Strona 339 z 339 PierwszyPierwszy ... 239289329337338339
Pokaż wyniki od 3 381 do 3 390 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    ... Super pasek...
    no wlasnie,snowboarder - jak ten super pasek trzyma sie na ramieniu, ( a konkretnie ta czesc ktora przylega bezposrednio do ramienia)? Czytalem opinie goscia ktory "plakal" ze pasek zeslizguje mu sie z ramienia. A moze gosc byl nietypowo zbudowany??:
    Torba rzeczywiscie wyglada dosc orginalnie, ostatniej rzeczy jakiej bym sie tam spodziewal to chyba wlasnie sprzetu fotograficzneg - i o to wlasnie chodzi;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LLL Zobacz posta
    To już nikt nie używa Lowepro? mam pare modeli i jestem zadowolony. Duża torba reporterska jest naprawde pojemna
    Lowepro było naprawdę dobre za czasów Computrekkera. Później wyrosła bardzo silna konkurencja z Katą i niestety nieznanym w Polsce TTP na czele, a same nowe projekty Lowepro przestały być w porównaniu tak atrakcyjne (pomijając kwestię wątpliwych pomysłów w nosidłach profesjonalnych - takich jak na przykład kieszeń na laptopa w serii Vertex umieszczona na zewnątrz, a nie przy plecach gdzie jest bezpieczniej).

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LLL Zobacz posta
    To już nikt nie używa Lowepro? mam pare modeli i jestem zadowolony. Duża torba reporterska jest naprawde pojemna
    w porównywalnej cenie w Tamracu zmiescisz o 1/3 więcej
    masz 5 lat gwarancji a nie wieczystą
    ale ja nie mam zdrowia żeby tyle nosić na ramieniu

jak targasz codziennie Lowepro to warto bo po 3 latach wymienisz na nową bo się albo przetrze na łączeniu albo suwak rozwalisz

ja wybrałem większą pojemność a przez 5 lat i tak jej nie zniszczę w bagażniku

Lowe noszę małą prawie codziennie: w lowepro pro mag 2 wchodzi wszystko co powinno na wszystkie niespodziewane potrzeby

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    w porównywalnej cenie w Tamracu zmiescisz o 1/3 więcej
    masz 5 lat gwarancji a nie wieczystą
    ale ja nie mam zdrowia żeby tyle nosić na ramieniu

jak targasz codziennie Lowepro to warto bo po 3 latach wymienisz na nową bo się albo przetrze na łączeniu albo suwak rozwalisz

ja wybrałem większą pojemność a przez 5 lat i tak jej nie zniszczę w bagażniku

Lowe noszę małą prawie codziennie: w lowepro pro mag 2 wchodzi wszystko co powinno na wszystkie niespodziewane potrzeby
    Mam pytanko jeszcze odnośnie Tamraca 13-tki. Bo pisałeś, że w pojemności spore różnice pomiędzy 12 i 13. Na fotkach widzę jedynie różnicę w postaci kieszeni na lapka (dla mnie zbędnej), a cenowo to ponad 150 zł różnicy.

To jak z tą pojemnością głównej komory?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Mam pytanko jeszcze odnośnie Tamraca 13-tki. Bo pisałeś, że w pojemności spore różnice pomiędzy 12 i 13. Na fotkach widzę jedynie różnicę w postaci kieszeni na lapka (dla mnie zbędnej), a cenowo to ponad 150 zł różnicy.

To jak z tą pojemnością głównej komory?
    Teraz nie mam jak zrobić fotografii dwóch toreb bo nie widze się z drugim fotografem tak aby mieć ze sobą dwie torby jednocześnie
    ale różnice są spore w wysokości torby

w 12 wchodzi body z gripem
    w 13 pod body z gripem wejdzie jeszcze w poprzek 4/70-200 i nic nie wystaje

w 13 w pionie wrzucę bez składania osłony spokojnie 2/135 i 4/70-200
    w 12 raczej tak się nie da.

jak kupowałem sam torbę to te poniższe wymiary były dla mnie bardzo podobne a w rzeczywistości wchodzi sporo więcej np jak w pro12 musze mieć złożone osłony i wchodzą szkła na styk to w pro13 mam normalnie założone osłony i jeszcze mam miejsce po bokach i od spodu
    wymiary wew głównej torby 5612
    38 x 17 x 21 cm
    wymiary wew głównej torby 5613
    39 x 19 x 27 cm

Lampy w pro13 wchodzą pionowo ze stofenem i jest jeszcze centymetr zapasu na inny filtr, grid czy wyzwalacze żeby upchać na max

po takim czasie użytkowania nie tęsknię do pro12
    ja głównie w kieszeni na lapka noszę blendy i dokumenty A4 - przydaje się mimo że, laptopa prawie nie używam

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

A jak to się ma w Twojej ocenie do mojej stopki + 7D, na które czekam oraz + jeszcze jedno 430exII i Sami 14 2.8.

Wszystko powyższe wolałbym wkładać z założonymi normalnie osłonami.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    A jak to się ma w Twojej ocenie do mojej stopki + 7D, na które czekam oraz + jeszcze jedno 430exII i Sami 14 2.8.

Wszystko powyższe wolałbym wkładać z założonymi normalnie osłonami.
    Będziesz miał jeszcze sporo miejsca w pro13
    w pro 12 ?

przykładowo
    korpus ze szkłem 7d C28mm
    korpus ze szkłem 450d S14mm
    430ex w boczn
    430ex w boczn

masz jeszcze miejsca na 4 szkła w pro12
    masz jeszcze miejsce na 6 szkieł małych plus dwa dłuższe pod korpusami lub 2 krótkie i cztery dłuższe szkła w pro 13

a masz tylko trzy krótkie [długość obiektyw a nie ogniskowa]
    8mm
    50mm
    85mm

akcesoria wejdą w 4 kieszenie zewnętrzne

jak zamierzasz cos jeszcze kupować i to dźwigać to pro13 jak więcej szkieł mieć nie będziesz miał a masz kasę i chcesz wieczystą gwarancję to bierz mniejsze lowepro w cenie pro13 jak coś ci się zepsuje w torbie to oddajesz i masz zawsze albo naprawę albo zwrot nowej.

ja zaś do pro13 dokupiłem Pro Mag II do codziennego noszenia, na max upchany mieści 4 szkła z korpusem plus 2 lampy

2/35
    50mm
    135mm
    24-105
    2x580ex
    YU 602
    16 x eneloop
    4xAkumulator
    to w głównej komorze
    do tego jak potrzebuję
    zapinam 3 Lenscse z 70-200, 85mm Puch 60 na 2 korpus

jak komu wygodnie - taki modułowy zestaw mi pasuje i mogę go modyfikować w zależności od potrzeb
    Musisz sam sprawdzić czy będzie ci wygodnie tak nosić sprzęt na plener.

Dopiero zaczyna Awatar Szpakos

Domyślnie

heh stronka bomba, faktycznie jest w czym przebierac. Tym bardziej ze potrzebna mi troba z szybkim dostepem i latwa obsluga :P teraz biegam z plecakiem, i choc chwale go jak lece w gory/las to jednak przy wypadzie na miasto brakuje mi szybkiego dostepu do puszki stad tez szukam dobrej i wytrzymalej torby ktora wyglada normalnie a nie jak typowa torba foto ot co
    EOS 60D + 10-22/3.5 + 24-105/4L + 80/1.8 + 430EX II + Sherpa 600R & DF-50 + Domke F-2 & Lowepro Flipside 400

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szpakos Zobacz posta
    heh stronka bomba, faktycznie jest w czym przebierac. Tym bardziej ze potrzebna mi troba z szybkim dostepem i latwa obsluga :P teraz biegam z plecakiem, i choc chwale go jak lece w gory/las to jednak przy wypadzie na miasto brakuje mi szybkiego dostepu do puszki stad tez szukam dobrej i wytrzymalej torby ktora wyglada normalnie a nie jak typowa torba foto ot co
    Zerknij na Vanguarda up rise ja mam 33. Wykonana bardzo dobrze. Moja mieści spokojnie 7d z zapiętym 17-55, lampe, 70-300, 50 1,4 i spokojnie jest jeszcze miejsce na jeden obiektyw rozmiarów c 17-55. W kieszeni zewnętrznej wchodzi ipad a jak rozepne zamek to mieści mi się jeszcze laptop 13,3.

Rozwiązanie z zamkiem u góry jest rewelacyjne i łatwo wyciągnąć aparat.

Strona 339 z 339 PierwszyPierwszy ... 239289329337338339

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów