Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Istnieją jakieś fajne plecaki na rower/miasto/ uczelnie? Tak, żeby weszło body+ dwie stałki z lampą i dodatkowo laptop 15'? Fajnei, żeby nie był to klocek. Mam Naneu pro alpha i o ile na plenery w góry itp jest cudowny to na miasto jest po prostu za dużym klockiem

Ps.Lampa nie musi się zmieścić- nie jest to konieczność. Fajnie żeby plecak wyglądał jak typowy miejski. Ostatecznie na miasto/uczelnie może być niepozorna torba
    Doradźcie coś fajnego bo nie mam możliwości pomacania a przez internet ciężko coś dobrać.
    Ja mam, i sobie bardzo chwalę, Katę 3N-20. Ta wersja akurat nie zmieści laptopa, ale jest też odmiana 3N-22, która praktycznie nie różni się wielkością, lecz ma kieszeń na niedużego laptopa. Plecak jest naprawdę zgrabny a sporo zmieści, lampę też
    Wykonanie pierwsza klasa, sprzęt dobrze zabezpieczony. Dodatkowy atut to system sling (czyli jeden pas na skos i klapy po bokach otwierające się jednym pociągnięciem dzięki czemu mamy szybki dostęp do sprzętu). Z kolei kiedy ramiączka zapnie się w klasyczny sposób nosi się go bardzo wygodnie i pewnie. Fajny patent to również metalowe oczko na górze plecaka i spinki klap na dole tak przygotowane, że można łatwo i wygodnie dopiąć "nosidełko" na statyw.
    Choć nie jest do tego zaprojektowany, to po odpowiednim ułożeniu przegródek daję radę zmieścić body nawet z podpiętym 70-200 4L i nadal mam do niego szybki dostęp z ocznej klapy.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    Ja mam, i sobie bardzo chwalę, Katę 3N-20. Ta wersja akurat nie zmieści laptopa, ale jest też odmiana 3N-22, która praktycznie nie różni się wielkością, lecz ma kieszeń na niedużego laptopa. Plecak jest naprawdę zgrabny a sporo zmieści, lampę też
    Wykonanie pierwsza klasa, sprzęt dobrze zabezpieczony. Dodatkowy atut to system sling (czyli jeden pas na skos i klapy po bokach otwierające się jednym pociągnięciem dzięki czemu mamy szybki dostęp do sprzętu). Z kolei kiedy ramiączka zapnie się w klasyczny sposób nosi się go bardzo wygodnie i pewnie. Fajny patent to również metalowe oczko na górze plecaka i spinki klap na dole tak przygotowane, że można łatwo i wygodnie dopiąć "nosidełko" na statyw.
    Choć nie jest do tego zaprojektowany, to po odpowiednim ułożeniu przegródek daję radę zmieścić body nawet z podpiętym 70-200 4L i nadal mam do niego szybki dostęp z ocznej klapy.
    bob_ a jaka jest wielkość górnej przegrody w Kata 3N-20?

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Curie19 Zobacz posta
    bob_ a jaka jest wielkość górnej przegrody w Kata 3N-20?

Jeśli masz na myśli tą komorę od góry, to jest całkiem spora. Mieszczę do niej zapasową kartę, kabelek usb i synchro (ma wewnątrz mini kieszonki które to wszytko uporządkują), obiektyw 17-55, lub 70-200 i lampę. To w przeliczeniu na znany nam sprzęt. W przeliczeniu na inną walutę, to komora ta spokojnie mieści... czteropak piwa
    piątka, trochę szkła i gadżety

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów