Strona 309 z 357 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 081 do 3 090 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Na przykładzie Katy 3N1-22 i opcji sling.

- przeręcamy plecak do przodu
    - otwieramy boczną klapę
    - zmieniamy szkło
    - odwracamy na plecy

Całość - szybko i sprawnie, bez obawy że coś wypadnie z plecaka.
    Szkła wszystkie widać, także jest bez dziwnego grzebania.

Torba z rozcięciem w klapie jest wygodniejsza do częstej żonglerki, jednak mniej wygodna do noszenia. Szczególnie jeśli sprzętu więcej.

Jak trzeba szybkości a szkła zmieniane są często stosuję pas i pokrowce Katy.
    W tej konfiguracji jednak aparat/y wiszą na RStrapie.

Wydaje mi się, że sling jest wygodniejszy od FastPacka, którego musimy odwrócić do przodu ściągając oba pasy naramienne i przytrzymać nogą.

W 3N1 nie ma problemu żeby wykonać wszysko idąc.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit: chodziło o pokazanego FlipSide, nie FastPack...no i mamy jeszcze konieczność używania pasa biodrowego. Gdy było gorąco dążyłem do tego żeby całość miała jak najmniej pasków i była możliwie najbardziej kompaktowa/komfortowa.
    Ostatnio edytowane przez Kr4nkEd ; 14-12-2010 o 18:17 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

do zdjęć używam aparatu nie laptopa, który noszę w plecaku lub torbie CaseLogic - kwestia tego, czy z tym LowePro czy osobno. nie używam laptopa przy sesjach, nie studiuję, więc jest to dla mnie zbędne, a przykład nie był skierowany tylko do Ciebie, ale ogólnie dla niedowiarków, że to się sprawdza i działa poprawnie.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu

Domyślnie

Ale wejdzie w tego Flipside laptop? To model 400 AW i strona Lowepro nie podaje czy miescie tez komputer... Probowales? Jest tam jakas komora taka?

Domyślnie

plecak posiada tylko komorę na sprzęt i bardzo pakowną kieszeń formatu mniej-więcej A4 na podręczne graty jak baterie, filtry, sprzęt czyszczący, kanapki, wodę itp.

lapka nie wciśniesz raczej nigdzie, no chyba że 10" w tą kieszeń. jeśli z komorą na lapka i bardziej "miejską" wersję to zobacz coś z serii SLRC, np. Case Logic SLRC206 tylko ty masz na 15".
    .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    gdzie do nabycia i jaka cena pi-razy-oko ?
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 14-12-2010 o 19:35 Powód: Automerged Doublepost

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Pas z pokrowcami i plecak na całość?
    W dwie osoby uzasadnione, samemu - trochę bez sesnu.

Kata ma bardzo fajne pokrowce i pas - seria AP.
    Skłądają się na płasko i ogólnie zajmuja mniej miejsca niż tuby.

Kamizelka to trochę na wyrost, szczególnie w cieplejsze dni będzie kosmos.

A jeśli pas jest za ciężki to Kata ma model z szelkami do podwieszenia.
    Nie uzywałem jednak nigdy, mimo sporego wypakowania.

Poza tym jak mówiłem - jeśli pas to i aparaty na RStrapie,
    także jakiekolwiek inne pasy na ramionach w tym przypadku odpadają.

Domyślnie

ja na razie przymierzam się jednak do torby już pod dwa body i zestaw szkieł... pada na: Hama Defender 220.

w sumie przydałby się i pas z saszetkami na 28, 50, 85 i 17-55, ale to za pół roku dopiero..
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Zerknij jeszcze na Tamrac Pro12.
    Używałem jej długo, teraz trzymam w niej różne okołoprzydatne graty.

Bardzo miło ją wspominam, ale noszenie takiej ilości sprzętu na ramieniu to był taki sobie pomysł. Mało wygodnie (w porównaniu do plecaka) i męcząco.

Na większą ilość sprzętu z częstym i szybkim dostępem zabierałem najpierw kamizelkę foto, a od ponad roku pas ze szkłami.
    Transport - albo sam pas (korpusy w pokrowcach) albo duzy plecak i pas osobno. Plecak zostaje w aucie/gdzieś a pracuję na pasie.

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    TO w zasadzie z Fastpackiem bedzie ten sam problem? Bo tez wszystko pakuje sie z boku?
    Wlasnie tego sie obawialem, ze w codziennym uzyciu bedzie to bardzo dobre rozwiazanie, ale juz podczas zlecenia, gdzie warto wachlowac szklami - bedzie to meczace i znacznie utrudnione. Chyba czas na to :

http://www.lowepro.com/sf-series-event-photographer
    Mam FastPacka 250. Też miałem ten dylemat - na koncercie potrzebowałem 2 szkła na przemian przepinać. Po kilkunastu minutach olśnienie - przecież aparat na pasku - a komora na aparat zostaje pusta - weszło szkło nawet z osłoną normalnie założoną. Przy trzech do wachlowania problem wraca. Po szybkiej akcji - szkło do swojej przegródki, aparat na miejsce i piwo w rękę...

Inna sprawa że mój fastpack już swoje przeżył i już powoli szukam następcy. Materiał zaczyna być zmęczony na szwach, pojemność zaczyna być mała... Kieszeń na butelki się rozerwała na jakiejś klamce.

No i - brak uchwytu na statyw.... oj brak...

Pozdrawiam...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też właśnie się zdecydowałem na fastpack'a 250. Za tym wyborem stoi całkiem niezła pakowność w stosunku do ceny no i możliwość zapakowania laptopa. Jednak właśnie brak możliwości przymocowania statywu trochę mnie zniechęca. Chyba że jest jakaś inna opcja w tym przedziale cenowym?
    7D + C18-135

Początki nałogu

Domyślnie

Ja zdecydowalem ze szukam Lowepro Pro Runner 350AW decyzja zapadla

Strona 309 z 357 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów