Strona 340 z 357 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342350 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 391 do 3 400 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Curie19 Zobacz posta
    Właśnie o tę inną walutę mi chodziło Dzieki za odpowiedź

oglądałam dziś wszystkie modele z serii 3N1. Wersja 11 jest b. mała - raczej 70-200 z body tam nie wejdzie. Nie przymierzałam, ale rozmawiałam ze sprzedawcą i powiedział mi, że raczej żadne body z gripem powyżej 7d do katy 3N1-10 (11) nie wejdzie. ten 3N1-10 to bardzo mały zgrabny plecaczek i z tego względu fajny.
    Widziałeś może model 33? Jest dużo większy od 11? Tak na oko, bo wymiary znam, 10 cm różnicy na szerokość.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarkMan Zobacz posta
    Widziałeś może model 33? Jest dużo większy od 11? Tak na oko, bo wymiary znam, 10 cm różnicy na szerokość.
    Jest wyraźnie większy. Do 3N1-2x zmieści się korpus z jakimś szkłem i obok w kieszeni 70-200. Do 3N1-3x zapakujesz bez problemu aparat z przykręconym 70-200.

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Dokładnie - 3N1-3x są już wielkie jak na mój gust. W porównaniu z 3n1-2x sprawia wrażenie wielkiej, kanciatej skrzynki kórą nosisz na plecach, dlatego od razu z niego zrezygnowałem. Ale to zalezy kto czego potrzbuje, bo z drugiej strony, jeśli chce się wygodnie przenosić (w formie plecaka własnie) i łatwo wyjmować body z gripem i podpiętym szkłem typu 70-200 + mase innych rzeczy, to do trzydzesitek mieści się to wszystko bez żadnego kombinowania... Ja wolałem zgrabniejszy plecak na rower i piesze wycieczki, ale czasami denerwuje ciasnota i brak miejsca na tą inną walutę lub choćby książkę czy gazetę ... Coż - coś za coś
    piątka, trochę szkła i gadżety

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarkMan Zobacz posta
    Tak widziałam. I tak jak pisali poprzednicy - ten plecak sprawia wrażenie wielkiej kanciastej skrzynki. Nie oglądałam go z bliska bo jest naprawdę duży a ja nie potrzebuję tak dużego plecaka.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Miałem swego czasu 3n1-20 , użytkowałem ponad rok , co mogę powiedzieć ? napewno bardzo dobrze wykonany, dobre materiały , dobre zatrzaski i zamki ... zaś jeśli chodzi o wygode użytkowania dla mnie wypadała średnio , do samego aparatu dostęp poprzez boczne otwory dobry ... blado za to wypada dostęp do reszty szkieł i akcesoriów.
    Plecak sprzedałem ... teraz trochę żałuje bo brak mi czegoś takiego na wypady rowerowe, a sprawował by się idealnie
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał

Domyślnie

Ehh to już nie wiem. Czytałem, że ktoś do 3n1-22 wcisnął 50D z gripem i 70-200 F4...

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Ja pisałem, stronę wcześniej ;-)
    Jeśli znajdę chwilę, spróbuję zrobic zdjęcie. Dodam może tylko, że jest oczywiście trochę racji w tym co pisze Bartek, bo z jednej strony jest mnóstwo przegródek i osobnych kieszonek, ale z drugiej powoduje to że mająć sporo drobiazgów trzeba plecak obracać, odpinać zamki i klapy z róznych stron, czy tez po wyjęciu aparatu odrywac przegrody na rzepach żeby się dostać do szkła pod spodem na przykład. Nie jest też wygodne operowanie nim jako przenośnym składzikiem np na ziemi, trawie itd. no bo jak go położyć? Na plecaach, boku? Są to lekkie upierdliwości, ale nie do tego ten plecak stworzono i podobnie jak Bartek ja się go nie pozbędę, po pierwsze za jakość wykonania i ochronę sprzętu, po drugie dlatego że na body, jedno dodatkowe szkło i jakies drobne akcesoria sprawdza się świetne na rowerowych czy pieszych wypadach.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Co do plecaków serii 3n1 jeszcze jeden minus dla mnie to w środku wykończenie na żółto ... po prostu brudzi się od wkładania i wyciągania sprzetu po jakimś czasie nie wyglada to ładnie
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

Czy używał może ktoś takiej walizki? http://abitus.pl/skleprodukt.do?idk=30&idp=365
    Wydaje mi się, że wygląda dość solidnie.

Na allegro jest wysyp walizek, które są tańsze, ale wyglądają na delikatne bardziej "chińskie" http://abitus.pl/skleprodukt.do?idk=30&idp=602.

Głównie chodzi mi o to aby usadowić tam dwie duże puchy, 4 niewielkie szkła zapakowane w lens-case zapięte na pasie i trochę dupereli jak aku,2 lampy, ładowarki.
    Ta pierwsza mnie zaciekawiła, na drugą patrzę z przymrużeniem.
    Ktoś może coś na temat powiedzieć?
    Walizki w cenie 800zł raczej odpadają
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Czy używał może ktoś takiej walizki? http://abitus.pl/skleprodukt.do?idk=30&idp=365
    Wydaje mi się, że wygląda dość solidnie.

Na allegro jest wysyp walizek, które są tańsze, ale wyglądają na delikatne bardziej "chińskie" http://abitus.pl/skleprodukt.do?idk=30&idp=602.

Głównie chodzi mi o to aby usadowić tam dwie duże puchy, 4 niewielkie szkła zapakowane w lens-case zapięte na pasie i trochę dupereli jak aku,2 lampy, ładowarki.
    Ta pierwsza mnie zaciekawiła, na drugą patrzę z przymrużeniem.
    Ktoś może coś na temat powiedzieć?
    Walizki w cenie 800zł raczej odpadają
    Zależy do czego Ci ta skrzynia potrzebna. Jeśli tylko do przeniesienia z domu do auta i później z auta na salę to jako 'sztywna' torba pewnie da radę. Jeśli natomiast oczekujesz super zabezpieczenia sprzętu to szukałbym czegoś lepszego.
    Nie myśl o wykorzystaniu tych kółeczek do transportu, niestety nasze polskie ulice są w takim fantastycznym stanie, że mojego Peli i tak zawsze noszę w ręku, bo jakoś nie mam serca męczyć sprzętu ciągłymi wibracjami i szarpnięciami.

Sam się ostatnio zastanawiałem na zakupem dodatkowej walizy, na 'duperele' i wydaje mi się, że na drobiazgi to jest to ciekawa oferta.

No i istotna jest też waga tego ustrojstwa. Mniejsza, którą pokazałeś waży 5kg, a większa 7,7kg. Doliczyć do tego ciężar sprzętu i zastanów się czy będzie Ci się chciało to tachać?
    Ostatnio edytowane przez betinus ; 27-05-2011 o 10:05
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Strona 340 z 357 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342350 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów