Strona 31 z 357 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał Awatar asknet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Pisz konkretnie: łódka, góry, nurkowanie? Coś konkretnego można poradzić tylko wiedząc do czego Ci to potrzebne. Szklana kula się zepsuła
    w Hogwarcie jest serwis ...:-)
    Konkretnie wedkowanie i glebokie brodzienie w spodniobutach ...:-)tak po pierś i czasem zdaża się popłynąć co powoduje ze woda wlewa sie za spodniobuty gdzie zazwyczaj trzymam aparat ...plecak fajna rzecz ale spróbuj na środku rzeki stojac głęboko zdjąć to z plecow wyjąć aparat zrobić zdjęcie schować aparat wsadzić go na plecy ..wszytsko to trzymajac wedke w jednej ręce ...:-)
    Bardziej pasowal by ten pokrowiec EvaMarine ale oglądając go miałem wrażenie że dostęp do funkcji aparatu jest b mocno utrudniony .....:-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asknet
    Konkretnie wedkowanie i glebokie brodzienie w spodniobutach ...:-)tak po pierś i czasem zdaża się popłynąć co powoduje ze woda wlewa sie za spodniobuty gdzie zazwyczaj trzymam aparat
    No to wszystko jasne. Półśrodki nie są dla Ciebie, potrzebujesz wodoszczelnej obudowy do aparatu, niezależnie od tego czy mniej, czy bardziej utrudnia dostęp do funkcji. Ta EvaMarine wydaje mi się jakoś podejrzanie "workowata" - do tej pory widywałem raczej "obudowy" niż "torby". Myślę jednak, że w Twoim przypadku może być to zaletą, bo łatwiej jest sobie taki worek gdzieś doczepić, niż mieć na pasku plastikowe monstrum.

Domyślnie

Myślę jednak, że w Twoim przypadku może być to zaletą, bo łatwiej jest sobie taki worek gdzieś doczepić, niż mieć na pasku plastikowe monstrum.
    O tym właśnie myśle ...... miałem to w rękach ale bez aparatu w srodku ....moża to to nosić na plecach jak plecak .... chyba trzeba będzie wybrać mniejsze zło no i zawsze jakieś zdjęcia podwodne może da się z tym zrobić .... :-)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To gdzie to pytanie?

Jeśli chodzi o zabezpieczenie przed deszczem itp., to w tej chwili chyba większość Lowepro ma już AW cover. Sprawdzone, działa. Jeśli o zabezpieczenie przed wpadnięciem do wody np. na łódce.. to chyba tylko obudowa podwodna pozostaje
    Oj Muflon, to nie jest do konca tak jak napisales. Przeciez LowePro ma te plecaki Dry Zone 100 i Dry Zone 200 ktore (podobno) wogole nie przekaja nawet jak wpadna do wody...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Oj Muflon, to nie jest do konca tak jak napisales. Przeciez LowePro ma te plecaki Dry Zone 100 i Dry Zone 200 ktore (podobno) wogole nie przekaja nawet jak wpadna do wody...
    Kupując Nature Trekkera przymierzałem się też dość mocno do DryZone i.. "nie wydaje mnie się". Owszem, na bagno bym z nim poszedł, jeśli fotografia byłaby moim głównym celem (w przypadku askneta nie jest i taki plecak by był praktycznie nieużyteczny). Jednak nie odważyłbym się wrzucić go zapakowanego wszelkim dobrem do wody z łódki.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kupując Nature Trekkera przymierzałem się też dość mocno do DryZone i.. "nie wydaje mnie się". Owszem, na bagno bym z nim poszedł, jeśli fotografia byłaby moim głównym celem (w przypadku askneta nie jest i taki plecak by był praktycznie nieużyteczny). Jednak nie odważyłbym się wrzucić go zapakowanego wszelkim dobrem do wody z łódki.
    Tylko ze Dry Zone jest chyba "troche" mniejszy niz Nature Trekker, wiec spokojnie mozna go na brzuchu trymac a na plecach inny plecak z rzecami ktore "moga sie pomoczyc". No bo chyba asknet nie bedzie otwierac plecaka w polowie polowow
    Troche moich knotow

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Tylko ze Dry Zone jest chyba "troche" mniejszy niz Nature Trekker, wiec spokojnie mozna go na brzuchu trymac
    Odpowiem najkrócej: nie, nie można Przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam (a jestem raczej sporych rozmiarów).

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Odpowiem najkrócej: nie, nie można Przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam (a jestem raczej sporych rozmiarów).
    No moze nie jest to bardzo wygodna alternatywa, ale dla chcacego....
    Troche moich knotow

Domyślnie

no wlaśnie będe otwierał i wyjmował w trakcie połowów wiec pewna ergonomia musi być. Na targach widzialem taki plecak wwalony do akwarium z woda ...w środku był suchy:-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asknet
    no wlaśnie będe otwierał i wyjmował w trakcie połowów wiec pewna ergonomia musi być. Na targach widzialem taki plecak wwalony do akwarium z woda ...w środku był suchy:-)
    No dobra, wezmy w takim razie wariant obudowy podwodnej/worka na aparat pod uwage. Aparat bedzie bezpieczny, ale co z reszta ?? Dodatkowe karty pamieci, szkla, databank, itp. Jak to wpadnie do wody to bedzie koniec. Nie mowie ze specjalnie bedziesz kapac sprzet ale wypadki sie zdarzaja...

Moze po prostu kupic worki zamykane hermetycznie, na kazdy element zalozyc 2 (na wszelki wypadek), a na aparat no niech juz bedzie ta obudowa
    Troche moich knotow

Strona 31 z 357 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów