 F4...
Ja pisałem, stronę wcześniej ;-)
Jeśli znajdę chwilę, spróbuję zrobic zdjęcie. Dodam może tylko, że jest oczywiście trochę racji w tym co pisze Bartek, bo z jednej strony jest mnóstwo przegródek i osobnych kieszonek, ale z drugiej powoduje to że mająć sporo drobiazgów trzeba plecak obracać, odpinać zamki i klapy z róznych stron, czy tez po wyjęciu aparatu odrywac przegrody na rzepach żeby się dostać do szkła pod spodem na przykład. Nie jest też wygodne operowanie nim jako przenośnym składzikiem np na ziemi, trawie itd. no bo jak go położyć? Na plecaach, boku? Są to lekkie upierdliwości, ale nie do tego ten plecak stworzono i podobnie jak Bartek ja się go nie pozbędę, po pierwsze za jakość wykonania i ochronę sprzętu, po drugie dlatego że na body, jedno dodatkowe szkło i jakies drobne akcesoria sprawdza się świetne na rowerowych czy pieszych wypadach.
piątka, trochę szkła i gadżety
Co do plecaków serii 3n1 jeszcze jeden minus dla mnie to w środku wykończenie na żółto ... po prostu brudzi się od wkładania i wyciągania sprzetu po jakimś czasie nie wyglada to ładnie![]()
EOS + L i kupa gratów ...
Czy używał może ktoś takiej walizki? http://abitus.pl/skleprodukt.do?idk=30&idp=365
Wydaje mi się, że wygląda dość solidnie.
Na allegro jest wysyp walizek, które są tańsze, ale wyglądają na delikatne bardziej "chińskie" http://abitus.pl/skleprodukt.do?idk=30&idp=602.
Głównie chodzi mi o to aby usadowić tam dwie duże puchy, 4 niewielkie szkła zapakowane w lens-case zapięte na pasie i trochę dupereli jak aku,2 lampy, ładowarki.
Ta pierwsza mnie zaciekawiła, na drugą patrzę z przymrużeniem.
Ktoś może coś na temat powiedzieć?
Walizki w cenie 800zł raczej odpadają![]()
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Zależy do czego Ci ta skrzynia potrzebna. Jeśli tylko do przeniesienia z domu do auta i później z auta na salę to jako 'sztywna' torba pewnie da radę. Jeśli natomiast oczekujesz super zabezpieczenia sprzętu to szukałbym czegoś lepszego.
Nie myśl o wykorzystaniu tych kółeczek do transportu, niestety nasze polskie ulice są w takim fantastycznym stanie, że mojego Peli i tak zawsze noszę w ręku, bo jakoś nie mam serca męczyć sprzętu ciągłymi wibracjami i szarpnięciami.
Sam się ostatnio zastanawiałem na zakupem dodatkowej walizy, na 'duperele' i wydaje mi się, że na drobiazgi to jest to ciekawa oferta.
No i istotna jest też waga tego ustrojstwa. Mniejsza, którą pokazałeś waży 5kg, a większa 7,7kg. Doliczyć do tego ciężar sprzętu i zastanów się czy będzie Ci się chciało to tachać?
Ostatnio edytowane przez betinus ; 27-05-2011 o 10:05
sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....![]()