Strona 339 z 357 PierwszyPierwszy ... 239289329337338339340341349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 381 do 3 390 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Istnieją jakieś fajne plecaki na rower/miasto/ uczelnie? Tak, żeby weszło body+ dwie stałki z lampą i dodatkowo laptop 15'? Fajnei, żeby nie był to klocek. Mam Naneu pro alpha i o ile na plenery w góry itp jest cudowny to na miasto jest po prostu za dużym klockiem

Ps.Lampa nie musi się zmieścić- nie jest to konieczność. Fajnie żeby plecak wyglądał jak typowy miejski. Ostatecznie na miasto/uczelnie może być niepozorna torba
    Doradźcie coś fajnego bo nie mam możliwości pomacania a przez internet ciężko coś dobrać.
    Ja mam, i sobie bardzo chwalę, Katę 3N-20. Ta wersja akurat nie zmieści laptopa, ale jest też odmiana 3N-22, która praktycznie nie różni się wielkością, lecz ma kieszeń na niedużego laptopa. Plecak jest naprawdę zgrabny a sporo zmieści, lampę też
    Wykonanie pierwsza klasa, sprzęt dobrze zabezpieczony. Dodatkowy atut to system sling (czyli jeden pas na skos i klapy po bokach otwierające się jednym pociągnięciem dzięki czemu mamy szybki dostęp do sprzętu). Z kolei kiedy ramiączka zapnie się w klasyczny sposób nosi się go bardzo wygodnie i pewnie. Fajny patent to również metalowe oczko na górze plecaka i spinki klap na dole tak przygotowane, że można łatwo i wygodnie dopiąć "nosidełko" na statyw.
    Choć nie jest do tego zaprojektowany, to po odpowiednim ułożeniu przegródek daję radę zmieścić body nawet z podpiętym 70-200 4L i nadal mam do niego szybki dostęp z ocznej klapy.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Coś już napisał

Domyślnie

Heyka.

Potrzebuję plecaka na co dzień, mianowicie. Powinien pomieścić laptopa 14,1 cala, lustrzankę (5d + obiektyw max wielkości 70-200 sigma 2.8 + jakiś zapasowy obiektyw w stylu 50 1.4), oczywiście przegródki na notatnik, dysk zewnętrzny... Cena do 400 zł. Plecak nie może być wielki...

Oraz torbę, tutaj w grę wchodzi tylko aparat (największy obiektyw jak wyżej) + 2 dodatkowe w stylu 50 i szerokiego kąta. Cena 250-300 zł.

Najbardziej zależy mi na plecaku, bo jak już się trafi fajny, to nie wejdzie 70-200 .

Edit.
    Kurna ten jest fajny, ale cena zabija na chwile obecną:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepr...w-czarny.html#...
    Ostatnio edytowane przez DarkMan ; 17-05-2011 o 14:57

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Niby na sprzęt wydaje się tysiące więc taki plecak może nie jest kosmicznie drogi, biorąc pod uwagę to co w nim nosimy... Ale ja i tak bym tyle nie dał za plecak mimo, że mi się bardzo podoba

Domyślnie

Ja kupiłem Lowepro Classfield 160 AW bo chciałem coś mniejszego na 5DII 70-200 2.8 z osłoną, 24-105 z osłoną, oraz 50 1.4 i lampa błyskowa.
    Jestem bardzo zadowolony, wszystko mieści się idealnie. Torba przeszła test w kościele podczas komunii. Jest wygodna. Jestem zadowolony z jej dyskretnego wyglądu (niefotograficznego). Mam czarną.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    Ja mam, i sobie bardzo chwalę, Katę 3N-20. Ta wersja akurat nie zmieści laptopa, ale jest też odmiana 3N-22, która praktycznie nie różni się wielkością, lecz ma kieszeń na niedużego laptopa. Plecak jest naprawdę zgrabny a sporo zmieści, lampę też
    Wykonanie pierwsza klasa, sprzęt dobrze zabezpieczony. Dodatkowy atut to system sling (czyli jeden pas na skos i klapy po bokach otwierające się jednym pociągnięciem dzięki czemu mamy szybki dostęp do sprzętu). Z kolei kiedy ramiączka zapnie się w klasyczny sposób nosi się go bardzo wygodnie i pewnie. Fajny patent to również metalowe oczko na górze plecaka i spinki klap na dole tak przygotowane, że można łatwo i wygodnie dopiąć "nosidełko" na statyw.
    Choć nie jest do tego zaprojektowany, to po odpowiednim ułożeniu przegródek daję radę zmieścić body nawet z podpiętym 70-200 4L i nadal mam do niego szybki dostęp z ocznej klapy.
    bob_ a jaka jest wielkość górnej przegrody w Kata 3N-20?

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Curie19 Zobacz posta
    bob_ a jaka jest wielkość górnej przegrody w Kata 3N-20?

Jeśli masz na myśli tą komorę od góry, to jest całkiem spora. Mieszczę do niej zapasową kartę, kabelek usb i synchro (ma wewnątrz mini kieszonki które to wszytko uporządkują), obiektyw 17-55, lub 70-200 i lampę. To w przeliczeniu na znany nam sprzęt. W przeliczeniu na inną walutę, to komora ta spokojnie mieści... czteropak piwa
    piątka, trochę szkła i gadżety

apioo
    Guest

Domyślnie

Czy Lowepro Inverse 100 AW mieści w pionie obiektywem w dół 5D z 24-70 oraz w zapasie da się jeszcze upchnąć 50mm f/1.4?

Coś już napisał

Domyślnie

Fajnie, że wspomnieliście o firmie Kata.
    Kata D-3N1-11 Ktoś ma ten model? Wejdzie tam 5d z 70-200? Albo chociaż rozłączony.., Choć wolałbym nie.

To fascynujące, że w sprzedaży jest cała masa modeli plecaczków, różnych producentów, ale wszyscy oni powielają konstrukcje konkurencji i ostatecznie wybór pozostaje głównie w kwestii designu... Albo jakieś wielkie krowy na cały dobytek i lapka 17 cali albo maleństwo na aparat z 50...
    Ostatnio edytowane przez DarkMan ; 19-05-2011 o 14:45

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

do posiadaczy lub osób które widziały torbę KATA DC-445

Zmieści się tam 50d z gripem i podpiętym 17-55 do tego 70-200/2.8, 50mm i 430ex plus kilka bateryjek i innych pierdółek?
    Bardzo mi się spodobała ta torba tylko jak się wam sprawuje jak się wyciąga sprzęt czy są jakieś problemy z nią?

z góry dziękuję
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    Jeśli masz na myśli tą komorę od góry, to jest całkiem spora. Mieszczę do niej zapasową kartę, kabelek usb i synchro (ma wewnątrz mini kieszonki które to wszytko uporządkują), obiektyw 17-55, lub 70-200 i lampę. To w przeliczeniu na znany nam sprzęt. W przeliczeniu na inną walutę, to komora ta spokojnie mieści... czteropak piwa
    Właśnie o tę inną walutę mi chodziło Dzieki za odpowiedź

Cytat Zamieszczone przez DarkMan Zobacz posta
    Fajnie, że wspomnieliście o firmie Kata.
    Kata D-3N1-11 Ktoś ma ten model? Wejdzie tam 5d z 70-200? Albo chociaż rozłączony.., Choć wolałbym nie.

To fascynujące, że w sprzedaży jest cała masa modeli plecaczków, różnych producentów, ale wszyscy oni powielają konstrukcje konkurencji i ostatecznie wybór pozostaje głównie w kwestii designu... Albo jakieś wielkie krowy na cały dobytek i lapka 17 cali albo maleństwo na aparat z 50...
    oglądałam dziś wszystkie modele z serii 3N1. Wersja 11 jest b. mała - raczej 70-200 z body tam nie wejdzie. Nie przymierzałam, ale rozmawiałam ze sprzedawcą i powiedział mi, że raczej żadne body z gripem powyżej 7d do katy 3N1-10 (11) nie wejdzie. ten 3N1-10 to bardzo mały zgrabny plecaczek i z tego względu fajny.
    Ostatnio edytowane przez Curie19 ; 19-05-2011 o 21:38

Strona 339 z 357 PierwszyPierwszy ... 239289329337338339340341349 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów