Strona 319 z 357 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 181 do 3 190 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrMoni Zobacz posta
    To i ja zapytam o poradę. Chcę w najbliższych dniach zakupić plecak foto. Sprzęt jaki zamierzam w nim nosić to: 50d z gripem, 17-55, 85 1.8 i 135L w niedalekiej przyszłości 70-200 f2.8. Cholernie istotne jest dla mnie mocowanie na statyw. Posiadam Triopo MX-1327 z głowicą kulową łączna waga jakieś 3kg. Zastanawiałem się nad naneu pro alpha ale doczytałem w tym wątku, że pas biodrowy będzie dla mnie za wysoko. Mam aż 194cm wzrostu. Możecie doradzić cokolwiek do 300zł czy do tej kwoty nic nie znajdę?
    Biorąc pod uwagę Naneu Pro Alpha, to docelowo masz o jeden obiektyw za dużo aby w nim wszystko pomieścić - pomijam już fakt, że przy Twoim wzroście pas biodrowy będziesz mieć ciut poniżej przepony.
    Generalnie do Twojego zestawu nie polecam plecaka dwukomorowego, gdyż w dolnej komorze po prostu wszystkiego nie zmieścisz.
    Cena do 300 zł: tutaj coś znajdziesz dla siebie: http://allegro.pl/listing.php/search...iew=Poka%C5%BC lub tutaj: http://www.cyfrowe.pl/torby-i-pokrow...ro-Tamrac.html
    Ja chyba bym wybrał: http://allegro.pl/plecak-lowepro-rov...456521028.html
    Chociaż z drugiej strony biorąc pod uwagę wagę Twojego statywu (3 kg) to raczej będzie ciężko znaleźć plecak z naprawdę stabilnym uchwytem dla Twojego trójnoga.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

I to jest właśnie ten duży problem... Większość plecaków w tym przedziale cenowym ma uchwyty na statyw z boku. Boje się, że przy takiej wadze noszenie tripoda w taki sposób będzie uciążliwe. Jakie są wasze odczucia na temat bocznych mocowań? W oko wpadły mi jeszcze: Benro Beyond B200, Naneu Urban 120, Case Logic xnslr6 lub snlr6 ale chyba żaden nie utrzyma stabilnie takiego statywu...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrMoni Zobacz posta
    I to jest właśnie ten duży problem... Większość plecaków w tym przedziale cenowym ma uchwyty na statyw z boku. Boje się, że przy takiej wadze noszenie tripoda w taki sposób będzie uciążliwe. Jakie są wasze odczucia na temat bocznych mocowań? W oko wpadły mi jeszcze: Benro Beyond B200, Naneu Urban 120, Case Logic xnslr6 lub snlr6 ale chyba żaden nie utrzyma stabilnie takiego statywu...
    Sądzę, że przy takiej wadze statywu lepszy będzie plecak z tylnym mocowaniem statywu. Na Twoim miejscu wziąłbym pod uwagę: http://allegro.pl/plecak-lowepro-rov...456521028.html Ja osobiście właśnie taki posiadam i go polecam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Co do Pasa biodrowego przy 182 cm to przy lekko opuszczonych szelkach zapinam go na wysokości pępka. Przy opuszczeniu na maxa pas jest tam gdzie trzeba z tym, ze srednio wtedy się nosi. Jedno szkło zawsze możesz wsadzić w pokrowcu do górnej komory lub przyczepić do tego nieszczęsnego pasa biodrowego

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    Czym się różnią plecaki Naneu Alpha L oraz Naneu Alpha ?? (oprócz ceny??)

Alpha L
    http://allegro.pl/naneu-alpha-l-dwuk...419516142.html

Alpha
    http://allegro.pl/naneu-alpha-dwukom...429228878.html

Czy dobrze widzę: różni się tylko kieszenią na laptopa?
    I różnica jest prawie 70 złotych ?
    Czy ktoś z Was ma moze ten plecak i mógłby się podzielić wrażeniami z użytkowania z zaznaczeniem jaki sprzet tam nosi i z jaką intensywnością?

pozdr
    Posiadam taki plecak (wersja czarna) długo wybierałem wcześniej miałem torbę fomei którą również sobie chwaliłem ...
    Dużo na necie jest opinii na temat sprzętu firmy kata jak mantra powtarzane że jest taki świetny bo robią go Izraelczycy...Wiadomo reklama dźwignią handlu ale ja nie kupuje UZI tylko plecak ...Porównywałem produkty katy i Naneu nie przemawiam do mnie Izraelska reklama oparta na niczym poza sloganami na które większość się łapie ...Ale wystarczy wziąć do ręki produkt firmy Neneu i zapominamy o firmie kata ..Plecak jest świetny, materiał jest super wszytko idealnie spasowane suwaki po roku chodzą tak jak w dniu zakupu nawet jedna niteczka nie dostaje jest sporo przemyślanych rozwiązań dyskretne kieszonki wewnątrz zresztą jest ich nie mało ...Miałem ten plecak w afryce nosiłem go cały dzień jest tak dopasowany że nie odczuwamy ciężaru i nie wiem z czego to wynika ale w tym plecaku nikt się nie garbi..Jest tak wyprofilowany że sprawia wrażenie drugiej skóry...Teraz kiedy mam więcej sprzętu niż w dniu zakupu i dodatkowo muszę zabierać inne rzeczy nie koniecznie związane z fotografią plecak stał się nieco zbyt mały i mam problem bo po przygodzie z jakością jaką firmy Neneu to co oferuje konkurencja nie bardzo mi odpowiada czy to wizualnie,materiałowo czy użytkowo ...Więc waham się z wstawieniem swojego plecaka na Allegro bo nie mam pomysłu żeby czymś lepszym go zastąpić ...Jeśli znajdę coś w zamian mój plecak będzie na sprzedaż ///stan idealny jak ze sklepu i podejrzewam że długo jeszcze taki pozostanie...
    Dla porównania mam w domu pokrowiec na szkło
    70-200f.2.8 (lens-case lowepro)
    Niby solidna firma i opatentowane materiały niby ten sam czarny materiał ...Wystarczy położyć obok siebie plecak i pokrowiec wątpliwości co solidniejsze mijają natychmiast ...Polecam Neneu Alpha ja lepiej nie znalazłem a szukałem bardzo uważnie ...
    Jeśli ktoś chętny do zakupu to zapewne sprzedam bo już się w nim nie mieszczę...
    Ale czy ode mnie czy ze sklepu zawsze będzie to świetny wybór ...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Polecam Neneu Alpha ja lepiej nie znalazłem a szukałem bardzo uważnie ...
    Mam, używam, chwalę sobie. Spełnia moje oczekiwania. Warto, solidnie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mam prośbę do użytkowników alphy Wstawcie fotki rozmieszczenia przegródek..Ja wczoraj kombinowałem i jakoś nie mogę sensownie tego rozłożyć, żeby wszystko się pomieściło. W internecie są zdjęcia i za chiny nie mogę upchnąć tyle ile np na zdjęciach prezentowanych przez naneu ..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Case Logic XNSLR4 polecam z czystym sumieniem noszę w niej wszystko co w stopce oprócz zenita + lampa 430 exII i jeszcze jest troche miejsca
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Lowepro 200 AW....3szkła i 430 wchodzą bez problemu. Sporo kieszonek na pomniejszą graciarnie. Solidnie wykonany.
    |Canon|

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

a co byście polecili jeżeli chce coś mega ogromnego ? chciałbym się zmieścić z dwoma korpusami 40d i 5d + grip, 5 szkieł, 4 lampy błyskowe, wyzwalacze, 3 ładowarki, 4 baterie, grucha do dmuchania, pokrowiec przeciw deszczowy na aparat... chciałbym upchnąć wszystko w jedną torbę i by się zamykała normalnie a nie wyglądała jak balon.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Strona 319 z 357 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów